user adat küldés iFrame-en keresztül

silytb képe

Sziasztok!

Adott egy drupal 6-os site, melynek az egyik aloldala egy landing page lesz, konkrétan eDM kampányok érkező oldala. Ezen az aloldalon két iFrame lesz, melyekben másik szerverről hívunk be tartalmat. Ezekben az iFramekben lesznek hivatkozások, amelyek modal-ban felugró kalkulátorokat hívnak meg, a kalkulátorok szintén a másik szerveren futnak. Mindenképp mérnünk kell, hogy a mi oldalunkról hányan ugrasztották fel a kalkulátorokat, azaz a modal-okat, és ha bejelentkezett felhasználóról van szó, akkor annak az azonosítóját is küldenünk kéne.

Erre milyen megoldásokat tudnátok elképzelni?

Én már ott megakadtam, hogy hogyan ugrasszak fel mondjuk lightmodal-t a drupalos oldal fölé iFrame-ből.

És azt sem tudom, hogyan kerüljön bele mondjuk az iFrame src-jébe a bejelentkezett felhasználónk azonosítója.

Kérlek, ha bármilyen ötletetek van, írjátok meg, nagy segítség lenne.

Köszönöm.

Drupal verzió: 
Fórum: 
szantog képe

Ha jól sejtem, az az iframe, amit beillesztesz, nem drupal oldal, szóval ez nem drupal kérdés. Miután iframeből elég csekély mértékben lehet kinyúlni az anyaoldalba, kb facebook-szerűen tudnám elképzelni a dolgot, szóval egy felparaméterezett js kerülne a drupal oldalba, ami behúzza az iframe-t, de nyilván ennek az iframebe kerülő rendszernek kell megfelelő fogadófelületet kialakítani.
Ha nem túl összetett a paraméter, akkor esetleg elég lehet annyi is, hogy az iframe címe http://iframe.hu/api.php?username=userneve

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

silytb képe

oké, akkor mondjuk iFrame nélkül simán a drupal aloldal forrásába teszem a tartalmat, és ebben a tartalomban linkelném a modalban felugró kalkulátort. az aloldalt mindenki láthatná, de a kalkulátor kitöltéséhez be kell jelentkezni. hogy tudom megoldani, hogy a kalkulátor felugrasztásánál küldje el a user azonosítót,vagy ha nincs, akkor pedig jelentkeztessük be.?

0
0
szantog képe

Ez erősen függ attól, mivel készül a modal. Asszem valahogy úgy indulnék neki, hogy drupalon belül elérhető a global $user változó, és ha ott találok bejelentkezett usert, akkor a kalkulátor linkjét teszem ki colorboxban, ha nem akkor bejelentkezési formot, és azon varázsolnék tovább.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

silytb képe

lightbox2 modul lightmodal-jában ugrana fel a kalkulátor, de ha az általad említett colorbox jobb megoldás, akkor azt fogom használni.

Kérlek írd le, ha nem nagy kérés a user vizsgálatát, és hogy hova tegyem be a kódot. Az aloldalnak page-node-1636.tpl.php fájlt hoztam létre, mert egyedi megjelenése van.

Sokat olvasok és tanulok a drupalról, de még csak nemrég kezdtem, és ez a munka eléggé s.o.s.

Persze, ha ez már nagyon "szemtelen" kérés, jelezd. Már eddig is sokat segítettél, amit köszönök szépen.

0
0
szantog képe

Teljesen mindegy, melyiket használod, amelyiknek ismered a működését annyira, hogy testre szabd, az jó. Az új page.tpl.php jó irány, ebben az esetben a template.php-ban _preprocess_page függvényben tudsz új változót létrehozni, pl if [..] $vars['mylink'] = [..] és a saját page.tpl-ednem print $mylink-el kiíratni.
Itt találhatsz néhány preprocesst: http://szantogabor.com/cimkek/preprocesst mintának

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

silytb képe

köszönöm, sikerült megoldani

0
0