Open Source 2011 konferencia

pp képe

Mit jelent az open source? Hogyan használhatom a nyílt forráskódú termékeket? Kell-e fizetnem, ha használom? Van-e üzlet abban, ha nyílt forráskódú terméket készítek? Mit kell tennem, ha módosítom a forráskódot? Alkalmas-e a nyílt forráskódú szoftver arra, hogy vállalati környezetben használjam? Kielégítik-e az ilyen termékek a törvényi megfelelés támasztotta követelményeket? Hogyan menedzselhetők a vegyes, azaz open source és zárt forrású részeket is tartalmazó IT-rendszerek? Hatékonyak-e az open source rendszerek az e-kormányzati, e-önkormányzati rendszerekben? A kérdések még hosszasan sorolhatók. A válaszokat pedig Magyarország egyik legnagyobb open source témájú konferenciája kívánja megadni. A Computerworld február 24-én, az Aréna pláza Cinema Cityben rendezi meg Open Source 2011 konferenciáját, melynek alcíme: Technológiák harca.

Open Source 2011
Technológiák harca
Időpont: 2011. február 24., 9:00-től 18:00-ig
Helyszín: Aréna pláza, Cinema City, 1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Parkolás: ingyenes az Aréna pláza fedett parkolójában
Regisztráció: http://computerworld.hu/konferencia/48
Figyelem! A konferencia látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Használja ki a regisztrációs felület nyújtotta kapcsolatépítési lehetőséget! Keresse meg az Önt legjobban érdeklő témát hozó partnerét!

Pályázzon Az év legjobb open source projektje címre!
Pályázati határidő: 2011. február 16.
További információk: http://computerworld.hu/open-source-palyazat

Az kétségtelen, hogy a nyílt forráskódú megoldások kihasználtsága hazánkban még mindig nem érte el azt a szintet, melyet a benne rejlő üzleti és technológiai potenciálok indokolttá tennének. A téma azonban nagyon is aktu ális. Fontosságát jelzi, hogy az esemény védnökségét dr. Nyitra Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára vállalta, valamint hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is képviselteti magát.

Piackutatók, szakértők

A konferencián piackutatók, a szakma elismert képviselői, valamint a kormányzat szekértői nyújtanak betekintést az open source jelenlegi magyarországi és nemzetközi helyzetébe, és ismertetik meg a kormányzati-önkormányzati és a vállalati szféra képviselőit azokkal a lehetőségekkel, melyeket az open source alapú megoldások tartogatnak számukra. A rendezvény ugyanakkor a fejlesztők számára is izgalmas szakmai kérdések megvitatását teszi lehetővé elsősorban a kifejezetten nekik szánt önálló szekció keretein belül.

A délelőtti plenáris előadásokban többek között az open source nemzetközi és a magyar piaci helyzetéről, az államigazgatásban betöltendő szerepéről, a hozzá kapcsolódó szofverjogi kérdésekről, valamint biztonsági kérdésekről lesz szó. A kormányzati szekcióban többek között a kompatibilitási kényszer okozta problémákról, az ODF-ről, pályázati lehetőségekről és kormányzati célokról beszélnek majd az előadók. A vállalati szekcióban például open source üzleti szoftverekről és kulcsrakész rendszerekről, a nyílt és a zárt forráskód integrációjának lehetőségeiről, valamint support-szolgáltatásokról lehet tájékozódni. A fejlesztői szekcióban fejlesztési alapelvekről és gyakorlati problémákról egyaránt hangzanak el majd előadások.

Keressük az elmúlt év legjobb open source projektjét!

A konferenciához kapcsolódva a Computerworld pályázatot írt ki open source termékek fejlesztésével, forgalmazásával, terjesztésével foglalkozó vállalkozások munkájának elismerésére, valamint a nyílt szabványokon alapuló termékek népszerűsítése. A díjra bármilyen típusú (termékfejlesztés, rendszerintegráció, üzleti folyamatok fejlesztése, biztonsági stb.) teljes és részprojektek lehet pályázni. A pályázati leírásban be kell mutatni a projektben kitűzött célt, a termékválasztás folyamatát, hangsúlyozva azt, hogy milyen szempontok alapján döntöttek open source eszközök alkalmazása mellett. A pályázat benyújtásának határideje: 2011. február 16.

Időpont: 
2011. február 24., csütörtök 09.00 - 18.00