Colorbox + hover

tsmith képe

Sziasztok! Egy honlap készítésénél ilyet kértek tőlem: adott egy bélyegkép, ha arra rákattintok, akkor jelenjen meg nagyobb méretben valamilyen lightbox-féle effektussal. Eddig oké. Viszont a boxban megnyílt képre ha ráviszem az egeret, akkor más fotó jelenjen meg. Drupal7-ben próbáltam eddig colorbox modullal, de a boxon túl egyelőre nem jutottam. Valami ötlet?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
csakiistvan képe

url van esetleg? vagy lokálban tolod?

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

tsmith képe

itt megnézheted, de nem fog sokat segíteni :-)
http://www.bakesz.hu/site/kepekz
Közben gondolkodtam, és itt tartok:
- beküldök egy új node-ot, amiben megoldom a nagy képen a hover-t tisztán html kódolással.
- a kepekz útvonalon elérhető view-ban próbálom megoldani azt, hogy a kis képre kattinva a colorbox inline funkióját használva nyíljon meg a node törzse. Na ez nem sikerül

0
0
csakiistvan képe

Nekem ez a forrás elmondta hogy a views úgy van beállítva hogy a node url-re kattintson a kép, azaz a felugró ablakban a node/10 akar bejönni...
Ez így nem menő asszem, mert neked csak a nagy kép kell, szóval módosítsd a kimenet úgy hogy a kép a nagy képre mutasson. Nem tudom D7-ben ezzel a modullal mennyire oldható ez meg, legrosszabb esetben a kimenetet pakold össze kézzel egy row template fájlban.. Ez nem olyan nehéz mint hangzik :)

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

tsmith képe

ugyanis a colorboxban nem kizárólag a nagy képet szeretném megjeleníteni, hanem a node-nak a törzsét. Tehát még egyszer: kis méretű képre kattintok, megnyílik colorboxban a nagyobb kép, ezután a box fölé húzva az egeret még mindig ugyanebben a boxban másik nagy kép jelenjen meg.

0
0
csakiistvan képe

ezek a layeres megjelenítők nem túl rugalmasak, így ne akarj még megjelentetni nagy képet a már megnyílt layeres colorboxban.
Amit írsz megvalósítható, kb ennyi:

1, Field: node -> body, ezt zárd ki a megjelenítésből
2, Field: Content -> kép (nagy), ezt zárd ki a megjelenítésből
3, Field: Content -> kép (ez a kisképed), a megfelelő thumbnail méretben

Aztán a fícsör: Az Advanced alatt(views szerkesztésekor a jobb hasáb), legalul van egy Theme felirat, katt rá(Information). Itt tudsz a Views-nak egyedi template fájlokat gyártani, neked a "Row style output" kell.
Kb ez lesz a tied neve: views-view-fields--kepek.tpl.php, de ott mutatja az elérhető elnevezéseket, szóval nehogy azt használd amit én írtam, ez mindig egyedi.
Látod hogy a "Row style output" egy link, katt rá, és megmutatja mit rakj a views-view-fields--kepek.tpl.php fájlba.. kuszának tűnhet, de sebaj, kopizd ki másold be a fájlodba, tedd fel a te theme könyvtáradba.

Na amit az előbb bemásoltál(az kell ahhoz hogy úgy jelenjen meg ahogy most), már nem kell, mert meg tudod azt csinálni hogy minden fieldet egyenként beleteszel, íme, példa:

<?php print $fields['field_fooldlal_kep_fid']->content ?>

Ebben a "field_fooldlal_kep_fid", az az id amit a fenti theme infomrationban elérhetsz, és a saját kódoddal helyettesíthetsz. A fieldek amiket használsz ott lesznek a "Row style output" alatt.

Ezek a print $fields-ek annyit tesznek hogy egyenként oda, és úgy teszed a mezőidet ahová te akarod(itt csak a sorban[row] persze ), ami neked jó, mert így úgy tudod összepakolni a kimenetet, és azt etszel a colorbox class-al ellátott "a" elem href-jéne amit te akarsz(Pl: Field: node -> body, Field: Content -> kép (nagy))..

Bocs ha hosszú voltam és unalmas, de szerintem ezt máshogy nem lehet összehozni, ha mégis, bárki cáfoljon meg.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

tsmith képe

első nekifutásra kicsit megfeküdte a gyomromat, így lesz egy kis delay, mire ismét reagálni fogok :-))) Köszi még egyszer.

0
0
csakiistvan képe

bocs, de asszem ezt máshogy nem lehet, nem nagy mágis, 2 perc alatt megvan, csak leírva sok..

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

tsmith képe

úgy néz ki, hogy sikerült megoldanom az útmutatásod alapján a problémát. Egyébként colorbox helyett a shadowbox modult használom most már, mert a colorbox-szal nem sikerült megetetnem a html-t. Még egy kérdésem lenne: a kép típusú mezőből ki lehet nyerni valahogyan a kép szélességét és magasságát? Most ugyanis a shadowbox fix méretben nyílik meg, és mégiscsak szebb lenne, ha az adott képhez igazodna.

0
0
gazsesz képe

Amit itt láttam, az kattintásos, nem hover. A views tuti tudja, hogy kattintásra a kép jöjjön föl, ahogy az István is írta, ez csak beállítás kérdése. Persze vagy colorbox, vagy lightbox kell hozzá.

0
0

Gazsesz