Galériára hivatkozó blokk

wildface86 képe

Üdv mindenkinek. A problémám a következő. Szeretném az általam készített honlapon megoldani azt a dolgot, hogy a book tartalmaihoz tartozzon egy blokk egy képpel amely képre rákattintva az adott tartalomhoz tartozó album képei jönnek elő. Én úgy csináltam hogy létre hoztam egy menüblokkot, amelyben elhelyezte egy képet és a kép hivatkozásának beírtam az adott album urljét, de szerintem ez így ne megoldás mert rengeteg tartalom van a bookban és ezt mindegyikkel külön megcsinálni nagyon hosszadalmas lesz.

Drupal verzió: 
aksza képe

Menüblokkhoz (ha a menü beállításnál hozzáadsz egy új menüt akkor a blokkok közt lesz egy új, amit engedélyezve a következő menü létrehozásnál már ezt is láthatjuk, választhatjuk) nem lehet képeket adni. Készíts sima blokkokat, képekkel és add meg a blokk beállításainál, hogy csak azon az egy könyvlapon jelenjen meg. Bár szokás szerint nehéz értelmezni, hogy mi is akarsz, de sejtésem szerint ezt szeretnéd automatizálni, mert túl nagy munka egyenként elkészíteni a blokkokat. Szerintem ezt nem lehet. Egyébként kezelés szempontjából nem túl előnyös megoldás ha egy tartalomhoz tartozó galériát a mellette megjelenő blokkban lehet elérni, én mindenképpen úgy csinálnám, hogy a könyvlap törzsben helyeznék el pár képet amire kattintva elérhető az egész album, nem is értem miért bonyolítod ezt túl. Ha megnézel nagyon profi oldalakat nem látsz agyon bonyolított megoldásokat. Persze ha neked ez tetszik, szíved joga.

0
0
wildface86 képe

Én nekem megfelelne egyszerűbben is de a munkaadóm elképzelései után kell mennem, hogy ne legyen homályos amit mondok, adok egy linket http://www.karpataljaturizmus.net/telepules1.html. az oldal jobb oldalán van egy blokk, amelynek a képére kattintva az adott településhez tartozó galéria jelenik meg. Mégegyszer is bocsánat ha nem szoktam érthetően fogalmazni.

0
0
aksza képe

Ezt simán meglehet csinálni, mi a gond vele? Egy bélyegképpel csinálsz egy blokkot, rálinkeled a galériát és a blokk beállításánál megadod, hogy melyik oldalnál jelenjen meg.

0
0
wildface86 képe

Erről beszéltem fentebb h igy oldottam meg csak hát nekem nem egy településem lesz hanem több 100 és minden egyes településhez végig csinálni ezt a folyamatot elég hosszadalmas.

0
0
aksza képe

Nem hinném, hogy ezt lehetne automatizálni, de ki tudja, aki tőlem okosabb az lehet, hogy tud valamit. Én csináltam már ilyet régebben, 20-30 blokk kis képpel, linkkel, kb. 1 óra volt, már nem létezik a lap, nem tudom megmutatni

0
0
pp képe

Én arra indulnék el, hogy létrehoznék egy tartalom típust galéria néven. Ebbe lehetne korlátlan mennyiségű képet feltolni. A település tartalom típusnak meg adnék egy node_reference mezőt, amibe galériát lehetne hozzácsatolni. Ezután a Views modullal érzésem szerinte összekattintgatható. Mondjuk én valószínűleg előbb írom meg a programot, mint összekattintgatom Views modullal. Ha lenne két napom megpróbálnám. Neked van, nem? ;)

pp

0
0
wildface86 képe

ha magát a cck galleryt használnám galériának az jó ötlet, meg még lenne még egy kérdésem ezzel a modullal kapcsolatban, lehetséges itt az albumonkénti kötegelt feltöltés valahogyan?

0
0
Paal képe

Nem lehetne az ilyen fostalicska aláírásokat mellőzni? Vagy legalább válaszd el (--), hogy ne kelljen 100x elolvasni...

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

aksza képe

Szegény srác már annyi letolást kapott, szerintem megérdemelne egy olyan napot amikor csak a kérdéseire válaszolunk. Engem például nem zavar, sőt tetszik az idézet :-) Azért nem olyan nehéz elválasztani a tényleges tartalmat az orrszarvútól:-)

0
0
wildface86 képe

Kedves Paal én nem tudtam hogy téged ennyire zavar az aláírásom, nem gondoltam volna hogy ez ekkora dühöt vált ki benned.

0
0
york képe

Tudod vannak szokasok a weben, es ez is olyan szokas ami megkonnyiti az egyutt elest.
Engem nem zavar az alairasod, de az igen, hogy allandoan raugrik a szemem.
Nem egy nagy dolog beutni az alairas elso soraba egy ilyet: --- aztan johet a kovetkezo sorba az alairas.

0
0
Geva képe

egy kicsit más megoldás, kapcsolódva pp views gondolatához:
kell hozzá views és taxonomy image modul, külön tartalomtípus nem,.

A taxonomy image modullal úgy tölthető fel kép a taxonomy/term -ekhez, hogy azok elérhetők a views modul számára is, s mivel a drupal Galéria (image modul) benne van a taxonomy-ban, így hozzá is rendelhető kép - jelen esetben az adott település egy jellemző fotója lehet ez.

A views-zal készítesz egy term jellegű views-t, azon belül is egy blokkot ha a menusávba szeretnéd megjeleníteni, szűrve a Galéria szótárra. A term-hez rendelt kép (Term image) mezővel jeleníted meg az egyes term -ket, linkelve a tartalmához.

- Új galéria - helység katalógusa - létrehozásakor 'automatikusan' megjelenik ez is a blokkban.
- ebbe a klasszikus galériába az image import is működik :-), de a book-ban oldalanként és egyenként tudod belinkelni az odatartozó galéria term-t,...

a most készülő webshopom nagykeres, zárt részén van az a nagyker termékeket tartalmazó külön katalógus, amelynél ezt készítettem egy term-re,
de a megjelenítése hasonló lehet, mint ami látható ugyanezen készülő webshop menübárjában: http://gevapc.hu/~gjkep , ahol a képek az ImageCache-ből lettek beállítva.

0
0
aboros képe

na, kaptál két megoldást is már, de adok egy harmadikat.

semmi akadálya, hogy a "Galéria" szótáradat úgy állítsad be, hogy könyvlap típusú tartalmak is tartozhassanak bele. az image modul úgy van megírva, hogy csak "image" típusú tartalmakat fog megjeleníteni a galériában, szóval ez a képgaléria funkciódat nem fogja befolyásolni.

mikor beküldesz egy ilyen könyvlapot, beleteszed azt a galériába ugyanúgy, ahogy egy képpel tennéd.

ezután kelleni fog egy nézet, ami argumentumként vár egy term id -t, amit az éppen megtekintett nodeból szed ki és visszaad egy darab "image" típusú tartalmat, ami szintén rendelkezik ezzel az idvel.

persze ezerféle tuningot el tudok képzelni. pl nem egy darab képet kérek a viewstól, hanem az összeset és slideshow modullal váltogatom őket amíg a júzer az oldalt olvasgatja.
még tovább fonogatva, visszafelé is megcsinálom a kapcsolat, tehát amikor egy képet nézek, akkor jelenjen meg mellette a kapcsolódó könyvlap bevezetője mondjuk. nájsz.

én erre (könylvapokat a galéria szótárba) indulnék ezzel. egy plusz modul se kellett hozzá, image -re épít, úgyhogy a tömeges import se sérül.

0
0

-
clear: both;