Összetett magazin címlap még mindig

Kocsis Kata képe

Azt szeretném elérni, hogy 4 db cikk linkje két oszlopban jelenjen meg a címlapomon, majd a további 10 cikk három oszlopos bontásban. Ehhez készítettem egy két oszlopos page view-t, amit a címlapra irányítottam, eddig könnyű a dolog. Utána készítettem egy három oszlopos block-view-t, ami átugorja az első négy címlapcikket és az 5.-től folytataja a sort.

A kérdésem az, hogy hogyan tudom ezt a blokkot a tartalom oldalamra irányítani, azaz a kétoszlopos négy cikk mögé tenni?

Ha a tartalom utáni régióba irányítom, akkor az a baj, hogy a teljes cikk szövege után is megjelenik a 6 cikk háromoszlopos blokkja, ami ugye nekem nem jó.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
tatarbj képe

szia, ismered a panels modult? layout tervezésre/kivitelezésre d6 alatt talán a legjobb ötlet, pláne ha így akarsz több blokkból összehozni oldalt, oldalakat.
üdv, tatarbj.

0
0

---
Tatár Balázs János

csakiistvan képe

html mennyire megy? Elég kényelmesen össze lehet hozni ezt, panels nélkül is

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Kocsis Kata képe

Legalább elvi szinten szeretném megérteni, hogy áll össze egy Drupal-os tartalom oldal... Hol folytassam, mit írjak és mibe? Az alapproblémám tehát, hogy több blokk tartalmát szeretném látni a címlapomon.

0
0
aboros képe

a három oszlopos blokk nézeted egy blokkot ad ugye, ha elmész az admin/build/block oldalra és ott megkeresed ezt a blokkot, lesz egy beállítás linked, arra kattintva a blokk beállítására jutsz, ahol lent lesznek láthatósági beállítások. neked azt kell itt beállítani, hogy megjelenítés csak adott útvonalon, és megadod azt az útvonalat amit címlapnak beállítottál.

0
0

-
clear: both;

Kocsis Kata képe

Tehát ezzel a módszerrel bármilyen view-ból összeállíthatom a címlapot, vagy tetszőleges taxonomy term oldalt helyettesíthetek egy összetettebbel.

Ha jól értem, egy view-ban összeállított listához több blokk-nézetet is meghatározhatok. Kitehetem a címek mellé a lead-eket egy képpel, vagy csak címekből álló listát csinálok, és ezek mindegyikét felhasználhatom a honlap különböző régióiban.

De ez már nem kérdés, csak tovább gondolás.

Köszönöm a segítséget!

0
0
szantog képe

Ha van kedved játszani, próbáld meg ugyanezt nem blokknézettel, hanem csatolmánnyal (attachment). Ezzel egy "főnézethez", vagy egy page típusú nézethez tudod kapcsolni közvetlenül a többi nézetet, és nem kell a blokkbeállításokkal makramézni.
Ha összejött, akár meg is oszthatnád a tapasztalatokat, hogy pl hogy viselkedik egy nézet, hogyha egynél több csatolmány van, lehet-e ilyet egyáltalán, stb.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

aboros képe

persze ez már viszonylag kis számú egyedi oldalnál elkezd majd bazi idegesítő lenni és akkor újra képbe kerül majd a panels :)

1
0

-
clear: both;