egyedi kereső űrlap blokkban (D7)

Zótán képe

Sziasztok!

Eddig nagyon sok segítséget kaptam a fórumot olvasva, és sok mindent sikerült is megoldani, de most elakadtam.

A PROBLÉMA:
Drupal 7 alatt egy ingatlanos oldalba blokk-ként kellene egy teljesen egyedi kereső űrlapot készíteni (listából összekattintható feltételek, tehát nem szabadszavas).

Ennek a keresésnek az ereményét pedig az oldal tartalomrészében kellene designosan megjeleníteni (pl. views-al, de akármi más jól formázható megoldás is érdekel).

AMIRE ÉN GONDOLTAM:
1. Néztem a search api modult, de nem sikerült szóra bírnom.
2. Gondoltam webform modullal egy olyan oldalra dobom át, ami egy views-ra néz, és az argumentumokban adom át a keresési feltételeket, de nem tudtam ilyen egyedi url-t legyártani, nincs hozzá a webformnál működő token.
3. Esetleg létrehozhatok egy teljesen saját form-ot egy template fájlban, ami argumentumokat ad át a views-nak, de nem tudom hol induljak el.

Esetleg van ötletetek, vagy tapasztalatotok ezzel kapcsolatosan?

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Drupal verzió: 
pityu73 képe

Hozz létre egy nézetet views-el a tartalmakból. Plusz tedd bele szűrőként azokat a mezőket amikre szűrni akarsz. Aztán a felfedett űrlaprésznél tedd ki blokkba. Így létrejön egy nem szabad szavas hanem listás kereső(tartalom szűrő) blokkod. Ezt azután olyan régióba teszed amibe akarod. Ezután amit összekattintgat a felhasználó szűrésként az fog megjelenni.

0
0
Zótán képe

Először is nagyon köszönöm! Viszont hiába állítok be szövegkörnyezeti szűrőt, és bekapcsolom az űrlap felfedését is, illetve a blokkot is berakom a megfelelő régióba, fizikailag nem jelenik meg semmi. Vagy van esetleg valami "különleges beállítás"?

0
0
pityu73 képe

Igen a nézetettből egy oldalt is létre kell hozni. (bocs erre nem tértem ki) és a szűrőd ezt fogja majd vezérelni.

0
0
dj képe

Azt mire állítod be? A tartalmaidat elláttad azokkal a releváns mezőkkel amik alapján a keresés eredménye ki tudja választani az illeszkedő tartalmakat. Ezek a mezők valószínűleg egyeznek az általad megvalósítandó űrlap struktúrájával. A szűrőknél - nem a szövegkörnyezetinél - add meg ezeket a mezőket és fedd fel azokat. Akkor meg fognak jelenni a blokkban.

1
0

Üdv!
Dudás József

Zótán képe

Nagyon hálásan köszönöm, így most működik. :)

0
0