Jogrend kérdés - saját tartalom módosítása

Den képe

Felmerült bennem egy kérdés a workflow modul kapcsán:

user beküld egy tartalmat. Ez lehet draft és review státuszú. Ha draft, akkor majd még szerkesztgeti, review esetén a szerkesztő megnézi mi ez, elbírálja és draft, vagy approved-re teszi.

Ha egy tartalom approved státuszba kerül, akkor a trigger modul published státuszba teszi és lementi.

Ez rendben is van, működik. De ettől még az elfogadott tartalmat a beküldő user, aki a tulaj is és van "edit own story data" hozzáférése a saját tartalomra, tudja szerkeszteni. Beleírni olyasmit, amit a szerkesztő nem látott.

Hogy lehet ezt "lezárni"? Gyalog juzer küldhet be tartalmat, de ha már egyszer elfogadott lett, akkor ne szerkeszthesse tovább. thx!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
aboros képe

de az egy esetleges megoldás lehet, hogy approved statusban a mentéskor a $node->author -t átlövöd a "szerkesztőre" így az eredeti beküldő már nem lesz tulajdonos és ezért nem is szerkeszthet.

persze ekkor bukod az eredeti beküldőt, szóval fel kéne venni egy user_reference mezőt és amikor a $node->authort átlövöd a szerkesztőre, akkor az eredeti szerzőt beállítod erre a mezőre. (legyen mondjuk a mező neve field_original_author). ezután a template_preprocess_node() -ban újraépíted a $submitted változót a $field_original_author alapján, hogy ne minden cikkedhez a szerkesztő jelenjen meg szerzőként.

ha nem tud ilyet (szerzőt megváltoztatni) a workflow se a trigger, akkor esetleg egy saját modulodban a hook_nodeapi presave ágában csinálod meg a szerzőcserét. (kimenetkor akkor is kell a preprocessor, hogy ne a szerkesztő legyen mindenhol a szerző)

vagy írsz egy olyan saját modult, ami a grant ID -kel szórakozik, 'published' státuszú tartalmakra megtiltja mindenképpen a szerkesztést, ha nincs 'administer nodes' jogosultság.

ezt a legutóbbit még soha nem csináltam, preprocessort viszonylag sokszor, szóval abban a megoldásban tudok segíteni, ha elakadnál valahol.

0
0

-
clear: both;

Den képe

hogy a szerzőt kellene átírni valahogy.

Az action-ök között találtam egy "Change the author of a post"-ot. Ha a tartalom státusza változik, akkor indulhat ez az akció.

Ezzel már el lehet kezdeni dolgozni, plusz amit ajánlottál, az eredeti szerzőnek egy referencia, és akkor megoldható a dolog! Ki fogom próbálni!

THX!

0
0