menü hivatkozás nélkül

jrmolnar képe

Készítek egy menük ahol egyenlőre nem lesz minden ponthoz hivatkozás pontosabban nem szeretnék, de a drupál kér. Hogyan lehet hivatkozás nélküli pontokat kérni?

nevergone képe

Ez igazából jó kérdés, különösen szülő-gyermek menüpont viszonylatban, vagyis mikor van egy szülő menüpont, amelyhez nem tartozik konkrét tartalom, és annak vannak gyerek-menüpontjai, amelyekhez már igen.

0
0
pp képe

Sajnos a Drupal abból indul ki, hogy nincs olyan, hogy üres menüpont. Nincs is annál bénább dolog, amikor egy oldalon a fejlsztés alatt felirat látható. (általában évekig)

A megoldás tehát, hogy átgondoljuk a menüstruktúránkat. A weboldal ugyanis nem egy asztali alkalmazás, ahol a menüben bóklászunk, majd akciózunk. Itt minden egyes klikk egy oldal/tartalom megjelenítését jelenti. Üres menüpont üres link, amire valamilyen js akció történik meg. Márpedig ilyen nincs ;)(vagyis alapból nincs, mert ugye diszkrét javascript a király..tehát ha nincs javascript akkor mi van ezekkel a linkekkel?)

Szóval meg lehet biztos oldani, de nem ajánlott

pp

0
0
Illyés Edit képe

1. A főoldalat adod meg hivatkozásként, vagy egy "fejlesztés alatt" oldal linkjét.

2. PHPMyAdmin menü táblájában kitörlöd a menüponthoz tartozó útvonalat és a menüpont szövegét is, CSS segítségével pedig beállítasz rá egy minimális magasságot-szélességet, és beteszel egy háttérképet alá. Így egy menüpontnak látszó valamit kapsz, aminek nincs hover állapota és nem kattintható.

Ahogy pp is írta, mindkét megoldás alapvetően erkölcstelen és mélyen elítélendő, a Drupalban pont azért van menü modul, hogy igény szerint rugalmasan lehessen a menüket bővíteni, azaz akkor kell felvenni a menüpontot, amikor már van alatta tartalom.

0
0