Drupal 6.0 Blokk létrehozása, FCK

LM képe

Sikeresen telepítettem a Drupal 6.0 verzióját, majd pedig az FCK-t is.
Amikor saját blokkot akarok létrehozni, annak tartalma is szerkeszthető wysiwyg módon. Eddig rendben is van, de a blokk mentésekor mintha a tartalma nem mentődne el.
A kijelölt oldalsávban nem jelenik meg az új blokk, és szerkesztéskor a tartalma üres.

Fórum: 
crt képe

Szia.

A beviteli forma full html-re volt állítva? Illetve az oldalaktól függő megjelenés helyesen van kitöltve (ha használod)?

Üdv: Zoli

0
0
LM képe

Na, eljátszadoztam vele egy kicsit...
A helyzet a következő: persze beállítottam a beviteli formát full html-re, és kialakítottam az FCK-hoz szükséges jogosultásgot is, és magának az FCK-nak a működésével nem is volt baj.
Page, Story, Blog bejegyzés és mindenféle tartalom is remekül szerkeszthető vele.

A Blokk beállításnál pedig egy kerülő megoldást találtam.
Amikor ebbe a funkcióba belépünk, akkor két szövegdoboz van a lapon. Az egyikben a Blokk törzse szerkeszthető, a másik pedig a megjelenés oldalak szabály leírására szolgál.
FCK engedélyezése esetén mindkét box wysiwyg szerkesztési módban jelenik meg. Az alsónál át lehet kapcsolni sima szöveg módra (Swith to plain text), a Blokk törzsnél azonban nem.
Ha viszont átkapcsolok alul plain text-be, majd mentem a blokkot, utána újra a "beállítás"-ra kattintok, akkor már a Blokk törzsben is látható, szerkeszthető és menthető is a tartalom.

0
0