Többszintű CCK galériát szeretnék, de hogyan ?

zolti képe

Csináltam valamelyik DUG videó alapján egy CCK galériát melyet át szeretnék módosítani úgy, hogy egy galériának korlátlan gyermeke lehessen és a létrehozásánál felkínálja, hogy melyik galéria gyermeke legyen.
Úgy látom, hogy a 'mezők kezelése'->galleria->szülö->'Nézet használata a tartalmak kiválasztásához' használatával kellene megoldanom. Igen ám , de ehhez arra lenne szükségem, hogy a mezőknél én PHP használatával generáljam a mező tartalmát, mely egy ciklussal végigszaladna a szülőkön és egy adott node-ra hivatkozna, de ilyen lehetőséget nem találok.
Van erre mód ? Vagy esetleg valami más elemi megoldás erre a problémára ?
Mindenképpen szeretnék a CCK alapú galériánál maradni.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Paal képe

Hogyan valósítod meg a galériát? Vagy hogyan szeretnéd?

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

zolti képe

Csak egy sima galéria képekkel, galéria és kép tartalommal, annyi extra kellett volna bele, hogy bármelyik galériának legyen leszármazott korlátlan számú saját galériája saját képekkel.

Mivel az idő sürget, úgy döntöttem most marad a régi galéria, majd kicsit később, ha tényleg nem tudom kikerülni visszatérek rá.

0
0
aboros képe

"valamelyik" dug videó.. melyik?
http://drupal.hu/hirek/20090301/14-budapesti-dug-videón
ez?

galéria a galériában:
tartalom típusok:
kép
- field_kep: filefield, w. image, max 1, kötelező
- field_linked_galleries: node_reference, w. checkboxes/radios, korlátlan számú, kötelező, jelölhető node típusok: galéria

galéira
- field_parent_gallery: node_reference, w. checkboxes/radios, korlátlan, nem kötelező, jelölhető típ.: galéria

erre aztán építheted a nézeteket.
kérdezz konkrétat légyszi, próbálj linkelni, vagy képernyőfotót adni, esetleg adatbázist. ;)

0
0

-
clear: both;

zolti képe

Igen ez volt az a videó.
- field_parent_gallery: node_reference, w. checkboxes/radios, korlátlan, nem kötelező, jelölhető típ.: galéria

Pont itt akadtam el, nem elég ha felsorolja a Galériákat, hanem az kellene, hogy a szülők is látszódjanak. Ha nem látszódik ki hova tartozik akkor komoly kavarodás állhat elő.

Erre én 2 megoldást láttam:

  • 'mezők kezelése'->galleria->szülö->'Nézet használata a tartalmak kiválasztásához. Ehhez viszont kell a nézetben egy olyan mező amelyik végig kiírná a szülőket. Van is rámód, hogy felülírjam a mező alapértelmezett tartalmát és a hivatkozás meg maradjon, de nálam nem engedi itt a PHP futtatását. Én nem tudom PHP használata nélkül simán views-el előállítani a nézetet, pedig ez lenne a jó megoldás.
  • Felveszek egy újabb mezőt melyet a galéria mentéskor PHP-vel kitöltök(nem tudom hogy ,de biztos meg lehetett volna oldani), ez a mező tartalmazza a szülőket, ezzel a mezővel kényelmesen előlehetne állítani a nézetet a galéria kiválasztásához. Viszont ez meg azért nem jó, mert ha átnevezik az egyik szülőt akkor a gyermek galériákban is át kellene írni az erre a galériára hivatkozó mezők tartalmát.

Nem tudom érthető -e már ,de jobban nem nagyon tudom körülírni.
Na szóval ez lett volna a cél, de most már túl léptem rajta.

0
0