Tartalom beküldése egy adott kategóriába

breki képe

Sziasztok

Tartalom beküldése egy adott kategóriába, egy adott user-nek. A problémám ott kezdődik, hogy megjelenik neki az összes kategória. Tehát azt szeretném elérni, hogy csak az Ő kategóriája jelenjen meg, a tartalom beküldésénél.

Köszi

aboros képe

jó lenne. mert amit kérdezel annak van vagy egy tucat megoldása, attól függően, hogy pontosan mit akarsz.

csinálhatsz pl cck taxonomy filed -et, amit aztán cck field permission -el elrejtesz azok elől, akiknek sic,

meg csinálhatsz még ezer más megoldást, pl taxonomy hide is van asszem, meg van taxonomy access control, meg még vagy egy raklap ilyen téma.

hogy érted azt, hogy "csak az Ő kategóriája"... ???

0
0

-
clear: both;

breki képe

Pontosabban arról lenne szó, hogy lesz egy oldal ahol a szerkesztők a saját témakörükben tudnak cikkeket leírásokat beküldeni. A témakörök külön szótárakba vannak rendezve. Minden egyes témakörhöz egy user tartozik. Az esetleges keveredés végett szeretném, hogy a megjelenő tartalom beküldése opciónál csak az Ő általa szerkeszteni kívánt témakör jelenjen meg, és ne tudjon beküldeni a másik témakörébe semmit.
A taxonomy acces controll-t próbáltam de nem sikerült beállítani, minden témakör megjelenik.

0
0
aboros képe

nem emlékszem pontosan a taxonomy access control beállításaira, de használtam egy darabig és úgy rémlik meg lehet ezt vele csinálni, nade

csinálhatod azt is, hogy cck -hoz van olyan field, hogy cck taxonomy, ez szótárakat 'fieldként' jelenít meg a beküldő űrlapon. a témakörök szótáraira felveszel egy-egy ilyen fieldet, létrehozol felhasználó csoportokat az egyes témakörszerkesztőknek és aztán a megfelelő cck taxonomy mező kivételével a többit elrejted cck field permissions -el. most ahogy így leírtam elég fapadosnak tűnik. :) de így is kell működnie.

cck taxonomy:
http://groups.drupal.org/node/4283

0
0

-
clear: both;

Paal képe

  • Létrehol annyi új tartalom tipust, ahány külön kezelendő kategóriát szeretnél (pl. autók)
  • Létrehozod a kategóriákat, és a beállításainál megadod, hogy mely tartalom típusoknál lehet azt használni (szótár: autók | : személy, teher -> csak az autók tartalom tipusnál jelenjen meg).
  • Létrehozol annyi csoportot, amennyit meg szeretnél különböztetni (gépjármű felelősök).
  • A hozzáférés szabályozásnál beállítod, hogy mely csoporthoz, mely tartalom típus tartozik (a "gépjármű felelősök" az "autó" tartalom tipushoz).

Kész is vagy :)

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

pp képe

Sajna a kategóriákra nem tudod megmondani, csak a szótárakra.
Persze adott esetben ez a megoldás is jó lehet.

pp

0
0