email küldési hiba magyarításnál

patron képe

Sziasztok!

Csak néhány hete szúrtam vénámba a tűt, a Drupal-nak nevezett droggal. Hobbi szinten játszadozom honlap készítéssel. Néhány éve hobbizom a HTML, PHP, MySQL, CSS csoporttal. Össze is szegeltem egy oldalt / www.royalaerosports.com /, amit a cégemnek készítettem, csak azért, mert az előző oldal, nem volt elég informatív és egyébként is meg szerettem volna próbálni magam. Fejlesztgetve ezt az oldalt jött az ötlet, vendégkönyvet kellene csinálnom. Na, ennél a pontnál akadtam bele a Drupal-ba. Állat. Megfogott. Kezdő lépés természetesen a Drupal kézikönyv.

A szolgáltatónk / GoDaddy.com / oldalán meg is találtam az automata instalt. 7.0-át rakott fel. El is kezdtem építgetni az oldalt / www.royalaerosports.com/royal /.

A probléma akkor kezdődött, amikor feltettem a magyarítást, a saját segítségemre, mivel még néha magyarul sem értem a problémát, a választ, nem hogy ugyanezt angolul. A programozást autodidakta módon veszem magamra, szóval így nem egyszerű. Minden sikeresen ment, az oldal magyar volt a magyar nyelvű felhasználóknál, angol az angol nyelvűeknél. Némi hiba azért volt, mert a fórum témája nem akart angolul megjelenni az angol nyelvűeknél.

Magyar nyelv törlése, fórum modul kikapcs, bekapcs megoldotta a problémát. Magyar nyelv vissza, probléma újból megjelent.

Ekkor észrevettem, hogy az új user felvételnél és a core contact form-nál nem küld emailt és a következő hibaüzenettel jön vissza:

„Warning: mail() [function.mail]: Bad parameters to mail() function, mail not sent. in DefaultMailSystem->mail() (line 77 of /home/content/r/o/y/royalaerosport/html/royal/modules/system/system.mail.inc).
Unable to send e-mail. Contact the site administrator if the problem persists.”

Nyelvi beállítás: default angol, magyar engedélyezve. Ez a hiba mind angol és mind magyar default-nál előjött.

Mindeközben a webform modul tökéletesen működött, küldte az email-eket ahogyan kell.

Sok fejtörés után, a meglévő oldal mellé, feltettem egy másikat. Ezt már a frissen megjelent 7.4-el. Gondoltam, hogy valami stabilitási probléma van a 7.0-val. Ezt kézzel tettem fel és a hiba addig nem jött elő, míg a jól működő oldalon felbuzdulva meg nem magyarítottam.

Hosszas keresgélés után, egy Svéd oldalfordítási hibánál, ráakadtam a megoldásra. A mail() fügvény hibát dob, ha a subject-ben változó van, pl [user:name]. Az email sablonoknál kitöröltem a változókat és lás csudát működik rendesen. A contact modulnál ezt nem tudtam megtenni, mert nem találtam meg, hogy hol is lehet átírni a subject-jét.

Ezek után visszaangolosítottam mindent. Magyar nyelvű user átállítva angolra, Magyar nyelv törlése.

A contact modul így sem működik, sőt az email sablonok is magyarok maradtak.

Szóval a hosszú bevezető után, amiért elnézést, a kérdésem a következő lenne.

Miért nem áll vissza automatikusan az email sablon és akkor gondolom a contact modul sablon sem, angolra, ha kitörlöm a hozzáadott nyelvet? Regisztráláskor magyarul megy el az email.

Hol tudom ezt teljesen kitörölni anélkül, hogy újra keljen rakni az oldalt? / tudom, a gyakorlás az sokat segít a fejlődésben, de azt hiszem fontosabb megérteni, hogy hol is vannak ezek az infók és hogyan is módosíthatóak /

Előre is köszönöm a válaszokat és remélem a fent leírtak pedig segítenek másoknak.
Petrovszki Zsolt

Drupal verzió: 
Fórum: