Többnyelvűsítésnél végtelen átirányítás

Csaba86 képe

Sziasztok!

Drupal 7-ben szeretném bekapcsolni a többnyelvűsítést. A Content translation modult bekapcsoltam. A nyelveknél szerepel az angol és magyar nyelv, szerkesztettem, beállítottam, hogy az előtag "en" és "hu" legyen.

Ezeket elvégezve, kitéve a nyelvválasztót, szépen módulnak is a linkek, de valamiért nem megy a domain.nev/hu/oldal_neve link, nem töltődik be a tartalom, hanem csak értesít a böngésző, hogy átirányítási körbe került.

Próbáltam az útvonalálneveknél a mintáknál megadni angol és magyar oldal esetén is a mintát (en/[node:title], hu/[node:title]), de nem jártam sikerrel így sem.

Firefoxhoz van egy bővítmény amivel HTTP headereket lehet nézni, ott azt tapasztaltam, hogy sorozatosan a domain.nev/hu/oldal_neve-re küldi az átirányításokat, ezért esik bele ebbe a körbe.

Kezdő vagyok a Drupal világában, így szeretnék ebben segítséget kérni, hogy miért nem ismeri fel a Drupal, hogy az URL-ben szerepel a nyelv is.

Drupal verzió: 
pp képe

mi van akkor, ha az álnévből kiveszed a nyelvi előtagot?

pp

0
0
Csaba86 képe

Szia!

Kiszedtem az Útvonalálnevek-nél a nyelvek elől a hu, en-t, de így sem működik még. Ugyan az az átirányítási kör lesz, de ha kiveszem a linkből (a böngésző címsorában lévőből) a hu szót, akkor megtalálja a tartalmat.

Angol tartalmú oldalnál ez így nem működik, ott akkor töltődik be, ha a node/12-őt írom be linknek. Ha olyat írok, hogy en/node/12, akkor szépen feloldja az ál URL-t, plusz mellészúrja az en-t megint, így /en/en/oldal_neve lesz a név.

Remélem Ti értitek mi ez, mert sajnos én nem. Körülbelül 2 hete ismerekedem a Drupállal, de eddig sok furcsaságot művelt. :)

0
0
pero képe

Lett valami megoldás?
Ugyanez a problémám van most nekem is.

0
0
pero képe

Annyira jöttem rá időközben, hogy a global redirect modul okozza a problémát. Kikapcsolása után minden frankó.

0
0
Petik képe

Én nem a többnyelvűsítés miatt futottam bele ebbe a problémába. A google nem találta már időközben törölt node-okat és hibának jelzi(404)(Vajon miért keresi, azt, ami nincs?) Úgy gondoltam, hogy ez a modul majd segít

Telepítettem és abban a pillanatban előállt egy "fekete lyuk" (végtelen átirányítás). Így nézett ki:

http://oldalam.eu/hu/hu/hu/hu/hu/hu/hu/hu/hu/hu/hu stb...

Oldalamra belépni, módosítani, csak a modul fizikai törlésével tudtam. Most kutakodom, de ha van ötlet az jöhet:)

0
0

Üdv. Peti

pityu73 képe

Ha már törölted a modult akkor menj ide:
admin/config/regional/language/edit/hu
és ennél a résznél:
"Útvonal előtag nyelvi kódja" szedd ki a "hu" tagot és utána vissza teheted a modult már nem fog hibát okozni.

http://drupal.org/node/1378690#comment-5436256

1
0
Petik képe

Köszönöm szépen :)

0
0

Üdv. Peti