Személyi nyilvántartás megvalósítására megoldások

jabal képe

sziasztok!

egy projektem kapcsán felmerült az igény, hogy a felhasználókról ne csak néhány alapadatot tartson nyilván a rendszer, hanem a szervezet tagjaként egész sok adatot, melyek között tetszőleges számú (korábbi) munkahely (név, beosztás, cím, stb.), tetszőleges szűmú nyelvtudás (nyelv neve, szint, vizsga), befizetések (mikor, mennyit).

ez jelenleg egy access adatbázisban lakik, ahol természetes módon kapcsolt táblákkal van megvalósítva az adatstruktúra.

hogyan lehet ezt értelmes módon drupalban tárolni a userekkel kapcsolatosan?

ismerem a content profile modult, amivel el tudom készíteni a legtöbb adatnak a helyet. de hogyan lehet az illető X db. korábbi munkahelyét kultúráltan rögzíteni és kezelni? legyen egy olyan tartalomtípus, hogy "korábbi munkahely" és ezeket node reference CCK mezővel kapcsoljam a profilhoz? a munkahely irányából?

tudnátok ezzel kapcsolatban tanácsot adni?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
pp képe

Mi a célod vele?

Mert a legegyszerűbb, hogy felveszel egy sima szövegmezőt és beírod. Persze, ha szeretnéd listázni az egy cégnél korábban dolgozó embereket akkor ahhoz már más megoldást kell választanod, ami akár a beépített taxonomy is lehet, lévén ez erre való. Ha minősített kapcsolatot akarsz, mondjuk mettől meddig dolgozott, vagy milyen beosztásban ahhoz már érzésem szerint egy picit fejleszteni kéne.

pp

2
0
jabal képe

a profiloldalon kellene ezt valahogy átláthatóan mutatni, valamint keresni / szűrni kell tudni a felhasználók között változatos módon a mezők alapján.

a taxonomy jó ötlet, köszönöm, a nyelvtudást el is tudom vele képzelni (szótár: alapfok angol, középfok angol, stb.). a munkahelynél hogyan lehet bevetni a taxonómiát, ha a munkahelyhez kapcsolódóan is vannak még adatok? van ez a Taxonomy Node modul, de úgy látom nem lett befejezve.. van javaslatod?

0
0
Paal képe

Akkor vegyél fel egy új tartalom típust „munkahely” néven. Vedd fel hozzá a szükséges mezőket, majd a ezt „node referencia” mezőként vedd fel a content_profile tartalom típushoz.
Egy views-zal le tudod kérni, hogy az adott node-hoz milyen referenciák tartoznak (vagyis xy munkahelyen kik dolgoznak). Ezt egy Viewfield segítségével ha beteszed a „munkahely” tartalom típushoz, akkor egyből listázza is a dolgozókat, adott munkahely megtekintésekor.

Az elmélet megértéséhez nagyban segít Edith leírása:
Tartalomszervezési megoldások II. - Views és CCK modul

2
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan