Wysiwyg modul teaser break nem működik

Joseph képe

Segítségeteket kérném a következő témában.

Gépemen próbálok fejleszteni egy Drupal 7 rendszert. Feltettem a wysiwyg modult, hozzá a ckeditort. Az összefoglaló szerkesztését (beállítását) hogyan lehet megoldani egy cikk beküldésnél?

Ha a tartalom szerkesztésénél az "Összefoglaló szerkesztése" lehetőségre kattintok, lenyílik egy üres mező, mely alatt megjelenik, hogy "Üresen hagyva a teljes szöveg eleje lesz az összefoglaló". Ha ide a szövegtörzsből átmásolom a kívánt részt, az formázatlanul jelenik csak meg a cikk összefoglalójaként, nem értem miért...

Ha a ckeditor "break" gombjával szúrok be egy elemet, ez meg nem működik, a mentés után ezt nem veszi figyelembe.

Akkor, ha a "Filtered HTML" helyett "Full HTML"-t használok, a break rendesen működik. Sajnos azonban a honlapra a cikkek beküldését 4-5 ember végezné majd folyamatosan, akiknek a Full HTML engedélyezése véleményem szerint biztonsági kockázatot jelentene.

Próbáltam TinyMCE-vel is, azzal is ugyanez a helyzet.

Találkoztatok már ezzel a problémával? Van rá valamilyen megoldás?

A segítséget nagyon megköszönném.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Ariel képe

Ha a szövegtörzsben megformáztad, amit az összefoglaló részben szeretnél látni, kattints a szövegtörzs alatt a "Disable rich-text" linkre és a kódot másold vagy helyezd át az összefoglaló mezőjébe. Én most kipróbáltam, és így működött. Remélem, Nálad is fog.

0
0
Joseph képe

Igen, ez így működik, de mivel átlag felhasználók fogják a tartalmakat beküldeni, nekik ez nem fog menni (a legtöbb azt sem tudja, mi az a html). Ezért valamilyen barátságosabb megoldásra lenne szükség.

Esetleg (alternatív megoldásként) az összegzés (előnézet) mezőnek be lehet valahogy állítani, hogy szintén a ckeditort használja? Így a másolás már felhasználóbarátabb lenne.

Egyébként nem tudom, hogy mennyire szerencsés az összefoglaló mező használata, mert egyrészt oda kellene a szöveggel együtt mondjuk egy képet is átmásolni, másrészt így a drupal ezt külön eltárolja, míg a teaser break használata csak egy utasítás.

0
0
mpety képe

Szerkeszd a filtered html beviteli típust úgy, hogy az is elfogadja a teaser break elemet! Ekkor egyszerűen a gombbal tudod majd megadni hogy hol legyen a határa a bevezetőnek, anélkül hogy beviteli formát kellene váltani.
A Beállítások résznél fogod megtalálni, konkrétan az admin/config/content/formats/filtered_html cím alatt. Itt alul a Szűrő beállításainál a HTML jelölők használatának korlátozása résznél szúrd be a jelölőt az Engedélyezett HTML jelölők sorba.

0
0

Üdv
Peti

Joseph képe

Köszönöm, de ezt kipróbáltad? A < !--break-- > nem html elem, így azt nem is veszi figyelembe a HTML szűrő. Nálam legalább is.
Azért kipróbáltam, de sajna nekem nem működik.

0
0
szantog képe

Asszem a html filter alapból kiszedi a html kommentet, szóval azzal nem érdemes próbálkozni. Használd a wysiwyg_filter modult helyette, azt nagyon szépen lehet finomhangolni.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Ariel képe

amikor így vettem fel: <!--break--> akkor nem működött, ha viszont így <!-- break -->, akkor legnagyobb meglepetésemre igen.

0
0