Nagyobb terhelésű fórum készítése Drupal segítségével

nevergone képe

Sziasztok!

Bár Drupal 6.x-et jelöltem meg verziónak, igazából a készülő Drupal 7 is érdekes. Azt tapasztaltam ugyanis, hogy bármennyire is csúcs, Drupal segítségével nem lehetséges kialakítani egy nagyobb látogatottságú fórumot. Ugyanis nagyobb látogatottságnál nem célravezető már a "mindenhez indíts új témát" hozzáállás, egyrészt mire megír az ember egy hozzászólást, simán születhetne 6-7 új téma, másrészt pedig a sok témát egy idő után nagyon nehéz kezelni.
Sajnos a Drupal fóruma szinte minden előnyét elveszíti, ha a hozzászólásokat lapozni kell. Drupal 6 alatt ilyenkor nem működnek a hozzászólásokhoz vezető linkek és Drupal 7 alatt sem lehet követni az új hozzászólásokat ilyenkor, de ez annyira régi probléma már.
Jelenleg az elképzelés az, hogy mivel mindenképpen kevesebb és hosszabb fórumtéma lesz, milyen külső, kifejezetten fórum céljára szolgáló alkalmazás integrációját tudjátok ajánlani? Sajnos többek meglátása szerint a Drupal jelenlegi fóruma leginkább valami technikai demóhoz hasonlítható, és ez a Drupal 7-ben is így marad.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aries képe

Egyedül az a gondod, hogy a hozzászólásokhoz való ugrások nem működnek?

0
0
stewes képe

Olvasom itt a fórumról alkotott véleményeket. Az a követelmény, hogy minden kérdésnek indítsunk új topicot mert így könnyű keresni. Én ezt nem értem, nem érzem. Az utolsó szó fontos!
Nem tudom egy-két rövid mondatban megfogalmazni. Egyszerűen, ha keresek egy témát, nehezen találom meg.
Ez a felépítés nem alkalmas hosszabb életű topichoz sem. Kérdezek, választ kapok, kész. Mehet a levesbe.

Más: az egy általam ismert giga-fórumon kívül van még nagy forgalmú fórum? Van ilyen igény?

0
0

„Kattintgatós amatőr”

nevergone képe

Az a követelmény, hogy minden kérdésnek indítsunk új topicot mert így könnyű keresni. Én ezt nem értem, nem érzem. Az utolsó szó fontos!

Ez helyi kérés, nem Drupal sajátosság. Az oka pedig az, hogy a drupal.hu fóruma nem igazán fórum, hanem egy tudásbázis, ahol van egy kérdés, arra születnek válaszok, majd egy (vagy több) sikeres megoldás. Bár a legközelebbi próbálkozónak hasonlónak tűnhet a problémája, de legtöbbször nem az: Más tárhely (más PHP, SQL, Apache), más Drupal verzió, más használt modulok és beállítások. Ezért javasoljuk, hogy érdemes keresni a probléma megoldására, hátha megszületett már, ezért tudásbázis. De ha nem találsz megoldást, akkor mindenképpen indíts új témát a kérdésednek, amelybe pontosan leírod a problémádat, és a használt környezet sajátosságait, és belinkelheted az általad a fórumban fellelt hasonló eseteket.
De amiről itt szó van, annak semmi köze ahhoz, amiről beszélsz, zárjuk is le szépen-gyorsan, kösz. :)

0
0
nevergone képe

Nem, természetesen nem csak az. Nehéz ezt pontosan megfogalmazni, de azért törekszem majd rá. Addig is érdemes megnézni nagyobb fórummotorokat, akár a phpBB-t, vagy az IPB-t. Sejtésem szerint a probléma egyik oka a Drupal alap sajátossága: Itt a fórum csak egy egyszerű tartalomtípus, amely struktúrába rendezhető, a rá érkező válaszok pedig egyszerű hozzászólásokként jelennek meg. Segít valamelyest az Advanced Forum, de az sem old meg mindent.
Megvizsgálva a nagyobb és híresebb Drupal alapú oldalakat, azt tapasztaltam, hogy inkább igyekeznek kerülni a Drupal fórum használatát, és lehetőleg külső megoldásokat integrálnak a rendszerbe.

0
0