Drupal 5.7 hiba

Balogh Zoltán képe

Üdv!

Szerintem hiba van az 5.7-es block moduljában postgres használata esetén. A blokk mentése után, ha szerkeszteni akarja az ember az alábbi üzenetet kapja:

warning: pg_query(): Query failed: ERROR: operator does not exist: integer = character varying at character 68 HINT: No operator matches the given name and argument type(s). You might need to add explicit type casts. in e:\drupal\drupal5\includes\database.pgsql.inc on line 125.
user warning: query: SELECT bx.*, bl.title FROM boxes bx INNER JOIN blocks bl ON bx.bid = bl.delta WHERE bl.module = 'block' AND bx.bid = 1 in e:\drupal\drupal5\includes\database.pgsql.inc on line 144.

A boxes.bid integer típusú, a blocks.delta pedig varchar. Nincs olyan "gyári" postgres operátor, amely e kettő közötti egyenlőséget fel tudná oldani. Persze, meg lehet "hekkelni" a kódot a block modulban, de az meg mysql-en nem lesz jó. Valami okosságot ki kéne rá találni.

Balogh Zoltán képe

Ugyenez a hiba megvan a 6.0 rc4-ben is, csak ott a hibaüzenet: Fatal error: Unsupported operand types in e:\drupal\drupal6\modules\block\block.module on line 308

Ez is ugyanaz (block_box_get függvény), bár a hiba 298. sorban van.

0
0
nevergone képe

Ha ez egy frissen telepített rendszeren is így viselkedik, érdemes lenne mielőbb hibajegyet beküldeni.

0
0
Balogh Zoltán képe

Igen, egy frissen telepítetten van így. Hibajegyhez még nem értek. :D

0
0
nevergone képe

Attól tartok, hogy mivel lényegesen kevesebben használnak postgres -t, mint MySQL -t, ezért maradni fog egy ideig bent a hiba, ami senkinek sem jó,neked pedig végképp nem.
Talán mégiscsak meg kellene próbálkoznod azzal a hibajeggyel.

0
0
Balogh Zoltán képe

Hogy ne maradjon ez a hiba, az issue ment, és most duplikáció miatt le lett zárva. Valóban jelezte már más is a problémát, sőt a teljes megoldás is megszületett 2 hete (patch). Itt van:

http://drupal.org/node/220064

Ehhez képest a 6.1-es ugyanúgy rossz.

0
0
Pasqualle képe

Amig nincs megfeleloen letesztelve a patch addig nem is kerul bele a verzioba.
*Valaki* menjen es tesztelje le, hogy nala jol mukodik e ez a hibajavito patch.

0
0