Kék keret

ahorvath képe

Sziasztok!

Éppen egy témát hegesztenék drupalra és belefutottam egy - most már vagy fél napja - megoldhatatlan problémába. Még kezdő vagyok, úgyhogy annyira nem csoda, remélem tudtok segíteni.

A szöveges beviteli mezőkre klikkelve megjelenik körülöttük egy kékes keret, amit nem tudok css-sel eltüntetni. Próbáltam az outline, meg a border opciókat is, de rázoomolva úgy tűnik, hogy ez a valami a kettő között van.

El lehet tüntetni egyáltalán?

Üdv,

Attila

Fórum: 
eMeLA képe

Éppenséggel valószínű ez egy CSS probléma, esetleg sikerült egy trükkös sminket kifognod.

Egy ilyen megfoghatalan "kékes keret", adódhat némi ufó tevékenység miatt is. Persze ha közzéteszel egy linket, esetleg dokumentálod egy screenshot-al, akkor talán el lehet csípni a kis huncutokat.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

ahorvath képe

Köszi a gyors választ!

A cucc most még localhost-on van, úgyhogy linket nem tudok küldeni, a sminket meg nulláról igyekszem összetolni (a drupal-lal való ismerkedésnek nem egy utolsó fajtája ez :-)

A "jelenség" egyébként akár a drupal.hu oldalon is demonstrálható, mert bármelyik szövegdobozra kattintva (pl. amibe most éppen írok), úgyanúgy megjelenik a kék - "aktív" - keret. Lehet, hogy én vagyok az egyetlen, aki ezt meg akarja változtatni, de egy piros-fekete-zöld témában nem igazán néz ki jól.

Üdv,

ahorvath

0
0
aboros képe

nem akarok hülyeséget mondani, csak a pontosítás végett én nem látom a hivatkozott 'kék keret' jelenséget sem itt, sem más drupal oldalon (megnéztem párat)

nem lehet, hogy ezt a böngésződ okozza? jó böngészőt használsz? ;)

valami kijelölődést én is érzékelek (xp,ff2) de nem kék az tuti.
például azt sem tudod nagyon megakadályozni, hogy G túlbárom autofillje besárgítson mindent, amit ki tud tölteni magától. ilyesmire gondolok, hogy nem a böngésződ miatt van ez neked? nem drupal oldalon nem észleled ezt? más böngészővel megnézve észleled?

0
0

-
clear: both;

ahorvath képe

Jogos a felvetés!

OSX fut és kipróbáltam FF és Safari alatt is, de beültetted a bogarat a fülembe: IE alatt nem csinálja. Viszont az osx minden ablakban csinálja, úgyhogy ezzel kell valamit kezdenem. Olvastam valami kiértékelési sorrendről a szerző/böngésző/felhasználó stílusainak viszonyát illetően, úgyhogy most ezt kell kinyomoznom.

Köszi, úgy érzem már közelebb vagyok :-)

0
0
Illyés Edit képe

:focus {
outline: 0;
}

Sminképítést célszerű Eric Meyer böngésző-lenullázó stíluslapjával kezdeni. Egyébként nem ajánlott a focus-t teljesen lenullázott állapotban hagyni, mert aki egér nélkül, tabulátorral kénytelen böngészni, az nem fogja látni, hol áll. Én így használom:

:focus {
outline: 1px dotted #000;
}
0
0
ahorvath képe

Köszi, kipróbáltam. Nem segített, viszont rájöttem, hogy valószínűleg oprendszer specifikus a történet, mert több alkalmazásban is ezzel a színnel fókuszál itt-ott. Ha ki is lehet lőni, akkor valószínűleg a firefox beállításai között kellene valamit találnom.

A lenullázó stíluslapért is köszi!

Update: Csak most szúrtam ki, hogy Safari alatt segített, sőt FF alatt is megy, csak vissza kellett tennem 2.0.0.11-re (12pre volt eddig, mikor feltettem még nem gondoltam, hogy weboldalt kell fejlesztenem, aztán meg kiment a fejemből :-)

0
0