Felhasználói csoport kérdés

verser233 képe

Most találtam erre a drupal-ra és mielőtt belevágnék muszáj meg tudom néhány dolgot, hogy tudja-e

Szóval amik nekem fontosak lennének:

- Vannak benne csoportok?
- Ha van, akkor tudja-e azt, hogy egy tag regisztrálásakor automatikusan bekerüljön egy adott csoportba?
- Meg lehet-e azt csinálni, hogy a letöltés egyes kategóriájához több csoportot rendelek? vagy csak egyet lehet?

Azt szeretném elérni, hogy mikor valaki beregisztrál az oldalra, bármit le tudjon tölteni, DE amint én áthelyeztem egy bizonyos csoportba akkor már ne legyen képes letölteni semmit.

Illyés Edit képe

Az Organic Groups és OG szavakkal/betűkkel kezdődő modulokat érdemes megnézned (van belőlük egy pár). Esetleg a User access/authentication kategória moduljait is.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Szerintem a klasszikus Drupal csoportkezelés elegendő ebben az esetben, a felhasználók áttehetőek egy másik csoportba. Az alap mindent letöltő csoportból pedig át lehet helyezni a felhasználót másikba.

A Drupalban alapból az Authenticated users csoportba kerül a regisztrált, ennek lehet adni letöltési jogot. Akit ki akar venni, azt át lehet tenni egy másik csoportba, aminek nincs joga letölteni.

0
0
Illyés Edit képe

Hogyan veszel ki egy regisztrált felhasználót az 'authenticated users' csoportból?

Másképpen fogalmazva a kérdést: Hogyan tudsz olyan felhasználói csoportot kialakítani, amelynek tagjai nem regisztrált felhasználók (authenticated users)?

Idézet a felhasználói adatlap 'szerkesztés' c. fül alatti szövegből:

Csoportok
...
A felhasználó megkapja az azonosított felhasználó csoport jogait, valamint az itt megjelölt összes egyéb csoport jogosultságait.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Igazad van. Megnéztem, és valóban nem lehet ilyet csinálni (nekem még nem volt rá szükségem szerencsére). Ezesetben egy pici modul is megtenné, ami beteszi a regisztrálókat egy másik csoportba is, és onnan lehet kézzel kivenni szükség esetén. Néztem, hogy van-e erre kész funkcionalitás, mondjuk a logintoboggan modulban, ami hasonló dolgokat biztosít, de pont ilyet nem találtam.

0
0