Media Gallery probléma

Hilir képe

Sziasztok! Egy drupal 7 alapú oldal fejlesztése során ütköztem a következő, számomra érthetetlen problémába, ennek megoldásában kérem segítségeteket. A már más oldalamon rendben működő Media Gallery modulról van szó. Az "edit all galleries" beállítási fül alatt nem tudom megadni, hogy a galériák hány sorban illetve oszlopban jelenjenek meg..
Pontosabban megadni meg tudom, de nem kerül alkalmazásra a beállításom.
Az általam kívánt helyett egymás alatt hatalmas képekként jelennek meg az egyes képgalériáim (tehát egy oszlopban több sorban), melyek egyenként utána egyébként hibátlanul működnek... Mit tehetnék, hogy ez rendbe jöjjön?! Köszönök minden ötletet, segítséget!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
CsatolmányMéret
Kép ikon Kep.jpg270.81 KB
segi képe

mindenesetre megnézném egy firebug-al vagy egy chrome beépítettjével hogy ha az <img> tag fölé viszed az egeret, akkor kiírja hogy mekkora a kép felbontása és zárójelbe azt hogy mekkora az eredeti kép amit betölt, ha jól látom ezeknek a képek megjelenítésre a thumbnail image-style felelős amit a "admin/config/media/image-styles" alatt találsz. Ahogy észrevettem a media gallery ezeket a beállításokat igen jól figyelmen kívül hagyja, mivel elsődlegesen úgy módosítja a képek felbontását hogy az oldal szélességét elosztja az oszlopok számával, és ez szerint állítja be például a szélességét a képnek az image-style csak ezután szól bele! Így nem igazán értem hogy mért hagyja figyelmen kívül a te beállításaidat!
Remélem ez valamennyit segített!

0
0

Drupal developer at Cheppers

szantog képe

Nem kell azt bántani, a media_gallery elég ügyesen játszik a méretekkel (legalábbis drupal 7.8-ig, 7.9-től borulhatott a bili a fix képméretekkel)

Az említett kép az a gallery node type teaser nézete volt default emlékezetem szerint. Ahhoz, hogy ezt eltüntesd, a admin/structure/types/manage/media_gallery/display részen kell szétnézni, én már eléggé szétvertem, nem tudom, melyik az original, de sztem a gallery media view módjának gallery_thumbnail-re állításával (de a gallery block thumbnail 1000%, hogy ilyen) olyat kapsz, amit beállítottál.

Egyébként a media gallery úgy méretez, hogy az oszlopok számát beletolja css classként, ebből lesz mg-col-4 pl, és arra van lőve neki css width.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Hilir képe

Sziasztok! Köszönöm a tanácsokat, segítséget, valahogy igazából semelyik nem vezetett megoldásra... De nem tragédia, áthidaltam a problémát. Amiről nem tudunk, amit nem látunk, az nem fáj alapon, almenükből elérhetővé tettem az egyes galériákat, talán így kicsit jobb is! Még egyszer köszönöm a hozzászólóknak!

0
0
laoudosis képe

Szép estét, nálam ugyan ez a probléma merült fel. Media Gellery+Colorbox modulokat használom és a galéria kezdőoldalán az egyes galériacsoportok ikonjai nagy méretben jelennek meg.Telepítés után rendben működött, később viszont megjelentek az óriás képek.
Kérem, ha valakinek sikerült megoldania ezt a problémát, jelentkezzen, illetve bárkitől szívesen várok segítséget.

http://gymfilakovo.sk/kerbal/hu/galeria

Köszönöm
LAci

0
0

LAou

fekete képe

Dettó ugyanaz a gond

0
0

Üdvözlettel: Black