Views modul: blokk taxonomy alapján

Szergio képe

Sziasztok!

Egy teszt oldalon próbálok ismerkedni a Drupal 6-al. Feltettem a Views modul (ami még nagyon alfa stádiumban van, de úgy tűnik, hogy működik). Ezzel szeretnék egy blokkot létrehozni, amiben a taxonomy/term/1 alapján kellene megjelenjenek a tartalom címek.

Sajnos nem sikerül megtalálnom, hogy hova adhatnám meg ezt a feltételt (vagy milyen formában).

Nincs valakinek valamilyen ötlete?

crt képe

Szia.

Készítesz egy új nézetet. Megadsz egy azonosítót és egy nevet, az oldal nézet megvalósításánál beírod url-nek a taxonomy/term/1 címet, a többit ízlés szerint kitöltöd. Bejelölöd, hogy legyen blokk nézet is, a nézet típusa "List View". A mezőknél hozzáadsz egy "Tartalom: Cím" mezőt, tetszés szerint beállítod. Lehet finomítani szűrőkkel vagy rendezési jellemzőkkel, de nem szükséges. Elmented és a blokkok adminisztrációjánál engedélyezed a nézetet a megfelelő régióba.

Üdv: Zoli

0
0
Szergio képe

Igen, valahogy így gondoltam el én is. Csak azt nem tudom, hogy azt "az oldal nézet megvalósításá"-t hol lehet elérni. Te már nézted a 6.0-hoz való Views-et? Sajnos nekem csak angolul van, s ... Vajon a "Relationships" vonatkozna erre? Oda sajnos nem tudok megadni semmiféle adatot (de ez lehet még az alfa hibája is).

0
0
crt képe

Page -> Provide page checkbox bejelöl.

Üdv: Zoli

0
0
Szergio képe

Valamit nagyon bénázok ... mert én nem találok ilyen bejelőlési lehetőséget.

0
0
crt képe

Látom már, kicsit átvariálták az új views-t.
Szóval, kitöltöd az azonosítót és a címet, a nézet típusa tartalom lesz, majd tovább. Bal oldalon a legördülő menüből kijelölöd elöször az oldalt és add view, majd ugyanezt megteszed a blokkal is. Létrejön egy oldal és egy blokk menü. Az oldalnál az útvonalnak beállítod a taxonomy/term/1 címet a style-ra kiválasztod a lista típust. A blokknál hozzáadsz egy új "Tartalom: Cím" field-et és kész vagy.

Gyakorlatilag ugyanaz amit már írtam, csak angolul vannak a nevek.

Üdv: Zoli

0
0
Szergio képe

Kööööösz', hogy foglalkoztál a témával!!

Egyelőre ott állok, hogy létrejön a blokk ... s minden. Csak a benne megjelenő adatokat nem tudom befolyásolni. Hiába modósítok a Page settings - Útvonal: -ban bármit is (próbáltam mindenféle módon - tehát taxonomy/term/1 ; http://oldalneve.hu/taxonomy/term/1 stb. - módosítani a beállítást, minden beküldött tartalom megjelenik az oldalblokkban ... de ha semmit sem írok be, akkor is ugyanaz az eredmény).

Nekem most végülis ez is megteszi, hisz így lesz egy Friss tartalmak blokk ... de hosszabb távon biztos, hogy jobb volna ha válogatni lehetne (de lehet, hogy ez csak az modul alfa állapota miatt van?)

Mindenképpen kösz' az eddigi segítséget ... ez már egy lépést jelent előre.

0
0
crt képe

Mert természetesen butaságot írtam. Nem kell az oldal nézet megvalósítása, csak egy blokk nézet és a szűrőknél kell beállítani, hogy csak a megadott kategóriába tartozó tartalmakat listázza. Viszont ezt még a 2.0 verziónál nem lehet beállítani, írják is, hogy még nagyon alpha állapotban van a modul.
Tehát vagy vársz, vagy 5.x drupallal készíted el az oldalt, vagy megoldod az aggregator modul bekapcsolásával így: http://drupal.hu/node/3162#comment-11125

Üdv: Zoli

0
0
Szergio képe

Kösz' szépen!!!

- nekem most megfelel csak ez a (fél)megoldás is ... ha majd finomítani akarom, akkorra hátha kijön a teljes Views

- az agregatoros megoldás is tetszik (bánom, hogy nem vettem észre korábban)

Szer

0
0