Mikor érdemes új régiót definiálnom?

Kocsis Kata képe

Ha egy régióba tetszőlegesen sok blokkot irányíthatok, és minden blokknak egyedi sminket készíthetek, akkor tulajdonképpen mi indokolja, hogy új régiót definiáljak? Egy magazint szeretnék fejleszteni, és ízlelgetem az alapfogalmakat. Ha egy origo-hoz hasonló bonyolultságú címlapot szeretnék készíteni, akkor az megoldható blokkok és view-ek definiálásával a tartalom régióban, vagy szükségem lesz új régióra? És ha többféle megoldás is van, melyiket érdemes csinálni? (a Panels-et mellőzni akarom a Fórumon olvasottak alapján.)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
nevergone képe

Panels, Display Suite jól jöhet.
A régiókba tudsz blokkokat pakolni, azokban pedig megjeleníteni valamit. Szóval a fenti két modul kiváltható több, megfelelő helyen elhelyezett régióval, de nem biztos, hogy érdemes. Pláne akkor, ha pl. van olyan igény, hogy a blokk elhelyezkedése dinamikus legyen. Én gyakran használok még több régiót, de az irány egy adott bonyolultsági szint felett a fenti modulok felé mutat.

0
0
szantog képe

Erre talán az egyetlen jó válasz, hogy amikor jólesik, de egzakt szabályrendszert talán nem is lehet felállítani. Van, amikor muszáj, mert másképp nem lehet felépíteni az layoutot, van amikor meg kényelmes, mert könnyebb pozícionálni a tartalmat.
Jómagam is igyekszem kerülni a panelst, bár előfordult, hogy utólag kicsit megbántam, hogy nem panels alapon készítettem oldalt, de ezzel inkább csak magamat szúrtam tökön, semmi másra nem volt befolyással.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.