Elindult a jelentkezés a Drupal Hétvégére

pp képe

Elindult a jelentkezés a Drupal Hétvége 2009 elnevezésű rendezvényünkre, amit 2009. november 14–15-én tartunk. Helyszín: CEU Konferencia Központ (1106, Budapest, X. kerület, Kerepesi út 87.) valamint a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIF, 1132, Budapest, XIII. kerület, Victor Hugo u. 18-22.). A rendezvényre várjuk mindazokat akik a Drupal iránt érdeklődnek.

Az érdeklődők, kezdők, haladók és profik egyaránt hasznos információkkal gazdagodhatnak a tervezett előadásoknak köszönhetően. Emellett lehetőség nyílik az ismerkedésre, kapcsolatépítésre. Így nem csak a webfejlesztőket várjuk szeretettel, hanem azokat is, akik szeretnék megtalálni a megfelelő partnert webhelyük elkészítésére, átalakítására.

A fentiek miatt hisszük, hogy aki támogatni kívánja a rendezvényt, az sem dönt rosszul! Az ő jelentkezésüket ugyancsak várjuk! Egyéni támogatók a regisztrációval egyidőben jelentkezhetnek, míg cégek számára külön támogatási konstrukciókat állítottunk össze.

Az idei rendezvény két újdonsággal rendelkezik.

Egyrészt szerettük volna, ha a ma már igen aktív közösségnek lehetősége lenne személyesen is találkozni és közösen alkotni, valamint az eddig inaktív tagok részére szerettük volna lehetővé tenni, hogy beszálljanak a közös alkotásba. Ezért rendezvényünk második napján erre biztosítunk lehetőséget.

Másrészt szeretnénk, hogy azok akik segítségre vágynak és azok akik segítséget nyújtanának, egymásra találnának. Akik szívesen segítenének másoknak azok a Drupal Angyal részben ezt jelöljék jelentkezési lapjukon. Egy speciális névjegykártya lesz a jutalmuk amiről a segítségre várók felismerhetik őket.

Hozzászólások

sajt képe

Engem az is érdekelne, hogy hol lesz. Legalább a várost megmondhatnád...

Désiré képe

pp képe

betettem.

chx képe

Én Almádiban vagyok, ha van aki felvisz akkor megyek...

york képe

Korabban emlitettem, hogy hazafele le tudnalak hozni, de sajnos megvaltoztak a dolgok. Vonattal jovok vissza :(.

Webappz képe

A kódsprintről már van bővebb információ?
Van hivatalos programja vagy lehet róla szavazni, témát felvetni?

Előre is köszi.

Páldi Zoltán

pp képe

Kódsprint = összejövünk és együtt dolgozunk.
Kifejezett előadás nem lesz, hanem a közösség tagjai vezetésével lehet beszállni különböző munkálatokba.

Ami biztos lesz:
Hogyan tudsz beszállni a fordításba.
Aki kedvet érez, hogy valamilyen módon segítse a fordítást ott a helye.

Hogy tudsz beszállni a Drupal fejlesztésébe.
Programoznál akkor itt a helyed.

Újra fellángol a Drupal.hu redizájn mozgalom.
Ötletek, javaslatok megoldások.

Den képe

Meglátjuk, hogy hova tudok besegíteni.

Ha máshova nem, akkor fordítok valamit, ahhoz nem kell mély api ismeret... :)

Webappz képe

Igen nagy a valószínűsége, hogy menni fogok - de ha még sem mennék, akkor sem az előzetes programon múlna -, de ha már ott leszek az lesz a biztos :)

Kódsprint = összejövünk és együtt dolgozunk.
Kifejezett előadás nem lesz, hanem a közösség tagjai vezetésével lehet beszállni különböző munkálatokba.

Bevallom férfiasan még nem voltam ilyen kódsprinten, így ezért lennék kíváncsi a részletekre.
Annyival azért tisztában voltam, amit fentebb írtál, csak arra lettem volna kíváncsi, hogy lesz valami szervezettsége, menetrendje vagy csak ad hoc szerűen alakul majd a program.

Ahogy Den is írta, ha más nem, akkor csak a fordításban veszek részt, de nagyon érdekelne a programozás része is.

A fordítás terén az Open Atrium és az Übercart vonalon lehetne nagyobb eredményeket elérni, illetve ezekhez is összehozhatnánk egy egységes magyar terminológiát, illetve fordítási ajánlást.

Páldi Zoltán

ludensjanos képe

Mivel nem lehet a fordításokat a localize.drupal.org-on úgy exportálni, hogy a javasolt, de nem jóváhagyott fordításokat is exportáljuk továbbá jelenleg 3577 fordítás vár elfogadásra:
mi lenne, ha ezeket próbálnánk inkább közösen rendbe tenni vasárnap?
- akinek van beküldött javaslata, meglátná, mi volt az esetleg tipikus hibája, akár rögtön javíthatná,
- az új érdeklődők tanulhatnának mások hibájából, láthatnák a best practice fordításokat,
- akár menet közben bővülhetne a felvetett kérdések alapján a fordítási szójegyzék és a fordítási kézikönyv
Gyors számolással 6 óra alatt 3600 kifejezés megbeszélése, elfogadása annyit tesz, hogy percenként 10 db, tehát kicsit húzósnak tűnik :-))) de azért legalább elkezdhetnénk...

"Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt."(Platón)

pp képe

Ez az egyik pont ;)

pp

Balogh Zoltán képe

Így nem sokkal a beírásod után az a 3577 már 3656. Sem a levlistán, sem sehol máshol nem derül ki, hogy mi okozott majd 100 feletti új ajánlást. Van ilyen. Bizisten meg fogom mutatni jövő vasárnap, hogy egy admin joggal rendelkező mit lát mindebből. Semmit. Valaki valamit beküldött. Pont. Természetesen nekem is van "talonban" 3-4 levelem, hogy elkészült egy modul, nézd át lécci, tehát tudom, hogy a mi sarunk is benne van a pakliban.

Mint már többször elmondtuk Ariessel, a javaslatok nagy része (kb 70-80%) rossz Übercart és Webform javaslat. Megtehetnénk, hogy egyszerűen kizúzzuk ezeket, de nem tesszük, hisz valaki valamikor dolgozott ezekkel. Tehát, vagy egyesével kijavítjuk ezeket, vagy ottmaradnak javaslatként, és majd valamikor... Szinte soha, semmit nem törlünk indokolatlanul, inkább kijavítjuk, bár az kétségtelen, hogy ezáltal a javaslatok növekvő száma irritáló lehet.

Azonban mi, elfogadók is emberből vagyunk, és tudjuk nagyon jól, hogy ha valaki beküld valamit, az számára fontos, és ráadásul azonnal. De kérlek hidd el nekem, hogy a javaslatok döntő részét egyesével át kell írni. Természetesen vannak jó fordítások is, melyek csont nélkül mennek át a rostán, viszont annak a 3600-nak a nagy része vagy nem ilyen, vagy halvány lila gőze nincs az elfogadóknak, hogy mit is kéne elfogadni.

Miles képe

Beküldtem ma meg tegnap a Views 6.x-2.7, az XML sitemap 6.x-1.1 és az Image Assist 6.x-1.1 fordításait. Írtam is listára. de valami nem tűnik rendben lévőnek a listákkal. Se a fordításról, se a supportról nem jön levél napok óta.
Szóval csak annyi, hogy én próbáltam jelezni.

--------------------------------
Miles

Webappz képe

Technikai feltételekről lehet tudni valami bővebb információt?

- Gépterem(ek)ben lesz a kódsprint?
- Lesznek gépek vagy lehet vinni sajátot?
- Lesz wifi vagy valami drótos hálózati megoldás?

Páldi Zoltán

pp képe

Az elképzelés az, hogy mindenki hoz laptopot és mi a hálózatot (220 és WIFI) adjuk hozzá. Akinek nincs laptopja az is eljöhet, hisz lesznek olyan dolgok amikhez nem kell gép.

pp

Webappz képe

Rendben, köszönöm.

Páldi Zoltán

aboros képe

Újra fellángol a Drupal.hu redizájn mozgalom.
Ötletek, javaslatok megoldások.

dejó. emlékeztetőül küldöm, hogy egyszer már elég jól nekiszaladtunk, ezek a "jegyzetek" születtek: http://www.mindmeister.com/12259216
itt volt eredetileg, az akkori beszélgetés is itt látszik. nem tudom felhasználjuk e vagy mit kéne kezdeni vele vagy egyátalán mit fogunk majd csinálni, de biztos nagy lesz ;)

-
clear: both;