XLS vagy CSV beolvasás

Szabi képe

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni, hogy hogyan tudnék egyszerű XLS vagy CSV filet beolvasni drupalban?
Mivel én egy nodon belül akarom beolvasni az XLS file tartalmát.
Eddig próbáltam a Node import modult, de az a sorokat mindig új nodeba hozta létre.
A Sheetnode modul szimpatikusnak tűnik, azonban mindig valami PHP/Java Bridge hibát ír ki a rendszer, tudna valaki segíteni esetleg ennek a modulnak a beállításaiban?

Előre is köszönöm a segítséget.
Szabi

szt képe

Csak egy tipp: http://drupal.org/project/parser_csv
Lehet, hogy ez kell Neked...

0
0
Szabi képe

Köszi a segítséget, de szerintem ez nem az ami nekem kéne, igazából nem is értem hogy ez a CSV Parser mit is csinál, pedig kipróbáltam.

Tudnátok esetleg mondani valami másik tippet?
Olvasgattam régebbi fórumokon hátha benn van a válasz, de nem találtam, pedig szerintem ez az xls beolvasás probléma már sokaknál jelentkezett..

Ismét köszönöm a segítséget.

0
0
Pasqualle képe

XLS vagy CSV filet beolvasni drupalban?

hova?

olvashatoan akarsz megjeleniteni a weboldalon ilyen tipusu fajlokat?

0
0
Szabi képe

XLS vagy CSV filet beolvasni drupalban?

Igen, igen. Eddig a létező modulok közt még csak a Node Importot találtam, ami hasonló dolgot csinál mint ami nekem kell, azonban az külön node-okat készít az XLS vagy CSV fájl tartalmából.

Nekem "egyszerűen" csak arra lenne szükségem hogy az XLS fájl tartalmát megjelenítse egy nodon belül, de nem muszály az egész fájl tartalmát. Sőt jobb is lenne az nekem ha egy megadott részt importálna csak a nodeba. Pl. az XLS file 2. oszlopa. De nemtudom hogy ez mennyire megvalósítható drupalban..

Köszönöm a hozzászólásod.

0
0
Pasqualle képe

te nem importalni akarsz hanem megjeleniteni, a ket dolog teljesen mast takar.

a masodik oszlopot be lehet rakni node-ba peldaul ugy, hogy oszlop kijelol, masol, beilleszt.. ha van wysiwyg editor a node-on es szerencsed is van akkor csinal belole egy <table> tablazat format.

Ha van google azonositod akkor ezzel szepen, egyszeruen megoldhatod:
http://docs.google.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=55244

0
0
Szabi képe

Igazad van, végülis tényleg megjeleníteni akarom a XLS fájl tartalmát, azonban nekem tömeges adatfeltöltésre lenne szükségem, úgy hogy a drupal valamilyen php függvénnyel vagy modul segítségével jelenítse meg a táblázat tartalmát.

Sajnos nem mondhatom minden egyes felhasználónak , hogy nyissa meg az XLS-t és úgy másolgassa be a tartalmat, valami felhasználóbarát dologra lenne szükségem, úgy hogy gyakorlatilag a felhasználónak meg se kelljen külön nyitnia az Excelt.

Én valami olyasmire gondoltam hogy van a node-on belül egy nyomógomb, és utána valamilyen lépésekben lehet beállítani hogy mit is jelenítsen meg az XLS-ből, vagy ha máshogy nem megy az is jó ha az egész tartalmat jeleníti meg...

Úgy néz ki rosszul fogalmaztam meg a feladat lényegét, amúgy tényleg jó dolog ez a google spreadsheet, tökéletes megoldás lenne ha pl. csak én szerkeszteném a rendszert, csakhát az a baj hogy több felhasználóról lenne szó, akik szintén szerkeszthetnek különböző nodeokat, és nekik kéne segítenem azzal hogy egyszerűen meg tudják jeleníteni egy adott táblázat tartalmát és ez a másolásos dolog nekik nem megfelelő.

Köszi a helpet, tudnál segíteni így is?
Esetleg még valaki tudna hozzászólni a dologhoz?

0
0