esemenyre nevezes, avagy alkalmas-e ilyesmire a Drupal x

gyuri2012 képe

Szerintem a tartalomkezeles resze, logikaja sok helyen hasznalhato lenne..., gyakori dolog (lenne)
Esetemben egy sporthoz kapcsolodo versenyekrol van szo. A cel az, hogy egyesuletek tudjanak versenyeket meghirdetni, es a meghirdetett versenyekre lehessen nevezni a rendszerben..., aztan a versenyt meghirdeto listazhassa a versenyere jelentkezetteket.

A "verseny meghirdetese" tartalomtipus bekuldeset (ill. megjeleneset) az adminnak jova kellene hagynia, a jelentkezest viszont nem.

Kb. 10 kulonbozo verseny tipus van, de valoszinuleg egy tartalom tipus lenne, a kulonbseget az jelentene, hogy milyen kategoriaba soroljak a versenyuket egy taxonomy cck-s mezovel.
Egy versenynek lenne:
-neve
-idopontja
-helyszine
-leiras a versenyrol
-taxonomy kategoria
-max letszam
-nevezes hatarideje
mezoi lennenek.

A masik bekuldheto tartalomtipus a "konkret versenyre nevezes" ami mindig egy meghirdetett versenyhez kapcsolodik.*
Tehat ha valaki mar meghirdetett egy versenyt, akkor a konkret verseny oldalán bekuldheto lenne (a bejelentkezett felhasznalok szamara) a nevezes, ami kb. ugy nezne ki, hogy egy tablazat:
-nevezett neve
-korcsoportja
-egyesulete (ha van)

vagy
- a rendszerben a nickje (ami alapjan a rendszer kitoltene magatol a fenti rublikakat)**

A sor pedig mondjuk 20 (arrol szol, hogy egy ember mennyi embert tud nevezni egy lepesben maximum)

Egy nem bejelentkezett ember annyit latna az egeszbol, hogy vannak meghirdetett versenyek, es ezeket el tudja olvasni.
Egy bejelentkezett viszont:
-a meghirdetett versenyekre tudna "konkret versenyre nevezes" tartalomtipust bekuldeni
(amennyiben az adott versenynek meg nem jart le a "nevezesi hatarideje" es "a max letszam"-ot meg nem erte el az osszes bekuldott nevezes erre a versenyre.
-es az altala bekuldott "konkret versenyre nevezes" tartalmakat szerkeszthetne is, ha meg nem jart le a "nevezes hatarideje".
-kilistazhatna az altala bekuldott "verseny meghirdetese" tipusokat, es adott verseny meghirdetese tartalmahoz kapcsolodo nevezeseket (a "konkret versenyre nevezes" tartalomtipusok kozul azokat, amik a kivalasztott, altala meghirdetett "verseny meghirdetese" tartalomtipushoz kapcsolodnak, de az osszes nevezett embert is egyben)

Ezek megcsak valamifele tervek..., majd ha lesz ra idom szintu dolog. De a ket tartalomtipus nem lenne kesobb sem komplikaltabbak, (a nevezesre is boven eleg ennyi hosszutavon), csak a feltetelek komplikalodnanak.
Pl.: ha szerkesztessz egy mar altalad korabban bekuldott nevezest, akkor (mivel van max nevezheto szemely) tulajdonsaga egy versenynek, ha hozzaadsz, akkor ellenoriznie kell a rendszernek, hogy meg nem telt-e be... (vagy nem adhatsz hozza mar. uff.)
ha viszont egy mar nevezett szemelyt torolsz a mar korabban altalad bekuldott "konkret versenyre nevezes" tartalombol, amikor mar a versenyre nevezheto szemelyek szama betelt, akkor elofordulhat, hogy ujra tudnak nevezni emberek...

Raadasul en meg csak tanulgatom a drupalt, sokkal egyszerubb dolgok a nekem valok egyelore..., de akkor fogok nekiallni ennek, mikor mar ugy gondolom hogy sikerrel probalkozhatok.
Viszont a "hogyan"-ra gyujtom az infot :)

Ezzel kapcsolatban a fontosabb kerdeseim a kovetkezok jeleneg :) :
*-hogyan lehet megoldani, hogy egy "verseny meghirdetese" tartalomhoz legyen kapcsolva mindig a "konkret versenyre nevezes" tartalomtipus bekuldese.
-es hogy lehet megoldani, hogy a "konkret versenyre nevezes" tartalom bekuldese link, a mar meghirdetett verseny oldalan jelenjen meg.
-hogy lehetne kilistazni a sajat "verseny meghirdetese" tartalmamhoz kapcsolodo osszes masok altal bekuldott "konkret versenyre nevezes" tartalmakat.
-a datumok miatt eleve valamifele event modult lenne erdemes hasznalni gondolom..., de milyet?
**-hogy lehet ilyen automatikus kiegeszitest/kitoltest csinalni? Van ra pelda drupalban, tehat gondolom beepitett...

gyuri2012 képe

Drupaltol fuggetlenul valahogy ugy oldanam meg, (ill. reszben Drupal, de a terv szempontjabol a lenyeg fuggetlen), hogy letezik minden regisztralt egyesulet szamara egy sql tabla.
Ennek a tablanak az "oszlopai": nevezett neve, korcsoportja, egyesulete, melyik meghirdetett versenyemre jelentkezik, ki nevezte (nick), ilyesmik...
Ha meghirdet egy uj versenyt, akkor annak a versenynek az azonositojaval uj sorok kerulhetnek az sql tablaba (melyik meghirdetett versenyemre jelentkezik oszlopba annak a versenynek az azonositoja, amire jelentkezik)
Ha valaki bekuld egy "konkret versenyre jelentkezes" tartalmat egy meghirdetett versenyre, akkor a meghirdeto tablajaban, a meghirdetett verseny azonositojaval uj sorok jonnenek letre, a "konkret versenyre nevezest" sorainak megfeleoen.

Igy aztan kilistazni, hogy kik jelentkeztek adott versenyemre, ill. en kiket neveztem adott versenyre egyszeru lenne...
csak hat a Drupal jobban ert a tartalom kezeleshez mint en :)

0
0
Paal képe

Szia!

Nincs most időm végig olvasni ezt a hosszú témanyitást, de talán nézd meg a Signup modult:

talán jó lesz neked.

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

gyuri2012 képe

Koszonom!
Igeretes..., bar kiprobalni nem volt meg idom, csak olvasgattam rola.

0
0