Képek beillesztése cikkekbe...

buthidae képe

Üdv!

Az oldalra beküldött írásokba, cikkekbe, tartalmakba...szeretnék képeket beilleszteni! Úgy hogy esztétikus legyen. Gondolok itt elsősorban arra hogy el tudjam helyezni a megfelelő "kis" méretben,szöveg mellett, alatt, stb, kattintásra nagyítható legyen.
FCKeditort használok, de a kép beillesztése, szerkesztése funkciónál, bármit teszek, vagy széthúzza, tördeli az egész oldalt...vagy hiába tenném akár jobbrazártra, stb, akkor sem történik semmi. Valószínüleg valami amatör, alapvető beállítást nem veszek észre...

Drupal verzió: 
Fórum: 
aksza képe

Az fck-ban a felső sorban van olyan gomb hogy sablonok (balról a hatodik ha default módot használsz) ezt próbálgasd, lehet meglévő szövegre is alkalmazni, de eleve így is felvinni. Meglévő szövegnél vedd ki a pipát a "kicseréli a szöveget" négyzetből mielőtt sablont választasz, különben törli a szövegedet. Ha képeket akarsz könnyen ide illeszteni használd az IMCE modult, ilyenkor meg kell adni az imce beállításnál, hogy az fck-vall együtt működjön.

0
0
szantog képe

Egy ideig én is szenvedtem az editoros képbeszúrással. Valahogy sosem az jött ki, amit akartam. Utána áttértem a CCK Imagefield-re, egyszer beigazítottam CSS-ben a mezőt, és onnantól soha semmi bajom nem volt vele.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

buthidae képe

Tökéletesen megoldódott a problémám. Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
Illetve mégsem egészen!
Méretet tudok állítani, de sajnos kattintásra akkor sem jelenik meg a kívánt , akár eredeti méretben! Feltöltéskor is hiába választok bélyegképet stb, nem befolyásolja!

0
0
szantog képe

Gondolom fenn van az imagecache?
Ha CCK-val csináltad, akkor a mezők megjelenítésénél van olyan, hogy linked to image. Akkor a képre rákattintva az eredeti méret lesz.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

aboros képe

0
0

-
clear: both;

buthidae képe

Image cache nem volt fent:(, már fent van! Annyi megoldódott hogy a kép beillesztése után, beküldve a tartalmat, már a kurzor "változik", tehát kattintható,stb lenne a kép. Viszont ezen kívül semmi nem változik sajnos. Tudom nagy kérés, de kezdőként nem szeretném elbarmolni az egészet. Tehát mit kellene tennem, beállítanom hogy működjön a dolog. FCKeditor-al elkészítem, szerkesztem a cikket. Már működik a gép beilleszése is, marad is az általam kijelölt helyen... feltöltésnél viszont nincs sem "link a képhez", illetve semmilyen hasonló opció! Méretét, elhelyezkedését, stb tudom csak állítani:(
Esetleg a tartalom megjelenítése mezőben kell, lehet választani "normális" esetben? Ugyanis nekem ott nem gördíthető le a menü!
http://f.imagehost.org/0922/K_perny_k_p.png

0
0
aksza képe

Ha sima képre kattintva akarod, hogy lightbox2 be megnyíljon nagyítva akkor ezt csináld meg:

A lightbox beállítás utolsó (automatic image ....) fülén a Custom class images pontban írd be ezt: triggerclass. Válassz a listából egy megjelenési formát (jó a sima lightbox)

A képnek meg add meg:
alaptuladonságok / hivatkozás / kicsi kép helye
hivatkozás: webcím: nagy kép helye
További opciók: Stíluskészlet: triggerclass

és menni fog, ILYEN LESZ

0
0
buthidae képe

Így már tökéletesen működik, használható! Köszönöm!

0
0
buthidae képe

Sziasztok!
Picit korai volt az örömöm. Illetve adódott egy gond! Ha mondjuk 4db 120x120-as bélyegképet illesztek egymás mellé egy cikkben. Össze keverednek a nagyított képek. Tehát mondjuk X képre kattintáskor, Y kép nagyított verziója "jön elő".

Egyenként, mondjuk egy cikkben, szöveg mellé beillesztve tökéletesen működik! Minden általam (jónak) gondolt megoldást már ki próbáltam. Mi lehet a gond?
Köszönöm!

0
0
aksza képe

Az nem keveredhet össze, azt mutatja amit a linkben megadtál neki, szerintem nézd át, hogy a nevek nem keverednek-e. Én elég sok ilyet csinálok, de soha nem keveredik, olyan már volt, hogy én "kevertem a képek címeit" Célszerű hasonló neveket adni: kepem.jpg - kepem_small.jpg.

Ha több képet raksz egy-egy csoportba akkor Custom class images beállításnál ne sima lightboxot válassz, hanem lightbox grouped-et és akkor bármelyik képre kattintva lehet a lapon lévő összes képet nézegetni.

0
0
buthidae képe

Sajnos más lehet a gond! Az eredeti marad eredeti nevén, a "kicsi" pedig kapja a small kiegészítést! Már arra is gondoltam hogy "szóközt" kellene hagynom a képek között esetleg?
Illetve esetleg valami más modul, beállítás kavarhat be ?! Lightbox egyébként tökéletesen működik, galériáknál, stb, minden funkciója...

Arra esetleg nincs valami csoportos lehetőség hogy ne egyenként kelljen minden "beállítást" megadnom feltöltéskor? Persze a képek elérési útja az evidens, a többire gondolok. Közel 60db képet kellene feltöltenem hamarosan, ezért a kétségbe esésem:( Illetve esetleg leírnád step by step Te hogy csinálod? Pl: nagy kép címét hogyan adod meg, hogy a leg egyszerűbb? Ami még feltűnt hogy ha kitörlöm a nem kívánt képet a szerverről, akkor is megjeleníti!

0
0
aksza képe

Az IMCE modul fent van? Mert ha igen akkor ki is lehet tallózni mindkét képet, a kicsit és a nagyot is, így szerintem 60 kép 1-2 óra lenne. Én egy külön programmal szoktam csoportosan kicsinyíteni, majd ha megvan a kicsi is és a nagy is egy nem látható szegéllyel rendelkező táblázatba rakom a kicsi képet.Van erre valami profibb módszer is itt a fórumon is találkoztam de már nem emlékszem, hogy hol.

Elég barbár módszer, de egyszer csináltam amikor nagyon szorított az idő, hogy készítettem egy 2*20 as táblázatot, egy képnek megadtam a paraméterit, kipróbáltam, ezután bemásoltam ugyanezt a képet a további 39 helyre (a másolás a paramétereket is átviszi), majd hivatkozásokat átírtam. Ha egységes a képek neve (ha nem az csoportosan is átlehet nevezni) ez is egy megoldás kep.jpg, kep1.jpg >> minden ugyanaz, az egyest beírod és működik, a következőnél az 1-es átírod kettesre stb. 1 kép 3 másodperc. Persze előtte fel kell tölteni a képeket a megfelelő helyre (nekem files / images)

0
0