D7 CKeditor karakterkódolási probléma

menesisz képe

Sziasztok!

A majdnem azonos című topicban adott bejegyzésemre azt választ kaptam, hogy ez egy új probléma, ezért indítok új témát...
A problémám a következő: Tartalom létrehozásakor a CKeditor ugyan UTF-8 karakterkódolással menti a tartalmat. Az helyesen jelenik meg, forrásban is korrektül látszik.
Gubanc: Amikor újra megnyitom szerkesztésre az adott tartalmat, a szövegszerkesztőbe betöltött szövegben az ékezetes karakterek helyett pl. "öüóőúáű" jelenik meg. (Mintha ISO lapon jelenítenénk meg utf-8 szöveget).
Beállítottam a ckeditor.config.js-ben a config.entities = false; paramétert, illetve a CKEditor haladó beállításaiban is "nem"-re állítottam a HTML entities-t.
A jelenség csak Filtered HTML mellett jelentkezik, Full HTML mellett az elvárások szerint működik a szerkesztő.

teszt oldal: http://rozsnyoierika.megbizhato.hu

demo / demo123

1. Katt a mondj véleményt linkre
2. írj ékezetes karaktereket az editorba, mentsd el a szöveget
3. katt a vélemények listájára
4. szerkeszd a véleményed

A szerveren a default charset iso-8859-2

Előre is köszönöm a segítséget!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
menesisz képe

Nem tudtam mit kezdeni a jelenséggel, ezért kikapcsoltam a szerkesztőt.
Ha valakinek van ötlete, visszakapcsolom.

0
0

Üdv,
Ménesi Szabolcs

menesisz képe

Sziasztok!

Van esetleg valakinek ötlete, hogy mit lehetne ezzel a problémával kezdeni? Az ügyfelemnek nagyon kellene a szövegszerkesztő. Meglátja a html tageket és megijed. :)

Köszi,
Szabolcs

0
-1

Üdv,
Ménesi Szabolcs

pp képe

Ubuntu + firefox alatt nem sikerült reprodukálni a problémát.

pp

1
0
menesisz képe

Szarvashibát követtem el. Nem néztem a CKEditor verzióját 3.2-vel csináltam eredetileg. Most 3.6-nál jár. Upgradeltem, így működik. Köszönöm

1
0

Üdv,
Ménesi Szabolcs

L.Tiny képe

Sziasztok!

Valami mégis lehet ezzel az editorral. Nálam is ugyan ezek a karakterproblémák jelentkeztek. Tartalom létrehozásakor minden ok, aztán a következő szerkesztésnél borul minden, az ékezetes karakterek helyére bekerülnek menesisz által leírt karakterek, nálam függetlenül attól is, hogy Full HTML, vagy Filtered HTML bevitelt használok. Ha pl. lorem ipsum-ot írok, vagy angol szöveget, akkor "természetesen" nincs gond.

Csak a 7.x-1.3 óta jelentkezik ez a probléma, ezért kénytelen vagyok a korábbi verziót használni, pedig az új sok hasznos dolgot tartalmaz:(

Még annyit tennék hozzá, hogy akkor is ezt csinálja, ha csak frissítem a modult, és akkor is, ha újonnan telepítem.

Tudnátok segíteni, hol keressem a hibát? Köszönöm!!!

0
0
L.Tiny képe

Aminek annál is inkább örülök, mert már piros figyelmeztetést adott a rendszer, hogy most aztán már frissítsem a régi modult, mert minimum összedől a világ.

A lényeg, hogy a legújabb (7.x-1.6.tar) nem produkálja a karakter problémákat, ami talán csak nálam jelentkezett, mert más nem írt erről a fórumon. Remélem így is marad!

2
0