Download TinyMCE 3.0a2 alpha

kalmarr képe

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a "TinyMCE" telepítésével, tudom, hogy sose volt egyszerű, de mintha most egy két-dolog megváltozott volna régebbi verziokhoz képest. Pontosan, hogyan lehet feltenni az új verziókat?

Üdv.

KALMI

kalmarr képe

Esetleges tapasztalat :)

0
0
kalmarr képe

Ki milyen WYSIWYG Editor-t használ?

0
0
pp képe

Nem teljesen wysiwyg, de majdnem ;))

pp

0
0
kalmarr képe

WEB oldal szerkesztés teikntetében érdemes egyáltalán ilyen szerkesztőket használni, vagy jobb ha profi programra bízom a témát?

0
0
Paal képe

Üdv,

Én azt vettem észre, hogy minden hozzá nem értő tartalom gazda egyenesen követeli, hogy tudjon valami hasonlóval formázni. A probléma az, hogy minimális html ismeretekkel NEM RENDELKEZŐ felhasználó kezében CSAK PROBLÉMÁT generál a használata. Ezek a szerkesztők szvsz eléggé "szószátyárak", sokkal több kóddal dolgoznak, mint kellene. Míg egy hozzáértő számára esetenként óriási segítség, addig egy kétélű fegyver a hozzá nem értők kezében :(.

Minimális azok a gombok száma, amit ilyen esetben amúgy is engedélyezek. Az alábbiakat szoktam használni: http://drupal.hu/node/1481#comment-4245

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

aboros képe

ha nem f e l t é t l e n ü l muszáj ilyen alak editort használni (Amit Kapsz Azt Látod) akkor szerintem egyátalán nem érdemes. ha feltétlenül muszáj az szívás, készülj a harakirire. ;)

0
0

-
clear: both;

kalmarr képe

Igaz nekem is hasonló tapasztalataim vannak vele. Picit úgyéreztem, hogy jobbá fogja tenni a munkát, de nem. Kérdésem, létezik valami olyan modul, ami elkészített(általam elkészített) sablont tud használni és amit írok az megjelenik benne úgy ahogyan kell? Azaz lehet-e web oldalon beüli egységes sminkeket készíteni, ha igen akkor teljesen felelseges az editor?

0
0
aboros képe

nem egészen értem a kérdést. az alak editornak tapasztalaltaim szerint akkor van értelme, ha a 'tartalomszerkesztő' ember egyes szavakat akar vastagítani, dönteni, aláhúzni, színezni, anyámkinnya. képeket szövegtörzsbe beilleszteni vele nagyon nem érdemes szerintem.

nem értem mire gondolsz az alatt, hogy 'weboldalon belüli egységes smink' ... ?
az editor nem felesleges, inkább azt mondanám, hogy csak végszükség esetén használnám, ha a jóember semmiképp nem képes megtanulni az 'a' 'strong' 'em' és társaik 'alap' tegeket. képbeillesztésre pedig még akkor se.

0
0

-
clear: both;

kalmarr képe

Konkrétan arra gondolnék, hogy melyik modullal lehet olyan sminket (oldal kinézetet) készíteni, amivel egységesíteni lehet a web oldalt. Azaz a betűk egyformák legyenek (elején kiemelve, szöveg törzs), pl kép beszúrási poziciók, képaláírások. Ahogyan ki néz egy egységes oldal struktúra.

0
0
pp képe

Nem kell neked semmilyen modul, hisz maga a Drupal működik így. Van egy sablon, ezt sminknek hívják, amibe a Drupal és a modulok töltik bele a tartalmat az adatbázis alapján.

Neked sminket kell készíteni. A TinyMCE-vel pont ez a bej, hogy nem szemantikusan formáz (és nincs is ilyen webes editor még sajnos) ezért van vele sok probléma. A fenti porblémát pont keresztbe hányja a Tiny. (hiába a gyönyörű szálloda, ha valaki éppen az előtérben dobja ki a taccsot.)

Ami kérdést meg felteszel az annyira általános, hogy nem lehet rá válaszolni. Expert felhasználókkal a TinyMCE is lehet egy ilyen eszköz, de ugye ahhoz izzadni kell a júzernek, hisz ott van a számtalan lehetőség és csak az önkontrollján múlik, hogy használja-e vagy sem. Ha totál beszabályzott rendszert csinálsz, azzal meg az a baj, hogy ha icipicit mást akar a júzer akkor azt nem tudja megoldnai. A kompromisszumot Neked kell megtalálnod, méghozzá a feladat által kitűzött célok mentén. (melyeket nem ismerünk, ezért nem is tudunk válaszolni a kérdésedre) Egy intranetes rendszernél, ahol nem az egységes arculat az elsődleges, hanem az információ, kontrollálni tudod a böngésző-oprendszer típusát, verzióját stb. simán elfér a Tiny. Amit valki kiizzad az mindenütt ugyan úgy fog megjelenni. Egy komoly internetes portálnál, ahol százezreket izzadtak ki egy kis SEO-ért, dizájnért, elérhetőségért és mindenki küldözgethet be mindenfélét, ott a Tiny maga a sátán ;)

"Nincs királyi út!"

pp

0
0
kalmarr képe

Kár :(. Akkor a különböző pl: hírpoltálok egységes arculatát speciális(házi gyártású) CMS-el készítik, ahol benne van minden egységesen? Pl: mondjuk adatlap szerűen töltik fel:
Gondolok itt:

Cím:
Alcím
Szerkesztő:
Kiemelés tárgy:
Főszöveg:
reklám
Alszöveg

stb.....

Üdv.

KALMI

0
0
Nagy Gusztáv képe

egyedi CMS, csak a Drupalt kell megfelelően alkalmazni. Én ezek alapján a CCK-t tanulnám meg.

0
0

Nagy Gusztáv

pp képe

Jóóó reggelt! A Drupal egy általános tartalomkezelő, nem olyan pont amilyen a Te elképzelésed, de könnyedén testre lehet szabni, pont erről megy itt a csevej ha jól tudom...
Mivel nem ismerjük a problémádat ezért nem tudjuk a megoldást se. Én a két végletet írtam le, de a világ nem fehér és fekete, no és a törpök élete se mese. Hallottál a két varázslóról, a nagy CCK és Views modulról?
Na azokkal "mindent" meg lehet oldani, mindenfajta programozási tudás nélkül. A mindent azt ugye úgy kell elképzelni, mint a Lego-t. Legoból is meg lehet csinálni mindent, de mindig rücskös marad a teteje ;))(vagyis nem lehet csak legoból megcsinálni a tökéletest, mert ahhoz egy már majdnem kész dolgon kell faragni, igaz már nem sokat.)

pp
(filozófiai problémáim is vannak a hozzászólásoddal, hisz alapvető paradigmával nem vagy tisztában, amikor a megjelenítést kevered az adatbevitellel. Én azt írtam az előbbi hozzászólásomban, hogy ha megengeded, hogy mindenfajta kontroll nélkül vigyenek fel információt a szerkesztőid, akkor nem tudod kontrollálni a végeredményt sem. Csodák nincsenek, ha mindenki akkora és olyan téglát gyárt amilyet akar, akkor abból nem lesz ház, bár jó sok habarccsal össze lehet tapasztani valami vityillót... Kár ezen pörögni. Vagy kontrollálod a felhasználóidat - vagyis elfelejted a TinyMCE-t - és kontrollálni fogod a megjelenésedet, vagy nem de akkor kár izzadni.)

0
0
thamas képe

Micsoda hasonlat! ;o)))))

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás