Sematizmus készítés

gellert képe

Ehhez hasonló sematizmust próbálok elkészíteni:

http://sematizmus.vaciegyhazmegye.hu/

A lényege leegyszerűsítve:

Van 2 fajta tartalomtípus: személy és helyszín. Ezek egymáshoz vannak rendelve, úgy hogy a helyszínhez több személy is tartozhat pl: 1998-2000-ig, 2000-2008-ig, és 2008-tól. A helyszín oldalon csak az aktuális személy jelenne meg, amely gyakorta változik.

6-os Drupal van az oldalon. CCK mezőkkel valahogy megoldható?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

Ennyiből nekem még nem teljesen világos a feladat, de megoldható. CCK (Node/User referenciákon keresztül) és esetleg Views kellhet hozzá.

0
0

Nagy Gusztáv

gellert képe

Van egy plébános, aki sok településen volt már, de mivel néha elhelyezik őket, ezért változik, hogy aktuálisan ki egy falu plébánosa.

A falu népe amikor megnézi a falu node-ját (helyszín tartalomtípus) akkor csak azt szeretné látni, hogy ki most a plébános.

Míg ha valaki nagyon kíváncsi akkor innen elnavigál a plébános neve alatti linken és megnézheti a plébános adatlapját (ez a másik tartalomtípus), ahol ki van listázva az összes eddigi település, ahol szolgálatot teljesített.

A személyeket eddig nem akartam user-ként kezelni, de ez még képlékeny :)

A kérdés, hogy hogyan lehet ez összekapcsolni úgy, hogy a dátum is szerepet játszon a node reference-nél.

0
0
Voluman képe

Node reference URL és Views Attach-al meg lehet csinálni. Tavaly készítettem egy hasonló dolgot, csak ott zenészek és zenekarok voltak.
Készítettem három tartalom típust: előadó, zenekar, tagság. A tagság tartalomtípusban volt két referencia mező a két másik tartalomra és egy dátum mező a tagság idejére. A másik két tartalomtípusban pedig egy view filed-ben jelentek meg az eredmények.
Az alapokat ebből a videóból néztem ki.

1
0
dyra képe

Annó ott voltam az oldal bemutatóján. Elég összetett rengeteg adattal és kapcsolódással. Természetesen különböző jogosultsági szinteken különböző adatokat látni. CCK önmagában kevés hozzá. Alaposan meg kell tervezni és ki kell találni ha hasonló szerkezetű oldalon töröd a fejed hasonló mennyiségű információval. Ezen kívül ha nem akarod, hogy dög lassú legyen már a Drupal finomhangolásába is bele kell kóstolnod a megfelelő tárhely kiválasztásáról már nem is szólva. Mondjuk nem nehéz feladat csak időigényes és macerás.

Több infó kell addig nem lehet többet mondani.

0
0

honlapom http://dyra.eu/

gellert képe

Igen, sajnos elég összetett, de én "csupán" az időbeli node-reference kapcsolatrendszert akarom átvenni, ahogy fentebb leírtam.

0
0