'címlapra kerül' bug(?)

asmz képe

sziasztok! ma fedeztem fel, hogy van egy kis probléma a tartalmak beküldésével. nevezetesen az, hogy minden egyes tartalom beküldésnél/szerkesztésnél a drupal automatikusan bepipálja a 'címlapra kerül' checkboxot, így nem tudok tartalmat úgy feltölteni, hogy az elérhető legyen, de ne legyen kint a főoldalon. fogalmam sincs mitől lehet. a tartalomtípus beállításainál is kiszedtem ezt a pipát, de folyton visszarakja. ha van ötletetek, hogy mi okozhatja, vagy hogy hol nézelődjek, azt nagyon megköszönném.

Drupal verzió: 
nevergone képe

Milyen egyéb modulokat használsz, esetleg melyik verziójukat?

0
0
asmz képe

sejtettem, hogy lehet jelentősége, ki is kapcsolgattam azokat, amiknek jogosultsághoz van közük. nem történt változás, de írom:

ACL 6.x-1.0-beta4
Forum Access 6.x-1.0-beta2
Add to Favorites 6.x-2.1
Administration menu 6.x-1.3
CCK
Currency 6.x-1.0
Currency API 6.x-1.0
Advanced Forum 6.x-1.0-rc3
Author Pane 6.x-1.0-beta3
Custom Page 6.x-1.3
Custom Page Admin UI 6.x-1.3
FCKeditor 6.x-1.3-rc7
Login destination 6.x-2.3
Menu breadcrumb 6.x-1.1
Pathauto 6.x-1.1
Read More Tweak 6.x-3.0
CAPTCHA 6.x-1.0-rc2
Google Analytics 6.x-2.0
Views 6.x-2.3

+ alap modulok

0
0
nevergone képe

Szerintem kapcsolgass ki minden külső modult (esetleg ürítsd a cache-t), és úgy próbáld meg, mert megnéztem egy teljesen üres alaprendszeren, és nem jelentkezett az általad felvázolt probléma.

0
0
asmz képe

biztos, hogy a modulok közt kell keresni a hibát? én még nem ismerem annyira a drupal anatómiáját, hogy tudjam hol lehet az ilyesmit elbarmolni, de valami biztos van még. van egy csomó saját template file-om is, de nem hinném, hogy ott szúrtam el valamit.
(a cache törlés sem segített, de köszi)

0
0
pp képe

Nem lehet, hogy a böngésződ tárolja el ezt a beállítást?

pp

0
0
asmz képe

elég hosszúra nyúlt a tegnap este, ezt is kipróbáltam. :) nagyon örülnék, ha ilyen egyszerű lenne probléma, de sajnos nem úgy néz ki. nincs a drupalban valahol egy nagy "RESTORE" gomb?

0
0
pp képe

Eldobod az adatbázist és elindítod az install.php-t.

pp
(rengeteg modult raktál fel elsőre nem biztos, hogy ezzel kéne kezdened, mert a contib modulok között van egy jó pár vacak.)

0
0
asmz képe

bár ezt csak holnap reggel tudom kipróbálni. de mit fog ez pontosan csinálni? view-k, tartalomtípusok, felhasználók/csoportok/jogok megmaradnak? az adatbázist sem nagyon szeretném elveszíteni. az a baj, hogy már élesben megy a cucc, és jó lenne ezt minél gyorsabban és feltűnésmentesebben megoldani.

egyébként direkt ugyanezeket a modulokat felraktam magamnak itthon is, de nem jelentkezett a probléma. szóval 99.7%, hogy másban kell keresni a hibát.

0
0
sgabe képe

Eldobod az adatbázist és elindítod az install.php-t.

szerinted?

view-k, tartalomtípusok, felhasználók/csoportok/jogok megmaradnak? az adatbázist sem nagyon szeretném elveszíteni.

megmaradnak?

0
0
asmz képe

elképesztően frappáns vagy!

0
0
pp képe

Természetesen amit fentebb írtam az mindent töröl. Álmomban sem gondoltam, hogy hét fejlesztés alatt lévő modult éles szerveren használsz. Távolról sajnos nem lehet segíteni. (adatbázist kéne látni és nyomkövetni, hogy ki állítja be azt a kis pipát.) Ha nem tudod megismételni, akkor szinte lehetetlen tanácsot adni.

pp

0
0