Megismerkedésem a Drupal-lal, az Open Source-al és egyáltalán a webfejlesztéssel

hosszu.kalman képe

Gondoltam eleget teszek pp kérésének miszerint osszuk meg rövid történetünket, hogyan is kerültünk bele ebbe az egész rendszerbe.

Az ősidők

Mivel már kicsinek is kocka voltam, érdekeltek a kütyük és a legjobb kütyü a számítógép volt. Persze eleinte nem sokat tudtam rajta csinálni, örültem ha elindult rajta a játék viszont arra gyorsan ráuntam...nem tudom, engem jobban felidegesített mint kikapcsolt, úgyhogy a játékokról viszonylag gyorsan lemondtam, elkezdett érdekelni hogyan is működik ez az egész, mit lehetne belőle kihozni. Kézenfekvő volt a Turbo Pascal, majd a Delphi...szép volt, jó volt, próbálgattam miket lehet csinálni, remek alap volt.

A kísérletezések kora

Ezt az időszakot kb a középiskola végére, egyetem elejére teszem. Itt már megismerkedtem a JAVA-val ami nagyon nagy hatással volt rám, teljesen beleszerettem és a mai napig az egyik (ha nem a) legjobb programozási nyelvnek tartom.
Ebben az időszakban már tudtam, hogy a webfejlesztés érdekel, tudtam hogy nem akarok optimalizáló algoritmusokat csinálni gyártósoroknak, nem akarok asztali alkalmazásokat írni és a mobilok sem fogtak meg annyira - bár a JAVA mind a három dologra tökéletesen alkalmas lett volna - engem a J2EE érdekelt, vagyis a webes- hálózati programozás.

Elkezdtem bújni az online tudásbázist, vettem a könyveket, próbálgattam mit és hogyan, aztán jött egy meló...

Én és a Drupal

Az én megismerkedésem sajnos korántsem volt olyan idilli, mint másoknak.

tovább