Drupal -> Joomla költöztetés ?

ggot képe

Valaki csinált már ilyesmit ? Őszintén engem a Joomla sokkal jobban meggyőzött mint a Drupal, és hatékonysági okokból a meglévő lassan eléggé összetett oldalamat áthelyezném Joomla alá. Van erre valami bevált eljárás, vagy szépen másogathatom át az adatbázis többezer elemét kézzel stb ?
Illetőleg ha itt tartunk az is érdekelne nálam profibbaktól h milyen szempont miatt használnak Drupalt Joomla helyett, mi az előnye ? mert eddig csak azt láttam h olyan nagy a különbség kezelhetőségben és esztétikumban a Joomla javára mint a winXP a win95höz képest.

köszönettel : Ggót

nevergone képe

Szerintem erre érdemben választ az első kérdésedre a Joomla! magyar honlapján kaphatsz.
Másrészt pedig semmi olyanról nem tudok, ami miatt a Drupalnak szgyenkeznie kellene, vagy elmaradottabb lenne, mondjuk inkább úgy: neked nem jött be, vagy nincs kedved mélyebben megismerni a kezelhetőségét. A kinézet pedig végképp sminkfüggő, minden komolyabb tartalomkezelő rendszer úgy jelenik meg, amilyen sminket teszel alá, ilyen a Drupal is, amelyhez rengeteg előre elkészített smink található, de akár Te is könnyedé összerakhatsz egyet. Szóval ebben megint nem kell szégyenkeznie a Drupalnak, sőt. Szóval akkor mi is volt a kérdés pontosan?

0
0
Pasqualle képe

Az a kerdes mit szeretnel vezetni: egy ferrarit trabi motorral, vagy egy trabit ferrari motorral?
Erezd a kulonbseget :)

0
0
eMeLA képe

Azthiszem rossz helyen tetted fel a kérdést, szerintem aki ide jár, az max. Joomla-bol csinált Drupalt :)
Jómagam egy hete pöccentem be a Joomla-ra. Aztán gyorsan csináltam belőle egy Drupal oldalt.

A tartalom átmentésére legegyszerűbb megoldás, ha megad írsz egy script-et ami áttölti az egyik adatbázisból a másikba a tartalmi részt.

A Jommla csilivilibb tény és való, talán még a moduljai is kompaktabbak. Viszont abban a pillanatban, hogy valami kis belegyúlásra, vagy egy új modulra szükség van, a Drupal klasszissal jobb és rugalmasabb (szerintem). Nem másztam mélyen bele a Jommla-ba, de a Drupalba a tartalomtípusokat teljes mértékben te alakítod ki, a kinézettel egyetemben. A kategorizálás is lényegesen rugalmasabb. Ha átlagos alapfelhasználásra van szükség akkor a Joomla jó választás.

Az tény és való, hogy a Drupal-nál több energiabefektetésre van szükség a rendszer megismerésére, de ez hosszútávon megtérül (szerintem).

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

szikar képe

Na igen! A Joomla tényleg csillogóbb, laikusnak jobban áttekinthető elsőre! De később maga a pokol. Én is próbálgattam Joomlát, és ott fogyott el a türelmem, amikor be akartam üzemelni egy egyszerű modult és hazavágta az egész oldalt. A Drupalnak puritánabb a kezelése, de sokkal megbízhatóbb. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint a Windows vs. Linux párharcot. A windows csillogóbb, de a Linux szabványosabb stb. Sokat lehetne rajta vitatkozni, kinek mi válik be, igazából nincs értelme.

0
0
gdavid képe

En akkor kezdtem el gondolkozni, azon, hogy milyen CMS-t valasszak, mikor a cegnel felmerul egy bonyolult portal kialakitasanak az igenye, rengeteg ceges, specialis igennyel. Szuksegem volt egy
sokat tudo,
kicsi,
gyors,
robosztus adatbazissal is megkuzdo,
konnyen fejlesztheto,
php,
tobb DB-t ismero,
biztonsagos,
atlathato,
jol dokumentalt,
dinamikus,
modulalt,
de megis egyseges rendszerre.
ez kb negy-ot eve a drupal 4.5 (talan rc) volt. egyszeru es ertheto volt a kodolas, bar a kezdeti kezelofelulet tenyleg fura volt. rengeteg modul volt hozza, es ha kicsit kiismerte magat rajta az ember, akkor nagyon-nagyon kezesbarany volt. sosem foglalkoztam igazan mas cms-ek importalasaval semelyik iranyba. linux-windows hasonlattal nem tudok elni, en linuxos vagyok, a munkaban is azzal dolgozom, de ha megkerdeznek, melyiket ajanlom, persze linuxot mondok, de hozzateszem, hogy azert vannak benne nehezsegek es ha fel toluk hasznaljon wint. Portal eseteben drupal-t mondok es pont. mert ha nem tortent from-scratch a joomla-ban az elmult par evben akkor felejtos fejleszteshez. a joomla arra jo amire kidobjak, sokkal kevesbe rugalmas mint a drupal. van aki arra eskuszik, en a drupal mellett voksolok. igaz nem drupalt fejlesztek, de drupal ala, es NAGYON meg vagyok elegedve vele.

0
0
Mice-manus képe

Én először e107-et, aztán joomlat (mambo) használtam és utána használtam drupalt. Ha kompaktsági sorrendet kéne felállítanom akkor 1. drupal 2. e107 3. jommla. Igaz hogy a Jommlának csili-vili menüi vannak mindenhez kis ikon és ajax-os megoldások, de ha valahol bővíteni kéne akkor az nagy szívás. Drupalban az a jó, hogy max fél óra írni egy egyszerűbb kis modult hozzá, feltöltöd kiválasztod hogy telepítse fel, és működik :) vagy nem, de az csak a te hibád lehet :D Szóval ennyit erről. Én a drupal mellett vagyok, és remélem te is e mellet maradsz.

0
0