galéria készítés

pischta képe

Sziasztok!

Galériát szeretnék készíteni. A következő igényeim volnának: egyrészt szeretném, ha minden az egy galériához tartozó képeket külön mappába tehetném. Amit ismerek módot (Colorbox, cikk kép mezővel, vagy akár multi-upload Image field widgettel), ott nem lehet változtatni a feltöltési mappát.
A másik, ami néha jól jönne, hogy egy cikken belül több galériám lehessen.

Drupal verzió: 
duc-sai képe

Szia!

A közelmúltban pont ezt sikerült megoldanom :) A Kép mező beállításai közt, a Fájl könyvtár megadásánál szerepel az a mondat, hogy "...Ez a mező támogatja a vezérjeleket."
Viszont ennek használatához kell a File (Field) Paths modul, így vezérjelekkel létrehozhatunk minden galériaoldalnak külön mappát. (A modul telepítése után a Kép mező beállításai közt megjelenik a FILE (FIELD) PATH SETTINGS).
Én a galériaoldal nevét adtam meg a képtároló mappa létrehozásához Fájlútvonal: fotogaleria/[node:title]
(Egy oldalon belül több galériához pedig több képmezőt kell felvenni, de így nyilván más vezérjelet kellene használni, hogy külön mappába kerüljenek a különböző galériák képei).

0
0
pischta képe

Kicsit megkésve ugyan, de köszönöm a választ. Most a galériakészítést félretettem, de vissza fogok térni rá.

0
0
pischta képe

A tanácsod alapján készítettem galériát, működik is a dolog. A galériaoldal neve mint mappa jó ötlet. Próbálkoztam azzal, hogy még elé teszek egy mappanevet: van a cikknek egy mezője (field_tags), ami kifejezés hivatkozás típusú. Ez alapján a mező alapján sorolom a cikkeket menüpontok alá. Próbálkoztam ezzel: [node:field_tags]/[node:title]. A képek útvonala elég zűrös lett: [...]/sites/default/files/styles/medium/public/a_href/esemenyek_typeofskosconcept_propertyrdfslabel_skospreflabel_datatypeesemenyek/a/galeria1/xyz.jpg
Ebből nekem csak .../esemenyek/galeria1 kellene útvonalként.
Ha nem megy, marad a javaslatod.

0
0