Könyvlapok rendezése tartalmak adminisztrációja nélkül

Boobaa képe

A feladat egyszerű: a könyvlapok (legalább a saját lapok) súlyát kellene állítania a "könyvszerkesztők" csoport tagjainak - anélkül, hogy a "tartalmak adminisztrációja" jogot, és ezzel gyakorlatilag az összes tartalomhoz való hozzáférést megkapnák. Egyetlen "apró" kikötés van: a címben nem szabad sorszámozni.

A kérdés: ezt hogyan/mivel lehetne megvalósítani? Például hogyan lehetne az "Első", "Harmadik", "Második" fejezetekből - itt: könyvlapokból - álló könyv lapjait a megfelelő, logikus sorrendbe tennie egy olyan felhasználónak, akinek nincs "tartalmak adminisztrációja" joga? Mert ugye ez kéne a könyvlapok súlyának állításához...

A választ már néhány órája keresem - hátha nálam tapasztaltabb hamarabb megtalálja...

aboros képe

múltkoriban kérdezte itt valaki, hogyan lehet megcsinálni, hogy a könyvlapok a beküldés dátuma szerint rendeződjenek automatikusan.
http://drupal.hu/node/3214

ebből kiindulva elképzelhető egy olyan kerülőút, hogy cckval hozzáadsz egy szám mezőt a könyvlap típushoz, kötelező megadni, alapértelmezésben 0... stb. és aztán a fenti linken olvasottakat használva, a rendezés szempotja ez a szám lesz. (plusz még opciós névsorrend, számegyezés esetére) a mezőt pedig úgy állítod be, hogy se teaser, se full node nézetben ne jelenjen meg.

persze macera, mert figyelned kell majd minden frissítéskor, hogy a könyv modult 'patcheld' a saját szájízedre, de ennyi talán belefér. remélem segítettem.

0
0

-
clear: both;

Boobaa képe

Olvastam azt a szálat is, de mint ahogy mondod, minden frissítéskor újra meg kell csinálni (ha jól értem, akkor még ennél a cck-s módszernél is így van).

Igazából bőven elég lenne, ha az admin/content/book alatt elérhető dolgokat el lehetne érni "tartalmak adminisztrációja" helyett mondjuk "könyvek adminisztrációja" jogosultsággal - viszont fogalmam sincs, ezt hogyan lehetne megvalósítani.

0
0
aboros képe

jól érted, ennél a módszernél is figyelned kell majd a frissítésekre. viszont ahhoz, hogy a megkövetelt jogosultságot megváltoztasd, szintén bele kell nyúlnod a modulba, úgyhogy akkor már mindegy nem?
minimál erőbefektetés, minimál módosítás, működik.

0
0

-
clear: both;

Boobaa képe

Csak találtam egy megoldást a book_reorder modul képében - effektív kódja csak 16 sor, pontosan ezt a problémát oldja meg, adatbázist nem piszkál, fordítani sem kell, mert a book modul sztringjeit használja, és frissítéskor sincs vele gond. Mondjuk az az unset benne nem volt triviális...

0
0
Boobaa képe

Most már "book_reorder" címen (és a Navigáció menüben) van egy "Könyv navigáció", ami ugyanazt a funkcionalitást tudja, mint a már említett "admin/content/book" - de továbbra sem kell "tartalmak adminisztrációja" jogosultság, elég a "reorder books". Elérhető itt.

0
0
alomkereso képe

Pont erre volt nekem is szükségem! :)))

http://www.irdmegakonyved.com
http://www.alomkereso.com

0
0
Boobaa képe

Betolhatnám a "hivatalos" drupal.org modulok közé. Persze nem tudom, hogy egy ilyen "hatalmas" dologgal érdemes-e ott vacakolni...

0
0
alomkereso képe

És talán máoknak is hasznos lehet, úgyhigy szerintem told be nyugodtan. :)))

0
0