Tartalom mellé hogyan lehet képet csatolni?

szekeresbarnabas képe

Üdv!

Drupalhoz (6.2) egy olyan modult keresek amivel a blogbejegyzések mellé tudok képet csatolni,miniatűröket generálni úgy, hogy azt be is illeszti a szövegkörnyezetbe . Kb 1-2 darabot. Jelenleg a sima Image modult telepítettem de betallózom a képet és nem történik semmi. (Jogosultságok beállítva,könyvtár írási-joga is).

Közben kaptam már pár tippet. például IMCE modul de ennek engedélyezése után sem tudtam csatolni képeket.Ha valaki tud megoldást rá elég lesz egy link, vagy modulnév, a többit már megoldom :)

Köszönettel: Szekeres Barnabás

alippai képe

hogy azt be is illeszti a szövegkörnyezetbe

Ezt nem egészen értem... Automatikusan, vagy a felvitelkor kiválasztott helyre?
Ha automatikusan akarod, akkor CCK+ImageField+ImageCache(+ esetleg Thickbox v. LightBox) modulokra lesz szükséged - ezzel minden tartalom típushoz (pl. blog) tudsz képet hozzárendelni és az ImageCache az általad kiválasztott műveleteket végrehajtja (pl. ha fix méretű thumbnailt akarsz, akkor resize+crop). Ezek után a blog templatejébe a neked megfelelő helyre beilleszted a bloghoz tartozó képet, vagy az adminisztrációs felületen is be tudod állítani, hogy melyik mező után következzen a kép.
A Thickbox/Lightbox modulokat ha nem ismered próbáld ki :)

A nem fix helyre való beillesztést nem tudom hogy kell megcsinálni :$

0
0

Lippai Ádám
young element

szekeresbarnabas képe

Bocsi a helytelen fogalmazásért. Egészen pontosan csak annyira lenne szükségem, hogy írom a blogomat és akarok a szövegbe egy képet esetleg néha napján elhelyezni. Az Image Assist elveikben pont erre lenne való. Írok és közben rákattintok a kép beillesztése gombra, feltölti a kitallózott képet, megcsinálja a miniatűrt és azt beszúrja a szövegkörnyezetbe (mondjuk html tag formájában). Ezzel csupán csak annyi a problémám, hogy jelenleg nem müködik Drupal 6.2 alatt :)

0
0
asrob képe

Esetleg próbáld ki az imce nevű modult. Én ezzel illesztek be a blogomba képet és a bueditor segítségével.

0
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

szekeresbarnabas képe

Teljesen jól müködik ez a két páros. Sőt még lehet a bueditorhoz egy csomó hasznos dolgot hozzáadni. Egyedül annyira kell figyelni ne próbálkozzon az ember 3 megás jpg fájlok feltöltésével :)

Köszönöm a segítséget.

0
0
aboros képe

de ennek a problémának miért "Drupal 6.2" a címe?
_kell_ már egy oldal a fórum használatáról végre. nincs mese, ha a témanyitást is el kell magyarázni (hogyan adj beszédes címet a témádnak..) akkor el kell... sok mással együtt.

0
0

-
clear: both;

szekeresbarnabas képe

Teljesen igazad van, utólag láttam én is, hogy a lényeget hagytam csak ki. Szerkesztésre pedig nincs mód sajnos :(

0
0
aries képe

Javítottam a címet

0
0