Drupal a Szabad Szoftver Konferencia és Kiállításon (FSF.hu)

resi képe

FSF

Az FSF.hu Alapítvány 2015. október 17-én (szombaton) ismét megrendezi a Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítást, melynek helyszíne az Óbudai Egyetem lesz.

A konferencia a szakmai zsűri által kiválasztott előadásokkal, három, párhuzamosan futó szekcióval, valamint az aulában kiállítással várja a szabad szoftverek iránt érdeklődőket.

A hallgatóság számára a belépés díjmentes, regisztrációhoz kötött.

A korábbi évek tapasztalatai alapján mintegy 400 érdeklődő vesz részt a konferencián. A látogatók a szabad szoftverek aktív felhasználói, így jelentős részük rendszeradminisztrátor, vagy annak készül.

A Magyar Drupal Egyesület egy 21 perces előadást és egy 42 perces workshopot kapott az idei konferencia programjában.

Időpont: 
2015. október 17., szombat 09.30

Hozzászólások

resi képe

Miért Drupal? Miért Drupal 8?

Az előadóról: A Drupal alaprendszer egyik fejlesztője 2003 óta, a Drupal 6-os kiadás release managere, a Drupal 8 többnyelvűsítésért felelős csapatvezetője.

A Drupal rendszert olyan közismert weboldalakhoz használják, mint a harvard.edu, a weather.com, az opensource.com vagy a wfp.org. Sőt a konferenciának helyet adó Óbudai Egyetem honlapjára látogatva is Drupal rendszerrel találkozunk.

Miért lehet ennyire népszerű a Drupal és mit tartogat a kiadásra jelölt fázisban lévő Drupal 8-as verzió a webhely építőknek, használóknak és a fejlesztőknek? Ezt igyekszem röviden összefoglalni ebben az előadásban.

resi képe

MVP eszméletlen sebességgel

Mostanában minden a startupokról szól: Legyen egy ötleted, ami egy problémára kínál megoldást. Ez lesz a terméked. Készítsd el annak teljes értékű változatát, ami csak a legfontosabb komponensét tartalmazza. Teszteld a piacon. Egy kedvcsináló workshop keretében, szeretném bemutatni a Drupalt, ami egy olyan szabadon elérhető eszköz, amivel a fentiek könnyedén, mindenfajta programozói tudás nélkül - akár egy ujjal is - megvalósítható.