Egyedi fejlesztés vagy drupal?

rozsoma képe

Sziasztok!

Szeretnék egy majdnem olyan rendszert csinálni mint az shp vagy a bolthely csak egy szűk célpiacnak. Amit tudnia kéne, hogy ha akarja egy admin felületen keresztül beállíthat pár dolgot és egyedivé varázsolhatja az oldal egy előre elkészített sablonokon keresztül (ezt tudom, hogy egyszerűen meg lehet oldani) és a szövegeket változtathassa+aloldalakat hozzon létre.röviden ennyi amit az elején tudnia kéne

Először ezt weboldal rendszernél és csak később a webáruház rendszernél csinálnám meg. Tudom, hogy a drupal-al meg lehet csinálni mindent de van-e esetleg valamilyen modul vagy beállítani a mostani admin részben, hogy korlátozott jogosultság legyen. Vagy fejleszteni kell a drupal-t?

Ha nagy hülyeséget kérdeztem nézzétek le nekem mert még nem mélyedtem el a drupal-ban épp keresem a legjobb megoldást erre a problémára és már a sok ötleten végigmentem és már csak a drupal és a saját fejlesztés között gondolkodom.

Válaszokat előre is köszi!

mhorpheus képe

Üdv!

Szerintem a drupallal ezt meg tudod oldani. Az admin részben be lehet állítani hogy a felhasználónak mihhez legeynek jogai és mikhez nem. Ilyesmire gondoltál?

0
0
nevergone képe

Idézet a kézikönyvből:

Tartalomkezelő keretrendszer azaz Content Management Framework (CMF)
Olyan programozók számára készült rendszert jelent, mely tartalomkezelő rendszerek építésére szolgál - a Wikipedia definíciója szerint. A Drupal kiváló CMF, hiszen általános tartalom kezelési és rendszerezési sémákat támogat széles körű megjelenés változtatási képességekkel. Ráadásul nagyon jó forrás dokumentációval rendelkezik. Így alkalmas egyedi tartalomkezelési igények kielégítésére is.
Web alkalmazás fejlesztő keretrendszer azaz Web Application Framework (WAF)
A Drupal egy eléggé vékony réteget biztosít a PHP nyelvi elemei felett, mely jelentősen meg tudja könnyíteni általánosabb igényű web alkalmazások fejlesztését. Ilyen funkciók az általános űrlapkezelő rendszer, a vékony adatbázis kezelő réteg, a felhasználókezelő alrendszer.

Vagyis én nem értem a "szembenállást" a egyedi fejlesztés és a Drupal között. Egy egyedi fejlesztés miért ne lehetne Drupal alapokon, felhasználva annak programozói felületét?

0
0
rozsoma képe

Köszönöm a válaszokat sokat segített!

0
0

Lelkes amatőr!

informaciok képe

Egyesek úgy teszik fel a hírdetést, hogy
"Olyan webfejlesztőt keresünk, aki képes egyedi oldalt létrehozni (nem wordpress, nem drupal)"
Ezért gondolják, hogy a Drupal nem egyedi.

0
0
Paal képe

Fogalma sincs a dolgokról a kérdés feltevőjének.
Mit ért az "egyedi" oldal alatt? Mitől egyedi egy oldal? Szerintem nincs két egyforma oldal. Hogy a sminket nem változtatja meg? Úgy is csak HASONLÓ lesz. Azt meg kit érdekel egy tök egyedi design, oldalszerkezet mellett, hogy mi fut a háttérben? Nem a kinézettől lesz "Drupalos" egy oldal (csak ha az általános sminkeket használják, akkor látni egyből).

Mi a francért álljak én neki egy új CMS-t fejleszteni, amikor már van készen?! :)

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

aboros képe

ha idézel, akkor linkeljél is légyszi.. vagy akkor ne idézz.

0
0

-
clear: both;

rozsoma képe

Tényleg nincs túl sok közöm a dolgokhoz!

De amióta megcsináltam az első oldalamat a drupalal háááttt.... ez nagyon profi

Nagyon örülök, hogy 1 év drupal kerülgetés után végre elkezdtem megtanulni kezelni.

Napról napra jobban beleszeretek és a kérdésem amit az elején feltettem visszaszívom mert látom, hogy rengeteg dolgot meg lehet vele csinálni (mindent). Amihez meg nincs modul akkor csak ahhoz kell fejleszteni nem kell mindent a 0-ról csinálni.

Éljen a drupal és köszönöm nektek a segítséget!

0
0

Lelkes amatőr!