Views + egyedi rendezés

odee képe

Sziasztok!

A következő feladatra, milyen megoldást javasolnátok?

Adott egy menüpont több almenüvel (számszerűsítve 5 db).
Az a feladat, hogy bármelyik menüpontra kattintok akkor is bejöjjön mind az 5 termékről a teljes leírás, de legfelül mindig az legyen, amit a menüből kiválasztok.

Úgy gondolom, hogy Views létrehozásával kell elvégeznem, elkészítek egyet, ahol kilistázom az összes terméket (a termékeket külön pageken hozom létre, és ezeket ellátom egy közös "Tags"-szel).

Itt a kérdés az egyedi rendezésen van, hogy hogyan tudom átadni paraméternek az éppen kiválasztott menüpontot, és azt első helyre rakni.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
szantog képe

Létrehozod a nézeted, egy blokk típusút, amibe beleteszel egy node nid argumentumot. Az agrumentumtekergetősdi résznél van olyan, hogy provide default argument, és ott node id from url. Még ez alatt látsz egy olyat, hogy argumentum kizárása, na azt kell bepipálni, és akkor az épp aktuális tartalmad nem lesz benne a nézetben.

Az 5 almenünek ennek az 5 nodenak a címét veszed fel, tehát node/123. A blokkot kirakod valamelyik tartalom alatti régióba. Ebben az esetben a node ott lesz legfelül, alatta a nézet megkapja a 123 argumentumot, és abban nem lesz benne.

Ha nem ugyanaz kell, mint maga a node, akkor két nézetre van szükséged, ebből az, amelyik egy elemet tartamaz page típusú lesz a termekek/% útvonalra, és itt ne zárd ki az argumentumot. Ennek az alnézeteként jöhet egy csatolmány típusú nézet, aminél meg kizárod az argumentumot.

3
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

odee képe

Köszönöm.
Pár dolog nem világos, elsősorban az, hogy te a node NID alatt a létrehozott tartalmakra gondolsz? Mivel én a tartalmakat taxonómia segítségével csoportosítom, -> tehát van egy egyedi Termekek tartalomtípusom, és létrehoztam egy termekek taxonómiát, amelyben van tovább 5 db al-taxonómia (pl: notebook, pc, telefon, kamera, tv)
Na most a termékek feltöltése után megfelelő taxonómiával betagelve megvan a tartalom.

Ezután szeretném elérni, hogy kiválasztva egy tetszőleges telefon-t, akkor megjelenik az összes telefon tags-el ellátott tartalom, de legfelül mindig a kiválasztott.

0
0
odee képe

Alakul a dolog...
Létrehoztam a block nézetet, sikeresen meg is jelennek benne a kívánt tartalmak, ha szűkítek taxonómia kifejezésre (pl: telefon).
Viszont, még mindig nem tudom, hogyan oldjam meg, hogy csak az ugyanolyan taxonómiába tartozó tartalmak jelenjenek meg, mint amilyen típusú az éppen behozott tartalom.

Sejtésem szerint a "Contextual filters" opciót kellene megfelelően beállítani. Hogyan szűrhetek a Mező: Tags-re ? mármint, honnan fogom azt megtudni, hogy az éppen megnyitott tartalom melyik tag-be tartozik, és ha ezt megtudom akkor hogyan adom át paraméterként a szűrési feltételnek?

0
0
york képe

Nezzd meg az argumentumot, szerintem az kell neked.

0
0