ZendAMF library autofrissítés warning - fopen()

eager képe

Egy Flash GUI-t generáló modul dependenciájaként telepítettem az AMFserver modult, ehhez kell a ZendAMF library. A jelenleg elérhető legfrisebb verziót tettem föl (1.11.10).

A ZendAMF library ilyen warningot okoz:

Warning: fopen() [function.fopen]: URL file-access is disabled in the server configuration in Zend_Version::getLatest() (line 72 of sites/all/libraries/Zend/Version.php).

Warning: fopen(http://framework.zend.com/api/zf-version) [function.fopen]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in Zend_Version::getLatest() (line 72 of sites/all/libraries/Zend/Version.php).

Az automata frissítésben(?) (Version.php) php fopen funkciót használ, ami (ha jól értelmeztem amit utánaolvastam) le van tiltva php 5-ben by default. Olvastam, hogy ne akarjam engedélyezni, mert biztonsági kockázattal jár (úgyhogy nem akarom).

A Version.php-t (txt-re módosított kiterjesztéssel) csatoltam;

A kérdéseim, hogy:

  1. mit lehet csinálni vele, hogy lehetőleg el tudja látni a feladatát, de ne dobjon warningokat? (nem akarom kikapcsolni a warningokat a Drupalban, jó az nekem ha látom mi zajlik)
  2. vagy rosszabb esetben hogy lehetne kíméletesen eltávolítani az egész autofrissítési projektet? (azt eddig sajnos nem sikerült kiderítenem, hogy melyik fájlban van include-olva a Version.php... (Ubuntun Geany és Notepad++ "keresés fájlokban" funkciójával a Geany semmit, a Notepad++ csak a Version.php 19. sorában lévő előfordulást (ami egy komment része) találta))

[Két lehetséges megoldást találtam már, ezekről mi a véleményetek?

  1. http://pomocnik.com/users/dan/2005/10/warning-fopen-functionfopen-url-fi...
  2. http://www.learnphponline.com/errors/url-file-access-is-disabled-in-the-... (itt a második, $includeFile vonal tűnt érdekesnek)

]

Köszönöm előre is...

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
eager képe

Meglett!

Kérdeztem, hogy - ha más nem segítene, akkor - hogyan lehetne esetleg eltántorítani a rendszert az autofrissítés ötletétől (vagyishát, ahogy látom, csak a friss példányról való értesítésről), hát lehet, hogy most nem vagyok szimpatikus, írjátok meg azt is, ha ezzel a hozzáállással baj van, de mindenesetre megtaláltam a fájlt, amiben meg van hívva a Version.php .

Azért illetődtem meg, mert ez már az AMFserver modul egyik fájlja, az amfserver.install (29. sorban hívja a Version.php-t).

Tudom hogy core-ba, modulba (sem?) nem hekkelünk, szóval mi ilyenkor az elfogadott eljárás? (a modul GUI-ján semmilyen beállítás sincs, csak linkek a services beállításaihoz, meg a jogosultságkezeléshez, update-ről viszont semmi...) (Mondjuk még mindig ott vannak a Version.php kiigazításának alternatívái a topikindító végén, az nem Drupal modul...)

0
0