Extra és a Drupal 5.0

yanosh képe

Hello mindenki! Megpróbálkoztam a 4.7.4 után az 5.0-ás drupált az extrára fölpakolni persze nem sok sikerrel.Tudtommal az 5.0-hoz már újabb msql adatbázisra van szükség de ez már elvileg tartalmazza már a drupál.
Átírtam a settings.php-t és az iniset-eket is töröltem. Ezek után is errort írt ki nemkem az extra. Tudna vki segíteni, hogy mit kell még alakítani rajta?

Hojtsy Gábor képe

Megkímélve minket a találgatástól és a mellébeszéléstől, jobban járnánk, ha elárulnád, hogy mik a látható hibák.

0
0
bb.virgo képe

Felraktam az aktuális Drupal 5.0 -át egy extrás tárhelyre. A másolás után semmi dolgom nem volt, mint behívni az oldalt, végigmenni a telepítőn, létrehozni az elsődleges usert, majd a files mappát beállítani helyesen. Sehol nem kellett belenyúlnom a kódba (semmi lock tables illetve ini_set kommentezés).

Ezek után lépegettem a menüben, állíottam pár beállítást, küldtem be tartalmat, címlapra helyeztem, regisztráltam sima usert, szóval már készültem beküldeni a hozzászólást, hogy az ég világon nincs semmi gond ezzel, minden jól működik és még bele sem kell nyúlni semmibe.

De mikor próbából be akartam jelentkezni, nem sikerült sehogy sem. A levélben kapott beléptető url még működik, de formon már sem az admin sem más nem tud belépni, hibaüzenet nincs, szerver nem panaszkodik, watchdogban pedig annyi látható, hogy beléptem (session opened), de igazából mégsem.

A core-ban a user.module -ban láttam neki a keresésnek, a user_login_validate() -on keresztül végül a user_authenticate() függvénynél kötöttem ki, de a problémára nem sikerült rájönnöm.

Csak azért írtam le, hogy ha valaki szándékozik vele foglalkozni, ez a tapasztalatom és a jelenség.

0
0
bb.virgo képe

A böngészőm session-kezelésével volt a gond, azért nem tudtam belépni, nincs köze a Drupalhoz. Tehát most úgy áll a dolog, hogy semmilyen probléma nincs a Drupal 5.0 futtatásának extra.hu -s tárhelyen. Minden működik, átirogatás nélkül. Egyenlőre.

0
0
bjoe képe

"A böngészőm session-kezelésével volt a gond." Nálam is ez a hiba, de sehogy nem jövök rá, mit kell a böngészőben beállítani???? "Ha ott kell?"

0
0
ivaradi képe

Nem ott kell. A settings.php-bol kell kitorolni sorokat, ld. http://www.extra.hu/front/homepage_help

0
0
bjoe képe

törölni nem töröltem, hanem csak /**/ kivettem. egyszer beléptem +ki, és megint az itt a jelenség. nem tudok adminnal belépni. users tabla login értéke nem 0.

0
0
yanosh képe

Notice:

mysql_query(): MySQL error: Table 'bodrogbaptista.cache_page' doesn't exist in /nfs/extra/b/bo/bodrogbaptista/wwwroot/update.php: drupal_bootstrap on line 769
in /nfs/extra/admin/prepend/prepend.php(171) : system created function on line 32
!
Access denied

Access denied. You are not authorized to access this page. Please log in as the admin user (the first user you created). If you cannot log in, you will have to edit update.php to bypass this access check. To do this:

1. With a text editor find the update.php file on your system. It should be in the main Drupal directory that you installed all the files into.
2. There is a line near top of update.php that says $access_check = TRUE;. Change it to $access_check = FALSE;.
3. As soon as the script is done, you must change the update.php script back to its original form to $access_check = TRUE;.
4. To avoid having this problem in future, remember to log in to your website as the admin user (the user you first created) before you backup your database at the beginning of the update process.

Tudna vki segíteni hogy mi a baj?
Ezt írja ki a msql adaétbézisnév és jelszó beírás után.

0
0
bb.virgo képe

Mint ahogy a hibaüzenet is mondja, a cache_page tabla nem létezik. Lépj be a phpMyAdmin felületre és ellenőrizd le, valószínű az egész adatbázisod nem került importálásra telepítés közben. Ez esetben beimportálhatod az adatbázist, vagy letörölhetsz mindent és kezdheted előről a telepítést.

0
0
horvathd képe

Sziasztok!

Én is az extára szeretnék Drupal 5.0-át telepíteni, de a telepítés végén az alábbi hibaüzenetet kapom 8-szor:

Notice:

mysql_query(): MySQL error: Access denied for user 'horvathd'@'%' to database 'horvathd' in /nfs/extra/h/ho/horvathd/wwwroot/install.php: install_main on line 585
in /nfs/extra/admin/prepend/prepend.php(171) : system created function on line 32

A következőt meg 6-szor:

Notice:

mysql_real_escape_string(): MySQL error: Access denied for user 'horvathd'@'%' to database 'horvathd' in /nfs/extra/h/ho/horvathd/wwwroot/install.php: install_main on line 585
in /nfs/extra/admin/prepend/prepend.php(129) : system created function on line 35

Ezután az oldalra továbblépve az oldal tetején újra megjelennek ezek a hibaüzenetek.

Szerintetek mi lehet a probléma?

Köszi.

horvathd

0
0
bb.virgo képe

Az Extra.hu úgy írja, hogy a felhasználónév a mysql kapcsolathoz nem simán a felhasználóneved, hanem felhasználóneved.extra.hu. Tehát Nálad horvathd.extra.hu
Én ezt nézném meg legelőször.

0
0
horvathd képe

Szia!

Az extra.hu-n újra megnéztem a mysql beállításokat:

MySql elérése

PHP script: mysql_connect("felhasználónév.extra.sql", "felhasználónév", "jelszó");

így a felhasználónév simán horvathd, de localhost helyett kell horvathr.extra.sql-t írni, amit meg is tettem.

Egyéb ötlet?

horvathd

0
0
bb.virgo képe

A localhost helyett kell mit beírni..? Ezt elnézted, szerintem. Nézd, így kell kinéznie a settings.php kérdéses sorának:

$db_url = 'mysql://felhasznalonev.extra.hu:jelszo@localhost/felhasznalonev';

tehát mysql
-username: felhasznalonev.extra.hu
-password: jelszavad
-host: localhost

Azóta is működik nekem az oldal az extra.hu-n.

0
0
horvathd képe

Szia!

Kiprobaltam az altalad leirt modon is, de szinten ugyanazokat a hibakat kapom.
Egyebkent szerintem az en beallitasaim is jok, mert egy masik extras oldalon egz phpBB mukodik ilyen beallitasokkal.

Egyeb otlet?

Udv.:
horvathd

0
0
horvathd képe

Szia!
Egy tiszta insallalast s csinaltam az altalad javasolt modon, de a hibak most is elojottek.
Udv.:
horvathd

0
0
tiger125 képe

a táblákat töröld ki az adatbázisból ,úgy hogy ne legyen benne semmi.


telepítésnél:
adatbázis neve: felhasználóinév.extra.sql
felhasználó: a weboldal neve
jelszó: adatbázis jelszava


Nekem így működik :)

0
0
horvathd képe

Sziasztok!
A problemat ugy sikerult megoldani, hogy az extra admin feluleten eloszor kikapcsoltam, majd ujra aktivaltam a MySql adatbazisomat, es az ezutan elepitett drupal mar rendesen mukodik.
Udv.:
horvathd

0
0
bb.virgo képe

Köszi, hogy megosztottad, akkor ezek szerint ez valami extra.hu-s gubanc lehet(ett). Kérdés, hogy a Drupal váltja ki valahogy, vagy csak a véletlen műve (volt).

0
0
MT képe

mysql_error(): Please call mysql_connect() function before calling any other MySQL function! Do not forget to activate your MySQL database access! in /nfs/extra/m/ma/mate_portal/wwwroot/install.php: _install_settings_form_validate on line 304
in /nfs/extra/admin/prepend/prepend.php(129) : system created function on line 7

én ezt a hibaüzenetet kapom. Még a táblákat se másolja be az adatbázisba.
Nem enged tovább. Pedig jó adatokat adtam meg.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Értelmezzük amit látunk, ne csak nézzük! "Do not forget to activate your MySQL database access!". Nem aktiváltad a MySQL elérésedet. Az egy dolog, hogy a helpből kivetted, hogy mit kell megadni, az pedig egy másik, hogy az extra.hu nyitó áttekintő lapján aktiválni kell a MySQL adatbázist, hogy használni tudd.

Érdemes elolvasni és megpróbálni értelmezni az üzenetet.

0
0
MT képe

Azért ennyire nem vagyok hülye.
Aktiváltam a mysql-t.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Nem mondtad. Így nehéz kitalálni, hogy mi a gondod, ha nem tudjuk mit csináltál.

0
0
MT képe

A problémát sikerült megoldani egy mysql szerver újraaktiválással.

0
0
zsoltee képe

az újraaktiválás törlést majd aktiválást jelent? ekkor törlődik az összes adat? biztos, hogy megoldja a gondot? nem látom benne a logikát... persze ettől még lehet jó :)

0
0
MT képe

Ahogy mondod. Ezt csináltam és jó lett.

0
0
MT képe

Kipróbáltam magyarítás nélkül, és úgy működik. Magyarítással meg nem.
Ez hogy lehet?

0
0
tiger125 képe

user warning:
mysql_errno(): Please call mysql_connect() function before calling any other MySQL function! Do not forget to activate your MySQL database access! in /nfs/extra/n/ne/net-kvk/wwwroot/includes/bootstrap.inc: db_query on line 406

in /nfs/extra/admin/prepend/prepend.php(129) : system created function on line 7.
user warning:
mysql_errno(): Please call mysql_connect() function before calling any other MySQL function! Do not forget to activate your MySQL database access! in /nfs/extra/n/ne/net-kvk/wwwroot/includes/cache.inc: db_query on line 163

in /nfs/extra/admin/prepend/prepend.php(129) : system created function on line 7.ezt a hibaüzenetet írja ki, ha egy másik sminket(garland-e zen belűl vannak más sminkek is) akarok kiválasztani.


Milyen mysql beállítás kell hozzá?

0
0
yanosh képe

Error 403-mat ír ki és a tanács szerint csak felmásoltam az ftp-re és utánna az oldalra léptem és ugyanezt írta ki.Szóval itt vmi nem kóser!

0
0
bb.virgo képe

Hát nem tudom, mit csináltok, nálam zokszó nélkül működik:
http://virgo.extra.hu

0
0
MT képe

A drupal 5.0-t a gyökérbe kell feltölteni, vagy a wwwroot-ba?
Nem tom mér de állandóan 404-s hibát ír ki.
Próbáltam már így is meg úgyis.

0
0
tiger125 képe

A megoldás a válaszodra a ".htaccess" fájl lesz.
Ha felmásolod a drupalt, akkor a .htaccess fájlt hagyd ki, mert akkor error 404 fogja kiírni.

Teendő hogy a regisztrációdat tőrlöd és újból regisztrálj, nekem ez jött be, ha valaki tud más megoldást akkor szivesen várom.

0
0
crt képe

... csinálsz egy 0 byte-os .htaccess fájlt és ftp-n felmásolod a szerverre. Az ftp server beállításaitól is függ, de egy próbát megér.

Üdv: Zoli

0
0
zsoltee képe

nekem úgy működik, hogy a gyökérben lévő .htaccess -t nem raktam fel egyáltalán, a files-ban levőt viszont újra legyártja a drupal, szóval ott vagy 0 bájtos kell, vagy ki kell kommentelni a sorokat. Én ez utóbbit csináltam, és jó.

0
0
bb.virgo képe

Természetesen a wwwroot mappába.

0
0
horvathd képe

Sziasztok!
Tiger125 altal leirt hibat en is tapasztaltam, plusz hasonlo hibakat kapok szinte minden oldalon, amikor a CSS fajlok egyesitese es tomoritese be van kapcsolva.
Udv.:
horvathd

0
0
tiger125 képe

valahol olvastam, hogy az ingyenes tárhelyeknél a falhasználóknak korlátozott mysql hozzáférési jogaik vannak az adatbázishoz.

HA valaki tudja, hogy milyen beállítás kell az extra.hu-ra, nagyon szivesen veszem az észrevételeket

0
0
zsoltee képe

Én is örülnék, ha lenne valami megoldás. Az image feltöltésnél tapasztaltam a legdurvábban a hibát, akkor kb. 30 üzenet kapok egy oldalra, de ennek ellenére hibátlanul működik. Esetleg ha érteném, hogy mi a franc baja van, akkor meg lehetne buherálni valamelyik ponton a drupalt, de sajnos nem értem, hogy miért kell neki minden ponton mysql_connect()
Esetleg ha valami jelentéktelen dologról van szó, akkor meg lehetne próbálni az extra.hu -nál kérni vmi beállítás megváltoztatását.
Annak mondjuk örülök, hogy felhasználónak szánt oldalakon ilyen hibákat (még) nem láttam, de jó lenne, ha az admin funkciók is hiba nélkül mennének.

0
0
Harrd képe

Én felrakom a drupalt az oldalamra,rámegek az oldalra és Extra 404!Mit csináljak ilyenkkor?a telepítés se jön be!!HELP(http://noorbynak.extra.hu)

0
0
crt képe

Szia.

A megadott címet megnyitottam és elindult a telepítő.

Üdv: Zoli

0
0
szikar képe

Kipróbáltam, nekem is a telepítő indult. Egyébként ha mégis 404-t dobna, nézd meg a htacces-t, az extra nem szíveli: nevezd át és menni fog.

0
0
domi007 képe

Figyelj ember, legalább regisztráld be az admin felhasználót!
Most mentem rá az oldaladra, és beregisztrálhattam volna az admin felhasználót, és egyéb gonoszságokat csinálhattam volna!
Szóval így, installálás után semmiképpen ne hagyd így az oldaladat!
Az meg, hogy belinkelted még egyszerűbbé teszi a dolgot a rosszatakró embereknek (crackerek, script kiddiek, ÉS NEM HACKEREK)

DOMy

0
0
Désiré képe

Most kezdek ismerkedni a Drupalal, és az extrara szeretném telepíten. Egyenlőre nincs sok problémám, amit nem értek az az, hogy miután felmásoltam mindent, és megpróbálom behívni az oldalt, a firefox csak az extra alapbeállított kezdőoldalát hozza ber, az IE pedig a telepítőt. Hogyan tudom beállítani a firefoxot, h ez ne legyen?

Egyébként még semmi tapasztalatom nincs weblapkészítésben, ezért lehet hogy lesz még pár hülye kérdésem, de örülnék ha valaki néha kisegítene, esetleg forumon kívül is. (egyébként tanulékony vagyok ilyen téren, de szerintem a telepítésnél még lesznek gondjaim, mivel gőzöm sincs, h hogyan kell kezelni a MySQL-t... igazából azt se tudom mi az, csak hogy valami adatbáziskezelőrendszer....)
(Egyébként a Drupal kézikönyvet átolvastam (vagyis a telepítéssel párhuzamosan olvasom)

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

Illyés Edit képe

Drupal mozikönyv

Az Extra nem biztos, hogy a legjobb hely a gyakorlásra, ingyenes szolgáltatóknál sok a korlátozás, inkább telepítsd előbb a saját gépedre (keresőszó: XAMPP).

0
0
pp képe

lécci az ilyen kérdéseket legközelebb egy új szálban/fórum témában tedd fel! Ez nem egy csevegőoldal, hanem egy tudásbázis típusú fórum.

pp
(magánban szívesen leírom miért)

0
0
kh30ps képe

Sziasztok!
Nekem az lenne a gondom, hogy a drupal 5.2 felraktam az extrára és a telepítéskor kihagyta azt a bizonyos lépést amikor az adatbázis beállitásai vannak, ahol kéne nekem a honlapra accountot csinálni. Ezáltal nemtudok bejelenkezni a honlapomra sehogyse. Mit lehet ilyenkor csinálni?

0
0
Illyés Edit képe

Az adatbázis beállítás és az admin account létrehozása két különböző dolog. Az előbbit a telepítés során adod meg, az utóbbit a kész webhelyen az első felhasználó létrehozása linkre kattintva.

0
0
kh30ps képe

Én megcsináltam az első felhasználót, de amikor bejelentkezek vele azt irja ki, hogy hozzáférés megtagadva!

0
0
garrotter képe

Jó jelszót adsz meg?

0
0
Désiré képe

Az extrán meg lehet oldani a rövid webcímek bekapcsolását?
Mert alapból nem megy át a teszt.

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

Illyés Edit képe

Anonymous képe

Ha jól emlékszem több helyen is olvastam már arról, hogy azokra a Drupal rendszereknél, amelyeket az extra szerverére telepítettek egy csomó korlátozással kénytelenek együttélni.
Az egyik ugye a hírcsatornák, amelyeket az extrán el is lehet felejteni.

Viszont van egy számomra fájóbb dolog is, hogy a modulok update-je nem megy.
Egy sima nodeacces modult sem lehet feltenni, mert az update nem fog menni.

A kérdésem az, hogy meg tudta-e ezt valaki valahogy oldani vagy legalább megkerülni?

Nekem pl nagyon kéne az events modul, legalább azt valahogy fel tudnám hegeszteni! :)

0
0
Désiré képe

Hát, az alapkérésedre nem tudok válaszolni hozzáértés híján, de
megjegezném, hogy a hírcsatorna nálam működik...
(lagalább is ha ez itt azt jelenti, hogy egy hírcsatornával lehet figyelni egy extrás oldalt...)

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

Anonymous képe

És próbáltál már időjárás / deviza / stb hírcsatornát megjeleníteni az extrás oldaladon?
Ha sikerült írd majd le hogy hogyan! :)

Bár engem még ez zavar a legkevésbé.
Az sokkal nyomasztóbb, hogy be kell érjem az alap modulokkal.

0
0
garrotter képe

Fordítva. Különböző oldalak rss csatornáját a te oldalad egy-egy blokkjában megjelentetni nem tud az extrán.

0
0
Désiré képe

Az upload modul használatánál, a feltöltésnél hibaüzenetet ír ki. Feltölt valamit, de közel sem azt, amit küldtem, és gyanítom, hogy ez az extra hibálya lehet... (ha a feltöltött rlrm linkjére kattintok, akkor 404es hiba, ha a cél letöltésére, letölti, de nem az, amit feltöltöttem)...

Milyen ttributum kell a file mappának, hogy fel-le lehessen tölteni?
Illetve fel tudok tenni fájlokat FTPvel, de akkor azokat milyen címen kell belinkelnem, hogy letölthetőek legyenek? (és milyen attributom kell akkor files mappának?)

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

Désiré képe

Jólsejtem, hogy a következő pár sor azt jelenti, hogy nincs elég memóriája az adatbázis bővítéséhez?

Épp CCKval készítettem űrlapot, és még jónéhány mező hiányzik...
(egyébként Webformsal is ugyan ez volt a probléma aszem, de ott ki se írt semmit)
Van erre valami megoldás, azonkívül, hogy szolgáltatót váltok?

Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 526717 bytes) in /nfs/extra/prepend/prepend.php(120) : system created function on line 36

Notice:

mysql_real_escape_string(): MySQL error: Table 'sessions' was not locked with LOCK TABLES in : session_write_close on line
in /nfs/extra/prepend/prepend.php(120) : system created function on line 40

Notice:

mysql_query(): MySQL error: Table 'watchdog' was not locked with LOCK TABLES in : session_write_close on line
in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 36

Notice:

mysql_real_escape_string(): MySQL error: Table 'sessions' was not locked with LOCK TABLES in : session_write_close on line
in /nfs/extra/prepend/prepend.php(120) : system created function on line 40

Notice:

mysql_query(): MySQL error: Table 'watchdog' was not locked with LOCK TABLES in : session_write_close on line
in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 36

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

pp képe

igen, igen

0
0
Désiré képe

És mit tehetek, hogy újra felengedjen az oldlara, mert nem enged vissza.

Gondolom ha az SQL memóriája kevés, akkor ha onnan törlök vlamit, ami nem túl fontos nekem, akkor lesz elég memóriája... Ha így van, akkor mit törölhetek?

(vagy az is elég ha SQLen keresztül kikapcsolok egy modult (mondjuk a CCKt?))

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

Désiré képe

Sikerült megoldani...

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

Kimmuriel képe

Szia! Ugyanazzal a problémával küszködök most (ugyanaz a hibaüzenet), mint annak idején te, csak én még nem jöttem rá a megoldásra... Tudnál nekem segíteni abban, hogy leírod pontosan, hogyan is kell visszaállítani a rendszert? Mert nem érem el az admin felületet... Gondolom az extra.hu-s PHPmyAdminnal kell vacakolni, de ott mégis mit hogy kell beállítani? Én is a CCK modul környékén szúrtam el valamit, de nemtom hol kell átírni az adatbázist!

0
0
Désiré képe

Lényegében arról van szó, hogy az adatbázisodnak kevés a memóriája, hogy észben tartsa a sok dolgot. A megoldás a következő (nem túl szép, de használható)

a lényeg az volna, hogy minél több olyan funkciót kikapcsolj, amire nincs szükséged (pl modulokat, sminkeket)

*Az extráról belépsz az oldaladhoz tartozó sql-kezelőbe.
*Ott kiválasztod az adatbázisok menüpontot, majd az ott lévő egyetlenegy adatbázisba belépsz
*keresd meg a system táblát, ez kezeli a modulokat és a sminkeket. A Status nevű oszlop mutatja, melyik van bekapcsolva (1-bekapcsolav, 0-kikapcsolva)
*itt állítsd át 0ra azokat a modulokat és sminkeket, amikre (egyenlőre) nincs szükséged
*minnél többet lapcsolsz ki, annál több szabad memóriád lesz, így akár a CCKval is folytathatod a munkát
*Miután befejezted a CCK mezők szerkesztését, már visszakapcsolhatod a modulokat, és sminkeket, elvileg már az oldal admin felületén keresztül (ha ekkor megint hibaüzenetet ír, akkor frissíts, mert elvileg elfogadja)

Nekem ez adta a megoldást.

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

reznor képe

Sziasztok!

Nem tudom jó helyre írom-e, detalán nem lesz baj belőle...

Extra.hu-n van egy tárhely, oda feltetttem a drupal-t, mindenki happy.
Jött a tinymce és kaptam arealpath warningokat is vele együtt.

Írtam egy egyszerű kis php scriptet, feltettem az extrára, a saját gépemen szépen fut az extrás szerveren az alábbi hiba vágódik vissza:

Warning: realpath() [function.realpath]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 2000 is not allowed to access / owned by uid 0 in /nfs/extra/s/sa/sarretic/wwwroot/realpath.php on line 2

Esetlegesen valaki át tudott már lépni ezen a problémán? Remélem igen.

Légyszi a [email protected] címre dobjatok infót, ha valakinek sikerült továbbjutni a probléma megoldásán...

Köszi!

0
0
pp képe

- kezdj új szálat
Alapvető különbség van a Te általad begyakorolt és a Drupal.hu-n szokásos fórum használat között.
Itt nem a puszta csevegés a cél, hanem egy tudásbázis építése. Képzeld el, valaki beírja a keresőbe drupal+extra+tinymce és megtalálja ezt a szálat. Végigolvassa (kb fél óra) és a végén megtalálja a kérdését. Na szerinted milyen ideges lesz? ;) Lehet kétségbe esésében még egy levelet is írni fog neked.

Ha új szálat indítasz, és oda erre a kérdésre válaszolnak, akkor amit megtalál annak az elején ott lesz a kérdése. (tehát tudni fogja, Te mit próbáltál és milyen falakba ütköztél) és ami fontos ott lesz a kérdésére a válasz, ha létezik.

Ezért kell minden kérdést új topikba indítani, és ezért nem érdemes itt általános topicokat (mint pl drupal az extran) indítani.

Megértésedet köszi.
Szóval indíts új szálat

pp
Kérem senki ne válaszoljon ide.

0
0