XAMPP localhost környezetben nem működik a node_images modul

aboros képe

próbáltam keresgélni, de nem találtam semmi érdemlegeset.
windows xp -re telepítettem az xampp -ot.
ezután telepítettem a drupal 5.3 -as verzióját localhostra.
rendesen működik, több 'contributed' modul is hibátlanul megy, valamiért azonban a node_images modul nem. megjelenik az 'images' fül, tallózok egy képet. a feltöltés gombra kattintás után látszólag ugyanúgy megy a dolog, mint webes környezetben, de a képfeltöltés mégsem történik meg. kiürül az űrlap és úgymarad.

lehetséges az, hogy az xampp apache részében valamilyen beállítást kell eszközölnöm?
a 'core' upload modullal tudok fileokat csatolni a node -okhoz. azt gondolnám, hogy akkor a node_images is kell, hogy működjön, de nem megy. sajnos egyátalán nem értek az apache -hoz, nem tudom merre induljak.

előre is kösz a segítséget!

aboros képe

valami butaságot kérdeztem?

0
0

-
clear: both;

thamas képe

Lehet, hogy nagyon alap dologgal kérdezek vissza, de az adott mezőben / tartalomtípusban / felhasználónak engedélyezve lett az <img> tag használata? (Az alapértelmezett filtered HTML-ben nincs benne!)

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

pp képe

Nézd meg a node_image modult ;) érdemes kipróbálni. Nagyon jó kis modul!

pp

0
0
thamas képe

Valóban nem próbáltam még. :o) De a fent leírt buktatóba már nekem is sikerült belefutnom, még ha hamar eszembe is jutott a megoldás... :o) No persze, ha a node image-nél ilyen nem lehet, az remek!

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

pp képe

Ha leírom, hogy tegyél fel egy firefoxot, firebug kiterjesztéssel, és nézd meg, hogy milyen hibaüzenetet generál az ajax hívás, vagy a naplóból szedd elő a hibaüzeneteket akkor előrébb kerülsz?

pp

0
0
aboros képe

iránynak megteszi, köszi!
(egyébként most itt a benti gépemen is kipróbáltam, itt meg simán megy... otthon meg valamiért nem. elsőre xampp gondra tippeltem, de akkor ezek szerint ez valami kliens oldali para lesz, ha itt meg megy. ha rájövök megírom majd:)

0
0

-
clear: both;

aboros képe

hazaértem és azonnal rájöttem, hogy az a baj, hogy az itthoni 'verzió' sminkje channel_nine. észrevettem már, hogy a smink miatt nem működnek a lenyíló részek - örökké nyitva minden, de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki.

amint visszakapcsolatam garlandra, ment ahogy kell.

gondolom ez azért van, mert a sminkben nincs meg a jQuery képesség, de hogy hogyan kellene azt beletenni, ha így van, lehet e vagy hogyan lehet... pf... megkérdezem a barátom ;)

0
0

-
clear: both;

pp képe

header-ben nem nyomatja ki a scripts változót a smink, 5.x előtt nem is kellett, lehet rosszul portolták a sminket(vagy Te raktál fel régi sminket... khm....)

pp

0
0
aboros képe

jó sminket raktam fel. tényleg nincs a page.tpl.php -ban $scripts. találtam a smink bogárjelentései között egy bejegyzést, ami már panaszkodik erre. (http://drupal.org/node/141426) bár a bogárjelentés nincs lezárva (és igazából a dhtml menu és a collapsible blocks eltörésére panaszkodik), miután hozzáadtam az említett sort a page.tpl.php -hez, minden rendesen működik. kösszép!

0
0

-
clear: both;