Közösségi oldal

Wini képe

Sziasztok!

Új Drupal felhasználó vagyok, ezt a rendszert néztem ki hogy segítségével létrehozzak egy viszonylag kis csoportnak szóló közösségi oldalt. Tapasztalatlanságomból adódóan fogalmam sincs hogy mire van szükségem, nagyon boldog lennék ha ebben tudnátok segíteni.

Fontos lenne egy bőbeszédű profil, ahová pár képet is fel lehetne tölteni.
Ki kellene bővítenem a keresés funkciót is, hogy lehetőség legyen a felhasználók között lakhely, nem, és egyéb adatok alapján keresni.
Valamint a felhasználók közötti kommunikációt is jó lenne kicsit leegyszerűsíteni...

Tehát klasszikus dolgok ezek, amelyek elengedhetetlenek egy közösségi portálon.
Ha esetleg van valakinek hasonlóban tapasztalata és nem lusta segíteni, nagyon hálás lennék!

Üdvözlet!

Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Bár szerinted ezek egyszerű funkciók, én javaslom először az alaprendszer alapos megismerését. Majd azután koncentrálj az eredeti céljaidra.

0
0

Nagy Gusztáv

uniquevisitor képe

Üdv a fórumon, sok sikert kívánok a projekthez. Annyival egészíteném ki az előttem szólót, ha elakadsz kérdezz bátran!

üdv

0
0
aboros képe

klasszikus :) dolgokra klasszikus megoldások:

bőbeszédű profil:
content profile modul, ezzel létrehozhatsz olyan tartalom típust (többet is) amiből minden felhasználónak csak egy lehet. ebben az a jó, hogy ez node, ezért minden olyat csinálhatsz vele, amit egy 'mezei' nodeal, kedvedre egészítheted ki mezőkkel (bőbeszédű lesz) és filefield+imagefield segítségével képmezőt is rakhatsz bele. vagy akár külön "felhasználói galéria" tartalom típust is létrehozhatsz, amire szintén beállítod, hogy content profile -ként viselkedjen.

kibővíteni a keresés funkciót:
views modullal kiváló listákat készíthetsz nodeokról és felhasználókról is. ezekbe építhetsz ún. 'felfedett szűrőt', ilyet láthatsz mondjuk a drupal.hu friss tartalom oldalának egyedi szűrés fülén. a lehetőségek elég szerteágazóak, célravezetőbb lenne, ha próbálkoznál és konkrétat kérdeznél, ha nem megy valami.

felhasználók közötti kommunikáció:
flag, flagfriend, privatemsg .. kísérletezgess, ez így túl általános, hogy bármit segítsek és mindegyik modul elég jól dokumentált is, olvasd el azt.

ezenken kívül is van még egy halom más modul, ami klasszikus közösségi oldal funkciókat valósít meg, buddylist a flagfriend helyett vagy mittudomén, baromi sok modul van már, képtelenség mindet ismerni :)

esetleg egy részletes könyv a témában öt ojróér..
illetve google mindig a barátod.

0
0

-
clear: both;

nevergone képe

A hozzászólásodban a flagfriend linkje hibás, helyesen:
http://drupal.org/project/flag_friend

Elég nehéz kapásból eldönteni, hogy mit írnak egybe, és mit külön. :S

0
0
Wini képe

Nem is számítottam rá hogy ennyi hasznos választ kapok, azt hiszem már csak a nagyszerű közösség kedvéért is érdemes volt csatlakoznom a Drupalosok táborához!
Tudom hogy nem kérdeztem okosan, és az sem célravezető hogy több infót kértem egy témában, de buta vagyok még hozzá, így jól kérdezni sem tudok:).

Köszönöm még egyszer!

0
0

HP

aksza képe

"de buta vagyok még hozzá"
Klasszikus VUK mesében hangzott el: VUK: Apa én buta vagyok? APA: nem vagy buta VUK csak keveset tudsz.

0
0