Gallery2 modul beüzemelése

Poetro képe

A gallery2 egy bő szolgáltatással rendelkező galériamegjelenítő rendszer, melynek legfontosabb előnye hogy más PHP alapú tartalomkező rendszerekbe (mint amilyen a Drupal) beépíthető, és szolgáltatásai más rendszerek számára elérhetőek. James Walker ezért készített hozzá egy modult, melynek feladata pont ezen beépülés elősegítése. Sajnos mindkettő dokumentációja elég szegényes a két rendszer illesztését illetően, ezért leírtam saját tapasztalataimat, hogy miként lehet sikeresen integrálni a két rendszert a gallery modul segítségével, miáltal oldalunk még bővebb szolgáltatásokat képes majd nyújtani.

Kategóriák: 

Hozzászólások

Anonymous képe

Én tegnap telepítettem saját gépre itthon a drupal+gallery2+galeerx modult. Nekem csak úgy jött össze, hogy a gallery2-t a drupal gyökerébe tettem már a kezdetektől, onnan telepítettem: http://localhost/drupal/gallery2/

Majd kilépve a gallery2 adminból, beléptem a drupal adminba és elvégeztem ott is a beállításokat.

Mert a Poetro leírási szerinti lépések (először telepíteni a gallery2 a drupal könyvtárán kívül, aztán bemásolni oda) nálam hiba üzenetek sorát adta. Hiába állítottam át a gallery2 config.php fájlát.

Anonymous képe

Nekem is így sikerült a telepítés ahogy te írtad. Először telepítettem a tárhelyre
a gallery2-t, konfiguráltam. Majd utána másoltam fel a drupál fájlait, telepítettem,
hozzáadtam a gallery modult és király. Lásd: www.enroe.com

Poetro képe

Akkor lehet, nekem voltak más Apache beállításaim, mindenesetre nekem már egy működő drupal oldal alá kellett beraknom a gallery2-t. A tapasztalataitok mindenesetre remélem mások részére is hasznosnak mutatkoznak majd.

ingola képe

telepítés után nekem ez jön be ha be akarok lépni a oldalam/gallery -be

Fatal error: Call to undefined function: iserror() in /home/penn1hu1/public_html/modules/gallery/gallery.module on line 327

vajon ez mi lhet?

vikicica22 képe

Embedded Gallery2 Status:
'URI of Gallery2' variable: Error
URL derived from http://localhost/gallery2/ is invalid
PHP Memory Limit: Success
Overall Status: Error
You need to fix the above errors before Gallery2 will be embedded in Drupal

mit a hiba ??