automatikus időzóna d7

uniquevisitor képe

Sziasztok,

szépen alakul az első saját hobby d7 oldalam. Alapból angol nyelvűként telepítettem, ehhez tettem hozzá a többi nyelvet és londoni szerveridőt állítottam be. A tartalomnál fontos a dátum, illetve azok lejáratánál is, ezért a következő probléma merült fel:

Tudom, hogy a user a beállításai között tud időzónát váltani, de mivel főleg nem regisztrált látogatók lesznek ezért az lenne a jó, ha automatikusan a látogató időzónájának megfelelő időt/dátumot tudnánk mutatni.

Erre van valami megoldás?

(az is jó lenne ha a regisztrált felhasználónak sem magának kellene beállítani a helyes időzónát, hanem ahonnan érkezett ismeretlenként azt venné fel, csak maximum az átállításra legyen lehetősége, tehát ha kambodzsából jön, akkor neki ne a londoni szerveridő legyen az alap).

remélem lesz megoldás, köszi a segítséget

üdv

tiborg

Drupal verzió: 
Balogh Zoltán képe

Hosszútávon a Quova lesz a megoldás ezekre a dolgokra, szerintem gyorsan küldd be feature request-nek. Addig, amíg tart a fejlesztő mocskos nagy lendülete a projekttel kapcsolatban.

2
0
Balogh Zoltán képe

Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de nagyon nagy sejtésem van azügyben, hogy a nem bejelentkezett látogató időzónája a webhely alapértelmezése lesz mindenképpen. A lapok gyorstárazásának mindenesetre biztosan nem tenne jót, ha munkamenetenként változhatna egy lap (márpedig, ha más-más időt kell mutatni 2 anonimnak, akkor...) Szóval valószínűleg felesleges írni ezügyben, aki anonim, annak rendszer alapértelmezés lesz az időzónája (ezáltal a cikkek ideje) és pont. Jó modul a Quova, de core hack kellhet ahhoz, hogy anonimoknak más-más időt mutassunk. Szerintem. Aztán majd megcáfolnak, ha nem, de hogy az összes lap-gyorstár mehet ezáltal a kukába az szinte biztos. Tehát ha meg is lehet csinálni valami okossággal, performanciában nagyon halovány lesz a webhely.

1
0
aboros képe

mindenkinek a rendszer időzónában kalkulátat küldjük ki (isten áldja a kesst) és valami jsel cserélgetjük a látogató kliens időzónájára sztringvagdosással.. hmmm.. ;)

1
0

-
clear: both;

Balogh Zoltán képe

Az szép, testes feladat lesz :)

0
0
aboros képe

nyilván. bár érdekességnek nem rossz :)

0
0

-
clear: both;

uniquevisitor képe

igazatok van, a cache-ről megfeledkeztem, pedig az valóban nagyon fontos szempont (itt is).

Ez a js jó ötletnek tűnik, amint ideér a projekt megyek vele a munkaközvetítőbe, mert gondolom modul nincs rá :)

köszi szépen

0
0