A drupal.hu funkciói a drupal.org-hoz képest

Rico képe

Érdemes lenne kerülni az ismétlést. Ami már megvan a d.orgon, azt inkább fordítsuk le, mint írjuk meg újra.
Úgy rémlik, készül a d.org többnyelvűsítése. Ha ott le lesznek fordítva a kézikönyvek, csak oda kéne linkelni, pontosabban valamilyen módszerrel tükrözve megjeleníteni itt (is) (ugyan)azt a tartalmat.

Mi az, amit egy "helyi" (magyar) drupal szájt nyújthat, amit a nemzetközi (többnyelvű) nem?

I. Miben más?

- (1) kisebb
- (2) teljes egészében magyar nyelvű

II. Nyelv/helyspecifikus funkció-ötletek

- (1) magyar/helyi események, rendezvények, hírek közlése, törekvések összefogása
- (2) magyar Fórum (segítség, megbeszélés) - ez kész van és elég jól működik
- (3) magyar Drupal fejlesztők (személyek és csapatok-cégek) listája -- bemutatkozás, referenciák, státusz (szabad vagy foglalt), elérhetőség/kapcsolatfelvétel
- (4) kiterjedt, bővebb, gondozott magyar Drupal "showcase" (jó példák) -- bővebb leírásokkal

És még?
Beszéljük meg.

(Mivel nincs lehetőség utólag szerkesztéssel itt, a beszélgetés "tetején" összeszedni az eredményeket, majd egy hozzászólásban igyekszem összegezni. Vagy akárki más.)

Fórum: 
tolmi képe

Subscribe

0
0

--
Tolmács Márk
Drupal bandita

Magus képe

d.o-n megjelenő magyar projektekről lehetne egy összesítő esetleg

0
0

- - - - -
Orseolo Magus
[email protected]

Rico képe

Ez is egy szolgáltatás lehet, ahogy a konferencián szóba került, próba tárhellyel, fizetett megjelenéssel.

0
0
Boobaa képe

Talán a leendő hirdetők szempontjából nem volna butaság előre közölni a felkerülés feltételeit: milyen minimumfeltételeknek kell megfelelnie a cégnek/szolgáltatásnak, hova és mennyit kell befizetniük, cserébe mennyi ideig szerepelhetnek a listában, mennyi időnként ellenőrzi a drupal.hu "közösség" a feltételek meglétét (minőségbiztosítás), stb.

0
0
Rico képe

Egyetértek.
Viszont szerintem itt csak vessük fel, gyűjtsük össze brénsztorming-szerűen az ötleteket, és külön témákban bontsuk ki, beszéljük meg őket.

0
0
aboros képe

+1
nyiss neki témát, nosza rajta!

0
0

-
clear: both;

Rico képe

Ezért csak annyiban maradunk úgy néz ki, hogy a kulcsfontosságú anyagokat nem írjuk meg újra, hanem lefordítjuk. De nem feltétlenül könyvlapként jelenik meg, lehet hogy könyvlapon egy hivatkozás a fordító bejegyzésére (credit).

0
0
eMeLA képe

Én örömmel látnék egy olyan lehetőséget itt az oldalon, ahol közzé lehet tenni fejlesztés alatt álló modulokat. Nekem pl. van egy pár. Ezek nem olyanok, hogy a Drupal.org-on kellene megjelenni velük, sok esetben hibák is vannak benne. De pl. a Könyvtár modul azáltal, hogy felkerült ide és Pál úr-ral összedolgoztunk, lassan eléri azt a szintet, hogy akár ott is publikálható lenne. Ez adott esetben csak egy FTP tárhelyet jelenthet, amolyan guberáló helyet, ahol lehet mazsolázni a modulok között...

A másik, hogy a profil lapot lehetne egy kicsit fejleszteni. Én pl. jónak látnám, ha írna pár sor mindenki magáról, célzottan itt elsősorban arról, hogy milyen szerepet vállal a Drupal fejlesztésében, illetve milyen modulokat fejleszt és gondoz a Drupal.org-on.

Lehetne továbbá egy linklista arról, mely oldalakat készítette az illető. Ezt akár össze is lehetne kötni a Linkek-nél szereplő oldalakkal.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

tolmi képe

A modulokkal biztos nem fog foglalkozni ez az oldal (kivéve leírások, fordítások), ezt már hosszas vita után eldöntöttük. Csak a drupal.org-ot tudom ajánlani, továbbra is az a legjobb hely a modulok számára. Egyébként nem kell fel vagy leértékelni a Drupal.org-ot, bárki bármit beküldhet és fejlődik vagy elvész. De ha fejlődik, akkor a legjobb helyen van hogy mások is észrevegyék.

A Profiloldal jó ötlet én is támogatom meg a modullinkeket is.

0
0

--
Tolmács Márk
Drupal bandita

Sweetchuck képe

A drupal.org nyomon lehet követni hogy ki milyen projekteken munkálkodik. Bár azt nem lehet tudni hogy melyik a sajátja.
Itt például van egy hosszú lista a Projects címszó alatt.
http://drupal.org/user/4166

Viszont ha az itteni adatlapon lehetne linkelni a drupal.org-os felhasználóra, az könnyítene a dolgon.

0
0
tolmi képe

Nem értem, mi az hogy a sajátja? Hogy comitter valaki, arra gondolsz?

Egyébként én nem tartom célravezetőnek a "sajátja" kifejezést, hiszen sokan mások is tesznek bele, erről szól az ópenszósz. Persze lehet hogy én vagyok kifejezésn@ci :)

0
0

--
Tolmács Márk
Drupal bandita

nevergone képe

Szerintem arra gondolt, hogy ő a maintainer, de tény, hogy a "sajátja" kifejezés nem túl szerencsés.

0
0
Sweetchuck képe

Valóban így a helyes. A "sajátja" szó nekem is sántított csak lusta voltam gondolkodni.

0
0