Második pécsi Drupal code sprint

Désiré képe

A pécsi Drupalos rendezvények következő részeként, 2012 május 19-én másodjára rendezünk kódsprintet.

A rendezvény célja teret nyújtani a közösségi fejlesztés iránt érdeklődőknek arra, hogy megismerjék a közös fejlesztés élményét, lehetőségeit, a tapasztaltabbaknak pedig lehetőséget adni a személyes találkozásra és tapasztalatcserére.

A legutóbbi kötetlen sprint keretében megismerkedtünk a drupal.org issue tracker-ének használatával, és az automatizált teszteket készítettünk néhány hibajavításhoz.

Hogy ki milyen módon vesz részt a rendezvényen, azt ezúttal sem kötjük meg, azonban szeretnénk egy konkrét modult a fókuszba állítani:

A MailChimp Campaigns modul lehetővé teszi, hogy Drupal node-ok tartalmát használjuk fel MailChimp hírlevelek küldésekor.

Helyszín

Roxy presszó
Király utca 36.
http://g.co/maps/dqwcy

Kezdés
10:00

További részletek

Az okok amiért ezt a modult választottuk központi témának:

  • nagy érdeklődés mutatkozik iránta mind a hazai közösségben, mind a drupal.org-on
  • a modul még nincs stabil, kiadható állapotban, így egyrészt sok feladat adódik majd, másrészt látványos előrelépést érhetünk el a sprint során
  • a sprint meghirdetője egyben a modul maintainere is, így a sprint során felmerülő kérdésekre gyors választ kaphatunk, az elkészült javítások pedig akár a sprint során bekerülhetnek a modulba

A sprint során természetesen a drupal.org issue tracker-ét fogjuk használni a javítások beküldésére. Addigra a MailChimp Campaigns modullal kapcsolatos issue-k is kerülnek a rendszerbe, a tervek szerint lesznek majd kódolós (refactor, új feature, tesztírás), és tervezős, rajzolós (GUI újragondolása) issue-k is, így minden érdeklődő talál majd számára megfelelő feladatot.

Természetesen azokat is szívesen látjuk akik más contrib modulokon, vagy a core javításán szeretnének munkálkodni más Drupalosok társaságában.

Időpont: 
2012. május 19., szombat 10.00 - 16.00
Kategóriák: 

Hozzászólások

Den képe

Ott leszek!

Désiré képe

Az alacsony érdeklődés ellenére a kódsprint nem marad el :)

Kezdés: reggel 10 után kicsivel
Helyszín: Roxy presszó, Király utca 36. - http://g.co/maps/dqwcy

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

Den képe

Elkezdtük, Marci már próbálja megértetni velünk a modult.
Jelen: Deáki Bálint, Horváth Ádám, Juhász Márton, Szabó Dénes.

szt képe

Lélekben én is ott vagyok :)

Den képe

Lájk :)

szt képe

Rövid helyzetjelentés?

aruna képe

Szép idő, kellemes hely, jó társaság.

Én most is még farigcsálom a kódot, amit ott elkezdtem. Jó volt belelátni egy újabb modul működésébe, ezekből rengeteget lehet tanulni.