Nézetek - kapcsolatok - jogosultságok

ipeto képe

Sziasztok!

A dolgozatokat megfelelő bírálati lappal sikerült végre ellátnom (http://drupal.hu/node/14468), viszont az ezt kiszolgáló nézettel vagyok gondban. A cél a következő: egy olyan lista kell minden bírálónak, ami tartalmazza a hozzá rendelt dolgozatokat, ha valamelyiket bírálta, akkor mellé kiírja a bírálatot, ha nem (ez a fontosabb), akkor meg egy linket ad az új bírálati laphoz (ez oldódott meg).
Ehhez tartozik az a kikötés is, hogy a bírálók egymás bírálatait nem láthatják. Ez a bírálat tartalomtípus szintjén működik is, valóban mindenki csak a sajátjához fér hozzá.
A bírálandó dolgozatlista nézete a dolgozat tartalmakra van szűrve, a bírálatot a Tartalom:Referrers kapcsolaton keresztül adnám hozzá, kiválasztva a bírálati lapon lévő nodereferrer mezőt. A nézetben a mezők közé behúztam a Tartalom:Címet, melyet a fenti kapcsolaton keresztül jelenítek meg. Tesztként adott dolgozatnál a 2 bíráló közül az egyikkel bíráltam, ezt a bírálatot szépen meg is jeleníti a nézet.
A probléma ott van, hogy ezt megteszi mindkét bírálónál, noha az egyiknél üres értéket (vagyis a Bíráljon! hivatkozást) kellene adnia. Próbaként készítettem egy olyan nézetet is, ahol a szűrés a bíráltra történik, ebben korrektül mindkét bírálónál a saját bírálati teljesítménye (egyiknél bírálat, másiknál semmi) jelent meg. Tehát úgy tűnik, mintha a jogosultságbeli megszorítások a kapcsolaton keresztül eltűntek valahogy.
Minden segítséget előre is köszönök!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
ipeto képe

Senkinek semmi ötlete? :S
Úgy is feltehető a kérdés, hogy üzemszerű-e, ha egy kapcsolaton keresztül elért node-title elérési jogosultságai megváltoznak?

0
0
ipeto képe

Légyszi', legyen már valakinek ötlete, ezen gondolkozunk legalább egy hónapja... :(
Odáig sikerült konkretizálni a problémát, hogy:
- adott két tartalomtípus, dolgozat és bírálat, a bírálatban lévő nodereference mezővel kapcsolódnak egymáshoz
- egy dolgozathoz 2 bírálat tartozhat, egymásét nyilván nem láthatják
- egy view-ban kapcsolaton keresztül összerendezzük a két tartalomtípus szükséges mezőit -> cél a bírálók számára a saját bírálataik és a még nem bírált dolgozatok megmutatása.
- a gond most már "csak" annyi, hogy ha mindketten bíráltak, akkor egy bírálónál két sor jelenik meg, viszont a jogosultságoknak megfelelően csak a saját bírálatát érheti el.

Ez alapvetően normális, mert a kapcsolaton keresztül 2 dolgozat-bírálat adatsor jön létre. A kérdés tehát az, eltüntethető-e az az adatsor, ami a konkurens bíráló bírálata kapcsán keletkezik??

0
0