multisite -- belépéskor furcsaság

Pál úr képe

Üdv,

multisite-tal telepített oldalon a felhasználók szerint előjön egy olyan hiba, hogy egy belépés után csak úgy lehet újra belépni, ha új jelszót kér a felhasználó.

A megosztott táblák:
'users'
'role'
'authmap'
'users_roles'
'sessions'

Hozz kell tennem, hogy én soha nem tapasztaltam ilyet.

Látott már valaki ilyent? Mi okozhatja esetleg?

Köszönöm,

P.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Pál úr képe

Ilyen visszajelzés jött a felhasználók közül egytől:
"...belépés után ha a "Profil és saját adatok"-ba szeretnék menni a rendszer kivág és azt írja, hogy hozzáférés megtagadva..."

Egyre misztikusabb...

0
0
pp képe

Amit akarsz és amit csinálsz nincs összhangban egymással. Az adott problémára létezik számos egyéb megoldás a központosított azonosítástól kezdve a tényleges multisite megoldásokig. A lehető legrosszabb és legbizonytalanabb megoldást választottad. Válts amíg nem késő. Session táblában nézted milyen adatok tárolódnak? Egyáltalán honnan szedted, hogy milyen táblákat kell megosztani? Biztos valid még az az információ?

pp

0
0
Pál úr képe

A lehető legrosszabb és legbizonytalanabb megoldást választottad.

Lehet. Elfogadom. Kérek szépen támpontot, hogy merre induljak el. Amit szeretnének, ha működne, az a következő: van sok felhasználó (nekem :)), szeretnék, ha átjárás lenne az egyes site-ok (4 darab) között.

Előre is köszönöm a segítséget.

0
0
pp képe

1. OpenID van a Drupal 6.x-ben alapból.
2. CAS http://www.longsight.com/blog/drupal-cas-single-sign-on
3. hopp ez most nincs meg, de van egy jó kis modul erre

Még egy kis olvasni való:
http://drupal.org/node/43816

Én valószínűleg a kettes irányába indulnék, de lehet ez neked nem lesz jó. Annak idején én próbáltam a táblaosztásos dolgot, de annyi probléma volt vele, hogy mostanában már csak hanyagolni tudom. Mire az ember összekalapál egy többé kevésbé működő rendszert jön egy frissítés és kezdheti kb előröl. Nem beszélve a modulokról és arról, hogy ha skálázni kell akkor is meg vagy lőve egy ilyen megoldásnál.

pp

0
0
Pál úr képe

Köszönöm,

az OpenID-t egyelőre nagyon nem ismerem, úgyhogy nem tudom, játszik-e, megpróbálok utánaolvasni, hogyan tudom saját szerveren belül használni. A 2. megoldásra nézve azt látom, hogy 4 PHP library kell neki, megkérdezem a rendszergazdát, van-e ilyen, és ha nem, miért nem :). Nem beszélve arról, hogy a CAS-t is csak hírből ismerem (vagyis szinte semennyire...).

Amit én találtam még, az a Multiste API (http://drupal.org/project/multisite_api), illetve annak része a Multisite Login (http://drupal.org/project/multisite_login).

Köszönöm a tanácsot, megírom majd, hogy mire és merre jutottam.

P.

0
0