1-2 mp szerver késleltetés

Anonymous képe

Sziasztok!

Fizetős tárhelyet választottam. Kértem őket, a fizetési határidőig had teszteljem, hogy minden jó lesz-e a Drupalnak náluk.

Feltettem a 6-ost és ellenben pl. egy másik tárhely szolgáltatóval (ahová azért nem akartam tenni az éles rendszert, mert egy kezdő vállalkozás és csak pár száz felhasználója van, azok nagy része sem fizetős) mert 7 ezer felhasználója van és gondolom az ismertebbek közé tartozik, bár ebben nem vagyok biztos.

Szóval lassúnak érzem, tök szűz még a rendszer és mégis homokóra van 1-2-3 mp-ig minden oldalváltáskor.

Megkérdeztem őket, ezt válaszolták:

Tisztelt ügyfelünk,

a mi szolgáltatásunknál biztonsagi es mas okoknal fogva elofordulhat, hogy van 1-2 mp valaszido a szervereknel.
Amennyiben ez nem megfelelo Onnek, a szamla lejarataig visszamondhatja a megrendelést.

Szerintetek ezt elfogadjam, vagy keressek tovább.
Igazság szerint a domaint is tőlük rendeltem, nagyon jó árban lett volna így a dolog és azt már mindenképpen ki fogom nekik fizetni, mert a folyamat elindult.

De a leendő felhasználóim ezt biztos nem értékelnék.

Ért valaki ehhez? Szeretném, ha elmondanátok miért késleltetnek és mennyire általános ez?

Ma kell választ adnom nekik, ugyanis 4 napja csak ismételt kérésre válaszoltak ez ügyben (más ügyben általában 1 nap alatt válaszolnak).

A téma kitárgyalásra került, a kérdező megkapta a tanácsokat, a résztvevőket pedig szívesen látjuk a Drupal Hétvégén. A téma a továbbiakban a Weblaboron folytatódik.- NeverGone -

Drupal verzió: 
nevergone képe

Az okos ember nem a saját hibáján tanul, te is tégy így. Vagyis ha szeretnéd megelőzni a későbbi súlyosabb problémákat és a korai őszülést, javaslom válts szolgáltatót. Most még könnyen meg is úszod, nem egy üzemelő, bejáratott oldalt kell hurcolászni.

0
0
rendszereto képe

Tehát ez a késleltetés nem általános.
Kár, hogy nem írhatom le a cég nevét, hátha vannak tapasztalatok velük kapcsolatban.

Remélem a domainommal nem fognak szórakozni, mert ugye emiatt hozzájuk leszek kötve 2 évig...

Egyébként ez domainnal együtt 1 Gb, 5 aldomain, stb. lett volna 9 ezer bruttó. Ahogy néztem, ez sem nem túl olcsó, sem nem túl drága, hogy gyanakodhattam volna és a sok ezer felhasználó, ha igaz, megnyugtatónak tűnt...

0
0
nevergone képe

Talán a domainnel nem lesz gond, mert ott kevés az elrontható dolog (bár), mindenesetre szerintem a tárhelyet vidd máshova. Ha nem magyar viszonylatban gondolkozol, és kicsit is el vagy angolol (nem kell profinak lenni), akkor Arvixe ni, korlátlan tárhely, memória, adatbázis, 4 dollár havonta, na ilyent nem kapsz itthon ennyiért.

0
0
rendszereto képe

Egyrészt szeretem a hazait támogatni (ha van jó alternatíva), másrészt a külföldi sávszélesség lassabb, nem?

Egyébként rengetegszer hallom ezt a külföld-magyar tárhely összehasonlítás ebben a kontextusban. Valóban ennyire drága és rossz a magyar tárhely a külföldiekhez képest?

Ha igen, miért lehet? Kicsi a forgalom, mármint kicsi a piac, azért?!

Ezek szerint ti külföldre viszitek a drupal.hu tárhelyet...

0
0
nevergone képe

Nem visszük külföldre, és van egy olyan régi mondás, hogy "kis pénz, ki foci".
De ez a téma már megint offtopic itt, nem kötődik a Drupalhoz, ezért szerintem arra alkalmasabb környezetben (pl. Weblabor) folytassuk.
Köszi! :)

0
0
Balogh Zoltán képe

Valóban igazad van, a külföldi sávszélesség tényleg kisebb. De ha egy szűz Drupalt feltelepítesz a saját gépedre, meg egy hazai szolgáltatóhoz, akkor előfordulhat az is, hogy ebben a "gyorsasági versenyben" nem a localhostod fog gyorsabbnak tűnni. Pedig annak aztán hasítani kéne sávszélesség szempontjából.

Ugye a webfejlesztésben arról van szó, hogy mindig van egy párszáz bájtos kérés, amire jön a kiszolgálótól egy pár tíz kilobájtos válasz. Hidd el, leginkább nem azon múlik egy webhely sebessége, hogy ez a válasz honnan érkezik, hanem azon, hogy mennyi idő alatt készül el a szerver oldalon.

Tehát az a marhára nem mindegy, hogy egységnyi pénzért mekkora erőforrások állnak a rendelkezésedre ahhoz, hogy a válaszok elkészüljenek. Márpedig külföldön ezért az egységnyi pénzért, kb 5-6x annyi erőforráshoz lehet hozzájutni, és ez bőven übereli azt, hogy nem 10-20 ms a szerver pingje, hanem vagy 200. Oszt mégis az lesz, hogy a külföldiről hasít jobban az oldal.

0
0
Aspi képe

Igen pontosan erre céloztam, a sávszélesség csak egy dolog. Akkor befolyásol ha sok látogató egyszere van fent. De a külföldiek általában ilynekor új sávokat is bekapcsolnak. Unlimited bandwith. Egyszóval ennek válaszidő szempontjából elég csekély a jelentősége, de azért van valamennyi.;)

Inkább a gyorstárazásnál kellene keresgélni. Még a saját drupalodban is állíthatsz rajta, ha eddig nem tetted volna;)

Ha biztonsági okokra hivatkoznak, akkor meg csak az authentikációnál lehet késés. Ha máshol is van késés akkor lassú a tűzfaluk és elavult. Egy szoftveres vacak. Ha fizetsz érte elvárható hogy legyen hardveres tűzfaluk.

0
0
Aspi képe

Ezt így nem mondanám hogy lassabb. A külföldi tárhelyeknél azzal kell vigyázni, hogy vele "ingyen" kapott domaint, szolgátató váltásnál fizetni kell a transfert és legtöbbször a parkoltatást is. A godaddy-nél kell venni a domaint, mert olcsób és hordozható, magad nyitod zárod stb;)

A support válaszidő a legtöbbnél percek kérdése csak (főleg ha van livechat).

Egyébként meg pingeld meg a szervert, hogy tud milyen gyors. Ha nagyjából egy szinten vannak a többivel, akkor chace-elési probléma van. Kérdezd meg a Magyar szolgáltatód mennyi gyorstárat használhatsz;)

0
0
rendszereto képe

Megpingeltem: 9 és 11 ms között van.

A Drupalban nem állítottam be cache-t, mert még az építési szakaszban vagyok és a lényeg az, hogy egy "ingyenes" tárhelyen ugyanezzel a beállítással gyors, tehát ez a fizetős hely mindenképpen lassabb.

Bosszantó, hogy én fizetni akarok érte (rengeteg fórumon arról beszélnek userek, hogy ingyen akarják megúszni a tárhelyet) és mégsem kapok jót.

A localhoston való tesztelésem a leggyorsabb. Tehát nálam nem igaz, hogy lassabb mint egy tárhely, vagy nagyon gyors a gépem :-)

Épp azért használok Drupalt, mert gyorsabb mint a J betűs konkurenciája. Ezen a tárhelyen viszont olyan lassú, mintha J lenne.

Nem írhatom le mégis a nevét a szolgáltatónak? Hátha ismeritek és van tapasztalat?

nevergone: igyekszem sehol se offolni, de mivel most ténylegesen a drupalomnak keresek tárhelyet, szerintem elég szorosan kapcsolódik ez a probléma hozzá, bár azt elismerem, hogy a téma önmagában is téma lehetne. Igyekeztem a megfelelő fórumba tenni (hoszting).

0
0
nevergone képe

Ne írd le, mert az többek közt mindenféle jogi problémákat felvet. Úgy tűnik, hogy most még szabadon tudsz váltani a szolgáltatók között, ha úgy érzed, hogy meg kell tenned, akkor válts hát!
Ezt a témát pedig felejtsük, mert elég "instabil" meg igazából nem is a Drupalról szól, attól tartok, hogy ott minden lassú lenne.
Szóval zárjam? :)

0
0
rendszereto képe

Te döntesz, hogy zárod-e, de nem lenne rossz, ha linkelnél egy helyre, ahol lehet folytatni és ahol szerinted megtárgyalható, mert igaz, hogy nem minden hozzászólás szól a drupalról, de úgy gondolom, akik drupallal foglalkoznak, ez a téma érinti őket, amikor tárhelyet keresnek, vagy fognak keresni.

0
0
nevergone képe

Már linkeltem egyet itt: Weblabor.

Nem zárok egyelőre semmit, mert bízom benne, hogy az összes résztvevő érez magában annyi lelkierőt, hogy szépen hagyja ezt a témát elszunnyadni, miután az érdemi javaslatok elhangzottak.
Erősek vagyunk, ugye? :)

0
0
rendszereto képe

Weblabor: na, megint regelhetek egy ezredik fórumra...

0
0
nevergone képe

Weblaborra amúgy is érdemes regisztrálni, sok hasznos és értelmes dolog van ott kezdőknek is, nagyon szépen helyet ad az ilyen általános jellegű eszmefuttatásoknak.

0
0
rendszereto képe

Befejezésképpen, hogy ne legyen nyitott kérdés:

mint írtam, megpingeltem és 9-11 ms jött ki.
Most megpingeltem azt a másik tárhelyet ("ingyenes", amit dicsértem) és ott 28-31 ms jött ki.
Sőt, a drupal.hu oldalt is megnéztem és az 7-9 ms.

Ebből következik: a ping semmit, de semmit nem árul el arról, milyen gyors lesz az oldal egy adott helyen.

Kár, pedig milyen egyszerű lett volna...

0
0
alippai képe

Egy Hawaii-i szerver sajnos soha nem lesz elég gyors, bizony Hawaii-t nem tudod 200ms-en belül elérni.

0
0

Lippai Ádám
young element

Aspi képe

A pingelés arra való, hogy az elérést teszteld. Ha nem jó mint ahogy, nincs is miről beszélni.
Ha ez elég jó, akkor gyorstár, tűzfal, satöbbi foghatja. Mint írtam fentebb.
Ez utóbbiakkal lehet valamit kezdeni, de ezért az árért még a magyar piacon is lehet sokkal jobbat kapni.

mégegyTipp: Ha a features-ben benne van hogy Drupal telepítve és/vagy támogatva, akkor nem lesz gond valszeg;)

0
0
nevergone képe

Na jó, bezárom, a téma kitárgyalásra került, a kérdező megkapta a tanácsokat, a résztvevőket pedig szívesen látjuk a Drupal Hétvégén.

0
0
Aspi képe

Előfordulhat, hogy szerver oldalon kevés chace tár a PHP-nak például. Ebben a tekintetben a Drupal elég erőforrás igényes, de ez csak beállítás kérdése kellene hogy legyen. Linuxos szervereken még lehet, hogy neked is megengedik, hogy beállítsd, de ha nem mozogsz biztosan linuxban, akkor csak kérni kell.

Bár a válaszuk nem ezt sugallja, elég lerázós volt;) Van elég konkurenciájuk.

Tipp: Mielött szolgálatót váltasz. Kérdezd, meg hogy van-e streaming támogatás, mert ha van, akkor gyorsítótárnak is lennie kell dögivel;)

0
0
aries képe

Nézd, nem tudom, hogy tudod-e, mi az elvárásod és azt fizikailag lehet-e teljesíteni. Nem elég gyors szerverrel rendelkezni, a webhely felépítése is döntően befolyásolja, hogy mit lehet belőle kihozni. Gyere a Drupal Hétvégére, fogok erről is beszélni. :)

A saját vasunkat megpingetve 7-12ms között van a ping, pedig itt 1.5km-re, és köztünk csak 3 hop van, a terhelés rajta 0.2. Szerintem ez teljesen normális érték. (Mielőtt rákérdeznél, csak az általunk üzemeltetett / fejlesztett webhelyek futnak rajta.)

0
0
Aspi képe

Webprogramozás és Drupal.

Ha már a programozást is nézzük, akkor érdemes körülnézni a modulok között. Amelyek erőforrás igényesek pl. a streaming vagy csak nagyon gyorsnak kell lenniük mint chatnél. Akkor nézni kell, hogy mit használ a modul. Erre találták ki az AJAX-ot. Sőt PHP-ban is meg lehet oldani az AJAX szerű elérést. A lényege az, hogy a feldolgozó műveleteket a kliens gépre terheli, nem a szerverre. Elég ha csak a biztonság elemek futnak szerver oldalon. Főleg nagy forgalmú oldalaknál szokás ez.

Külföldi szolgálatóknál például, külön van streaming sáv is. Ezt általában a feature-ban írják is ha van. És ha van! Akkor happy, mert ha még ezzel is külön fogalakoznak, akkor csúcsszuper szerver.
Kipróbáltam és tényleg;)

0
0
rendszereto képe

Nem, annyira alaptelepítés a drupalom ezen sebességtesztelés során, hogy szűzebb már nem is lehetne. Ha valahol baj van, akkor nem az én készülékemben :-)

Egyszerűen nézem, ahogy a navigációs menükre kattintok az admin részen és 1-2-3 másodperceket kell várni, holott más helyen ez szinte azonnali.

Majdnem 10 ezer forint egy évre és mondom, csak 1 GB tárhely, csak 5 aldomain és még cPanel sincs rajta, csak valami saját, kisebb tudású szahara, de már sok éve jelen vannak és megbízhatónak tűnik a sok user miatt és a referenciákat nézve.

Persze lehet, hogy nem mindenkinek ugyan azt adják...

0
0
nevergone képe

Itt most több tárgyi tévedéssel lehetne vitatkozni, de mivel messze vezet és nem a Drupalról szól, alkalmasint egy másik helyen vitázhatunk róla.

0
0