Commerce kapcsolódó termék

makgab képe

Üdv!

A commerce-ben mivel célszerű kapcsolódó terméket megvalósítani?
Arra gondolok, hogy pl. a termék (product_display) alatt megjelenhet 3 db (v. több) kapcsolódó termék. Illetve ezek lapozhatóak is lehetnének.
Ti hogyan valósítottátok ezt meg?

A neten olvasgatva a references v. cck modulos megoldást találtam eddig.
Illetve találtam épp most egy Commerce Recommender modult.

Drupal verzió: 
pp képe

A kérdésre azért nehéz választ adni, mert azt kell tudni első körben, hogy mitől is kapcsolódik az a termék.

Ha a kérdésre az a válasz, hogy "Ha az adminisztrátor azt mondja" (és legtöbb esetben ez a jó, mert olyan bonyolult a logika, hogy nehézkes a megvalósítása) akkor references egy tökéletes megoldás lehet, field slideshow-modullal.

Ekkor azt tudod megmondani, hogy egy termék oldalán milyen termékek jelenjenek még meg. Ez a legteljesebb kontroll.

Lehet azt is, hogy Egy terméknél megmondod, hogy mihez kapcsolódik és egy views-al jeleníted meg egy terméknél, hogy melyek azok akik hozzá kapcsolódnak. Ezt teheted egy blokk-ba és egy régióba, lehet panelba rakni és lehet a views_field modullal is megjeleníteni.

Lehet a kérdésre az a válasz, hogy azonos kategóriában vannak, ekkor views, szövegkörnyezeti szűrők + kapcsolatok (kategória) + kapcsolatok (tartalmak).

Lehet a kapcsolódó termék az is pl. hogy akik ezt a terméket vásárolták mit vásároltak még, vagy táskarádióhoz elemet ajánlasz, vagy alaplaphoz processzort, vagy stb.

És akkor itt el lehet menni nagyon messzire, amik automatizálásai akkor lesznek igazán jók, ha ezres nagyságrendet jóval meghaladó termékkészleted van, mert ha nincs még mindig egyszerűbb az első megoldáshoz visszatérni. Ez ugyan nagyobb munkával jár, de egyrészt jóval kisebb a belépési küszöb, mint bármely más megoldásnál, másrészt extrém jól testre szabható és eszméletlenül jól kezeli a kivételeket és a (jajerrenemgondoltam) utólagos változtatásokat a kiválasztás szempontjain.

Szóval, ha nem Amazon nagyságú áruházat építesz, vagy nincs atomstabil, kivételektől mentes válaszod a kérdésre, akkor az első kézi módszert ajánlanám. Ár/érték arányban verhetetlen.

0
0
makgab képe

Igen, arra gondoltam, hogy megmondja az admin, hogy melyik termékhez melyik másik termék kapcsolódik (product_display).
Ha jól olvasom, akkor ez esetben egy "node_references" mezővel lehet megadni hivatkozott termékeket (product_display node).

0
0
makgab képe

Illetve ez a leírás is erről szól, ha jól olvasom:
https://drupal.org/node/1465920

0
0
makgab képe

Ez valóban jónak tűnik. Működik.

0
0
makgab képe

A leírásban ezt a részt nem találom a nézet beállításakor:

6. Configure Aggregation Settings

   1. In the "Advanced" heading, click on the link next to "Use aggregation".
   2. Check the "Aggregate" box.

A "Haladó" részben mire gondol?

0
0
tarsolyzsolt képe

Ha hasonló termékek/tartalom kiválasztása a cél, van egy nagyon egyszerűen használható modul "similar entries" névre hallgat. A tartalom alapján keres hasonlókat, nálunk néha megdöbbentően jól működik.

De nyilván ez nem tudja, hogy pl melyik laptophoz melyik töltő kell, csak hasonló termékek legyűjtéséhez használható. És view kompatibilis!

Itt van egy összehasonlitás, a hasonló tartalmakat kezelő modulokról:
https://drupal.org/node/323329

0
0
makgab képe

A references modul megoldás lehet az optimális. A kérdés talán pp-hez szólna, hogyan lehetne beállítani a következőt:
- A product_display node-ban van egy mező ("Kirakat"), ami egy logikai mező.
- Adott egy nézet a views modullal, amivel ezeket a "Kirakat=1" product_display node-okat szeretném megjeleníteni. Ez eddig működik is.
- A product_display-hez fel kellene vennem egy "references" mezőt, amivel tudok kapcsolni további termékeket (product_display). Ezt mivel tudom a nézetben (views) megjeleníteni? Tehát a nézet jelenleg 3 oszlopban jelenít meg product_display node-okat. Azt szeretném csak, hogy a nézetben a node alatt látszódjon pl. 3 kapcsolódó termék képe (egy sorban, kis méretben). Sok helyen látni ilyet.

/ Illetve a product_display node esetén is beállítható, hogy a kapcsolódó 3 termék képe látszódjon (pl. egy sorban, kis méretben szintén alatta)? /

Vagy ez már csak CSS formázás?

Segítséget előre is köszönöm!

0
0
szantog képe

Felejtsd el a references-t, oldszkúl, nem jövőtálló, vadhajtás..
Ezt keresed: http://drupal.org/project/entityreference
Azt továbbra sem tudom, mit akarsz, de a css skilled patronálására íme:

"[23:44] <butabot> css is http://reference.sitepoint.com/css and is also http://www.tutorial.hu/html5-es-css3/ http://net.tutsplus.com/tutorials/html-css-techniques/the-30-css-selecto..."

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

makgab képe

ok, köszönöm. megpróbálom ezzel.

0
0